Reklama

Reklama

Byla by to dokonalá akční krimikomedie o dvou policajtech a velkých parťácích, až na jednu maličkost: naši hlavní hrdinové vůbec nejsou poldové. Do služeb zákona se totiž kamarádi Justin a Ryan dostali tak trochu nelegálně a to jen díky tomu, že se oblékli do policejních kostýmů a vyrazili na jednu párty. Jenže už cestou na mejdan rychle zjistili, že jim policejní uniforma nabízí i jiné zajímavé možnosti. Třeba trochu pobuzerovat pár lidí na ulici, zabavit mladejm jointa, dostat zadara panáka nebo mnohem úspěšněji balit holky. A tak se vedle svého civilního života, v němž Justin vyvíjí novou počítačovou hru o policajtech a Ryan se hlavně poflakuje, začnou skvěle bavit životem falešných poldů. A jsou v tom čím dál tím víc lepší. Stačí přeci na eBay koupit vyřazené policejní auto a pár dalších pomůcek, jako je například vysílačka, díky které se dostanou včas k lidem, kteří potřebují policejní pomoc. Ale jakmile se tito zbrusu noví „hrdinové" zamotají do sítě skutečných policajtů, mafiánů a zkorumpovaných detektivů, musí dát v sázku nejen své falešné odznaky. A tak začíná hodně zajímavá a pro diváky vtipná hra na kočku a myš, která může našim „policajtům" přerůst přes hlavu... pokud jim ta hlava zůstane na jejich krku. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (293)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nápad je zajímavej, i když jsem tedy docela čuměl, jak může být takhle naivní scénář, aby to těm dvěma stále procházelo. Jako komedie to není zrovna moc k popukání. Nějaký vtípek navíc by určitě neškodil. Potenciál k nim určitě byl. Nedá se říct že by ústřední duo bylo zrovna sympatické. Veliké pozitivum sebou přináší "Jumpstreetský" Rob Riggle, stejně jako záporácké duo D'Arcy/Garcia. 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto by nebolo vtipné a originálne ani v osemdesiatych rokoch, natož v dobe, kedy sú už asi všetky námety a charaktery postáv buddy-policajných komédií vyčerpané. Nápad nebol zlý, ale chcelo to viac, než len osvedčenú stávku na istotu, predvídateľné vtipy, ktoré mali navyše nulové načasovanie. Ústredná dvojica takisto nedokázala strhnúť moju pozornosť a celé sa to viezlo na vlne klišé a opozeraných situácií, pri ktorých budete mať dojem, že ste ich už predsa niekde videli. Dokonca ani Andy Garcia ako hlavný záporák nebol ničím zapamätateľný. Jednoducho každý si odkrútil pred kamerou nejakú tú svoju rutinu a toto bol výsledok.Áno, hlúpučké americké publikum muselo krochkať blahom. 45%. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Uniformu si musíte zasloužit !'' --- Přiznám se, že jsem byl celkem mile překvapen. Už delší čas jsem neviděl pořádnou komedii a od této jsem si moc nesliboval. Dva looseři převlečení za poldy, kteří díky uniformě mají náhle tolik potřebný respekt u okolí nejsou nic co tu ještě nebylo, ani souběh na sebe navazujících příhod, které vygradují střetem s opravdickou mafií a reálnou policií. Nevím zda to bylo hercema, ale ti dva mi prostě sedli. Velmi mnoho scének bylo vtipných, humor ale fungoval nejvíce právě kratičkých epizodkách. Nebylo to však celý film a některá místa se lehce nudně táhla. A bohužel, Amíci nejsou noblesní Britové a tak si v komediích neodpustí i nějaké to (mám na to svůj termín) ,,krkání a prdění''. Prostě neumějí udržet humor na té inteligentní vlně a tak ve filmu nechybí trapné kopání do rozkroku, nechutná scénka s tlustým nahým zlodějem atd... To je škoda, protože to u mne film dost sráželo. V závěru jsem si navíc nebyl jist, jestli filmaři to salutování na přehlídce nebrali jako ironii a nebo to mysleli vážně... Každopádně pokud bych měl tuto komedii doporučit, tak s klidem mohu. Ze současné americké komediální produkce je to lehký nadprůměr. Za mne jsou to tři zabavené samopaly. * * * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Povýšili mě na seržanta.“ – „To ses povýšil sám?“ – „Zdálo se mi, že si to zasloužím.“ Film mě docela dost mile překvapil. Čekal jsem, že se moc nezasměju, ale za to dostanu tunu (nezáměrných) trapných chvilek. Těch tam ale kupodivu příliš nebylo, vyloženě trapné mi přišlo jen „sesterstvo“, některé pasáže s Pupou a scény s místy vřískajícím Justinem (s těmi tvůrci naštěstí šetřili). A přestože se sázelo především na hodně jednoduchý (místy až trochu infantilní) humor, mnohokrát jsem se od srdce zasmál, a nadhled spolu s „ujetostí“ snímku, který ze sebe nic nedělal, se mi moc líbil. Film se dá s trochou nadsázky považovat za slabší verzi 21 (22) Jump Street, a to částečně jak tématikou, tak i stylem vtipů a narážek (např. až trochu podezřele podobné: „Tak jo, uděláme to takhle. Vrazím tam, řeknu svou krutou hlášku, pak přijdeš ty a zopakuješ ji.“). Na druhou stranu ale Falešní poldové nepůsobí jako vykrádačka a mají divákovi sami co nabídnout. Hodnocení téhle pohodové záležitosti vidím téměř přesně na pomezí 3/4*, ale protože jsem se převážně bavil, zvolím nakonec vyšší možnost. „Počkej, počkej.“ – „Co je?“ – „Jaký je plán?“ – „Plánem je ovládnout situaci. Tak to říkali na Youtube.“ ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Let's Be Idiots! Najzbytočnejší tohtoročný komediálny prírastok, ale tak čo čakať od režiséra Luka Greenfielda, ktorý ma na rováši také skvosty ako napríklad Zviera s Robom Schneiderom z roku 2001. Ani Falošní poliši nie sú nijako zábavnou komédiou, tobôž nie dobrým filmom. Vyslovene síce neurazia, ani neznechutia tak ako svojho času dementné Zviera, ale po celý čas to nie je ničím zaujímavé a už vôbec nie vtipné. Po prvých pätnástich minútach je jasné, že režisér sa spolieha akurát na scény typu: „Jeden z ústredného dua je tak trochu pripečený dobrák, ktorý sa vrhá bez rozmyslu do akejkoľvek bláznivej situácie, druhý je černoch strachopud, ktorý sa neustále bojí, ale kamoš ho vždy presvedčí na ďalšiu koninu. A obaja sa smejú z toho, že im ľudia skočia na to, že sú falošní policajti a vystrájajú idiotiny.“ No a to je celé, takéto scénky sa tu objavujú v podstate bez zmeny od prvej do poslednej minúty a už pri štvrtej to nikomu okrem ústredného dua nepríde nijako zábavné. Veľmi skoro tomu dôjde dych a nasleduje neradostné zistenie, že tvorcovia skutočne nič iné neponúknu. Všetky náboje (aj to prevažne slepé) vystrieľajú v úvode a ten zvyšok už len tak nemohúco pláca na mieste, keďže zvyšok filmu nie je čo sledovať. Byť to nejakým polhodinovým sitcomom, tak som k tomu milosrdnejší, ale pri celovečernej, prehnanej vyše stominútovej stopáži to neskutočne ubíja. Pri pomyslení, že toto leto tu bola aj o niekoľko (desiatok) úrovni lepšia, sebareflekčná buddy policajná komédia 22 Jump Street je Let's Be Idiots nevýrazným prdom do vetra, ktorý si nikto nevšimne. Vyslovene to síce neotravuje, ale je to celé také nijaké, nevýrazné a zbytočné, že nemám ochotu tomu udeliť čoby len o bod viac, aj keď tie dve hviezdičky by som si vedel obhájiť, no nemám síl. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Galerie (94)

Zajímavosti (7)

  • Fim se natáčel v Atlantě v Georgii. (rafix)
  • Ve scéně, kdy parťáci vstupují do bytu na sledovačku, má Ryan (Jake Johnson) na sobě košili jako detektiv. V další scéně je oblečen v policejní uniformě. (vita.moravek)

Reklama

Reklama