Reklama

Reklama

Kat Connors (Shailene Woodley) je sedmnáct let, když její dokonalá matka Eva (Eva Green) zmizí. Poté co Kat žila tak dlouho v emocionálně potlačované domácnosti, sotva registruje nepřítomnost své matky. Ale jak čas plyne, Kat začne zjišťovat, jak hluboce jí matčino zmizení ovlivnilo. Když se pak vrátí domů na přestávku z vysoké školy, ocitne se tváří v tvář pravdě o odchodu své matky a svém vlastním popření událostí, které jí obklopují... (AlexisGraham)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (114)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Bavi me sledovat, jak se z Shailene, male pubertacky, jejiz krivky jeste pred par lety byly tak krasne zaoblene divci a ted jak zraje do neuveritelne krasy, ale jinak film je za me zklamani, lehce predvidatelne, kdy nakonec to udela takovou obratku, ktera je pro me neakceptovatelna a hlavne neuveritelna. SPOILER: zadny otec by nedovolil svoji holcicce se vidat s Philem, kdyz by vedel, co vedel. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Celé tempo bylo celkem ubíjející. Příběh docela nudný a bez většího nádechu, což postupně začíná vadit. Pochválit mohu třeba herecký výkon Shailene Woodley, která se pomalu začíná stávat TOP herečkou. Dále třeba závěrečné rozuzlení, které nebylo z nejhorších. Vysoko se White Bird in a Blizzard hodnocením nedostane, ale průměr by překonat mohl .. 6/10 = 60% ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix detektivky a coming-of-age příběhu, který vyniká podmanivým soundtrackem a pěknou indie atmosférou. Gregg Araki je zde nejsilnější v samotné dekonstrukci zažitých a očekávaných vyprávěcích postupů a také v lyrických pasážích, které příběh nikam výrazně neposouvají, ale mají v sobě nezanedbatelný emocionální náboj. Hypnotické, lyrické, niterné a na konci vcelku překvapivé "detektivní" drama o dospívání. [60%] ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Au, tohle vážně zabolelo. Nevím, čim to je, ale poslední dobou hodnotím nějak moc přísně. Možná je to mou filmovou náladou, možná filmy, které vybírám. Tenhle byl pro mě úplná ztráta času . Nejmenší problém byl, že Eva hraje ve svých letech matku dospělé dívce, všechno ostatní je pro mě mnohem horší. Hloupý scénář, herecké výkony, spousta klišé a hlavně rádo by šokující konec, který mě uspokojil tak na dvacet procent. Skoro, jako celý film. Never more! ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že slečna Woodley je solidní kachna. Ovšem jen, pokud si ji vezme do parády kosmetický tým o velikosti menšího státu a dvou provincií. To se pak z průměrné roštěnky s roztomilou tvářičkou stane po nanesení laku na nehty a jednoho Avon krámku vysoce jebatelný kus masa, ze kterého se mi při projekci ztopořili i sousedi a já místo toho, abych si užíval ladně se pnoucí atmosféru vztahového dramatu a opulentní variabilitu pestrých barev, tak jsem se hladil v rozkroku a hlasitě si blekotal "kuř ty kurvo, kuř!". Fanoušci psychotické zapšklosti si také přijdou na své, neboť Žlutomodrá paní se ani protentokrát nevymanila z role neurotického klubka podřezaných nervových tkání a v nepříjemnosti tak zdatně konkuruje nejedné otrávené škebli za pokladnou v Lidlu. Finální rozuzlení také není nic, co by vás donutilo nevěřícně vykulit oči, hystericky se chytit za hlavu a se slovy "ty pičo, tak to jsem nečekal" zmateně vyskočit z okna osmého patra, přesto je to snímek nadprůměrný, na tichou vraždu jednoho deštivého večera ideální, a to převážně díky skvělé, permanentně nadržené Shailene a jejímu superrozkošnému výrazu jménem "kouřím tě zmrde, kouřím!" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Gregg Araki obsadil Sheryl Lee, pretože je veľkým fanúšikom jej výkonu vo filme Twin Peaks (1992), ktorý nazval „jedno z najväčších predstavení v histórii kinematografie“. (Arsenal83)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama