Reklama

Reklama

Zeměpisec, který propil globus

(festivalový název)
  • Rusko Geograf globus propil (více)

Obsahy(1)

V ruské zemi, za horami, na řece Kamě, ve městě Perm žije Viktor Sergejevič Služkin (Konstantin Chabenskij) se svojí nespokojenou ženou Naďou (Jelena Ljadova) a milovanou dcerou. Viktor, nezaměstnaný biolog, vezme práci učitele zeměpisu na místní škole. Má sice problémy se studenty, ale postupně si získává jejich úctu a respekt. Měl by možná menší problémy se studenty i se ženami, kdyby nebylo jeho sklonu k pití alkoholu. (Ampi)

(více)

Recenze (23)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dráma balansujúca na hrane tragikomédie. Človek vlastne nevie či má toho učiteľa ľutovať alebo s ním súcitiť. Jedno je však isté, jeho charizma a flegmatickosť v podstate dominovali celému filmu, ktorý príjemne dopĺňali aj postavy jeho žiakov. Avšak veľkou slabinou filmu bol jeho nevýrazný dej a určite by som privítal lepší spád s viacerými zvratmi. Ale tak bolo to "niečo iné" ako väčšina filmov o učiteľoch, hoci jemná podoba s Fack Ju Gohte tam predsa len bola (minimálne v tej flegmatickosti postavy učiteľa). Ale OK, ušlo to, akurát tak 3*. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jak široká a nevyzpytatelná je ruská duše, jako řeka Kama, kolem které všichni žijí. Jak obrovské majetkové rozdíly jsou mezi všemi, jako mezi obyčejnými a krásnými loděmi v přístavu. A život řeší humorem, vodkou, depresí, prostě žijí, jak to jde.l konečně Viktor,má malou dcerku, kterou miluje, krásnou ženu, prachatého kamaráda z dětství a teď i desátou třídu, fabriku zavřeli, vzdělání má, tak je jde učit geografii. Je to banda, do si budeme říkat. Manželka se zakouká do kamaráda, jeho SUV a prachů a Viktor to chápe. Ať se má líp než s ním. Občas se zlískne, ale miluje svět. Ach ten život. A pak přijde za odměnu pár žákům výlet do divočiny. Se vším všudy, co život nese. No...Konstantin Chabenskij se mi líbí čím dál víc. Rozhodně. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalé drama s velmi lehkým nádechem komedie. Úžasné obsazení, jemuž vévodí Konstantin Chabenskij. Toho doplňuje snad ta nejkrásnější ženská herecká sestava, jakou jsem zatím v ruském filmu viděla. Všechny jsou tak krásné a herecky velmi schopné. Jelena Ljadova, Anfisa Chernykh, Jevgenija Brik a Evgeniya Kregzhde. Jen bych chtěla upozornit na stopáž, která je zde nepřesně uvedena. Snímek má 120 minut. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Victorov príbeh sa odohráva v dvoch rovinách, osobnej a pracovnej. V obidvoch má hlavný hrdina pomer alkoholu a krvi v žilách 1:1, ja som sa cítila byť opitá už len pri pohľade na neho. Doma má extrémne vyhorenú manželku, ktorá ho neznáša a on to s úsmevom na tvári akceptuje. Všetky škatule v jeho okolí, vrátane jeho zákonitej, s ním a jeho "neodolateľným" kamarátom hrajú hru ženy, ženy hýbte sa. Vzal prácu, na ktorú nie je kvalifikovaný (biológia je prakticky to isté ako geografia), nenávidí svojich študentov a oni, s výnimkou jednej študentky, nenávidia jeho. Ja by som takého učiteľa brala, rozhodne by bolo na čo spomínať. Herecké výkony sú skvelé, Konstantin Chabenskij si získava moje sympatie s každým filmom viac a viac. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku tento film na první pohled vypadá jako taková ruská verze Fakjů pane učiteli. Jenže opak je pravdou. Zeměpisec Viktor Služkin chlastá jak duha a bydlí v jednom z mnoha paneláků na jednom z mnoha obyčejných ruských sídlišť. To ta škola, i když to tam je samej vykryplenej harant, vypadá jako nejhezčí budova široko daleko. Jinak je to ale strašnej zmar a vlastně to není ani moc legrace…leč by být měla. Nicméně Konstantin Chabenskij předvádí standardně skvělý herecký výkon a utvrzuje mě v tom, že je jeden z nejlepších současných ruských herců. Zmar a depresi panelákových oblastí pak trošku zachraňuje ve druhé polovině filmu výlet do přírody, který je pořád stejně nevtipný, ale aspoň je trošku zajímavý z pohledu přírody. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama