Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 1
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 747)

choze 

všechny recenze uživatele

Nejdřív WATCHMEN a teď i BATMAN VS SUPERMAN. Zack Snyder se stává specialistou na natáčení komiksovo-filmových událostí, které fanoušci dlouho chtěli, ale nikdo je roky nebyl schopen dotlačit na plátna kin. Co se druhého jmenovaného týče, napoprvé spokojenost, napodruhé ale jen značně logicky děravý slepenec atraktivních scén, který jakoby se snažil dohnat všechny ty roky, co strávil v development hell a ještě k tomu dohnat Marvel Universe. A tak se tu nejen střetne vyhořelý Temný rytíř s Mužem z oceli (a Muž z oceli s atomovkou) jako v Millerově komiksovém Návratu Temného rytíře, ale musí zaskočit i Lex Luthor, Doomsday, Wonder Woman a nastartovat Justice League. Na Nolana to samozřejmě nemá, ale bavilo mě to - hlavně díky paranoidnímu a konečně zabíjejícímu Batmanovi, dialogům a Eisenbergově Luthorovi - víc než většina marvelovek, ale logické lapsy, otravná Lois Lane a nudné digi finále s tuctovou příšerou táhnou výsledný dojem silně dolů. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová ULTIMATE EDITION___Definitivně dospělý komiks. S tímhle filmem se to má stejně jako s Nolanovým ´The Dark Knight Rises´. Je podobně autorsky ambiciózní, je vyprávěn ve velké epické šíři, chce toho hodně sdělit, takže mu běžná stopáž nestačí, prostě je tak rozmáchlý, že mu to možná škodí a že ho běžný divák nedocení, což je škoda. Podle ohlasů jsem se dopředu bál Eisenbergova přehrávaného Lexe Luthora - a zbytečně, bál jsem se, že Snyder ze sebe vyloupne své druhé já - tj. nevybouřeného puberťáka, náchylného k digibordelu a destrukcím všeho typu - zase zbytečně (těch cca 15 minut souboje s Doomsdayem bylo v pohodě stravitelných), takže výtky by byly jen malé, třeba usmíření Batmana a Supermana bylo příliš překotné, ale jinak to bylo fajn a v nesestříhané ultimaté verzi všechno dávalo smysl, vše do sebe zapadalo. Výsledek byl lepší (rozuměj - temnější, dospělejší), než většina přeplácané ´Marvel´ tvorby pro nenáročné teenagery. A zpětně doceňuji předchozí ´Man of Steel´, kde ale mé výtky k digitální přeplácanosti zůstávají. ___ PS: Vzkaz pro ty jedince, kteří si zde stěžují na "příliš tmavý obraz": nečumte na kinoripy, nebo nekvalitní dvd-ripy (1,5 GB a menší), hlupáci.... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V zásadě vše co platilo o „jedničce" platí bezezbytku i tentokrát, akorát je to díky množství postav a nakousnutých linií chaotičtější a znatelně méně sevřené. Hlavním poznávacím znakem jsou tedy ruku v ruce jdoucí rozporuplnost s rozpolceností, kdy na patnáct minut stopáže připadá pět minut nadšení (některé výkony, dějové linie, konkrétní scény), pět minut postranních pohledů na hodinky (množství balastu kolem zdlouhavého budování fikčního světa, které není zúročeno, do dění násilně cpané linie s eskapádami Lois či překombinovaně tupé fáze Luthorova plánu) a pět minut zoufalého mlácení hlavou o sedačku (přestřelená nabubřelá pompéznost, snové pasáže Clarka i Bruce, Eisenbergovo dětinské přehrávání, nepřehledná akce vrcholící během půlhodinového digibordelového „už zase padají mrakodrapy" nezáživného finále, neexistující tenze mezi ústředním duem a především "Marta!"). A to se celý snímek skládá z deseti po sobě jdoucích takovýchto čtvrthodinek. Nejlépe se to dá ilustrovat na Affleckovi/Batmanovi. Role životem unaveného stárnoucího Bruce mu sedne výtečně, ale scénář z něj dělá zapšklou naivní loutku ve hře inteligentnějších. Jako Batman je také vynikající, ale je zbytečný, jelikož během finálního zúčtování jen uskakuje před padajícími baráky, zatímco se super(muži/ženy/mutanti) bitkují. A tak je to tu se vším; dobré úmysly a nápady, jejichž realizace mnohdy značně skřípe a to místy až na hranu nechtěné sebeparodie. Ultimate edition sestřih je pak uhlazenější, navzdory délce pocitově lépe plynoucí, ale nic moc z toho. Ano, úvodním dvěma hodinám to prospívá, motivace Clarka i Bruce jsou propracovanější, Lois má rázem co dělat, celé to lépe představuje Snyderovu pochmurnou vizi. Ovšem k čemu to, když funkční pnutí je stejně posláno k ledu v závěrečné třetině (což je stále hodina stopáže) během "CGI se monstr bitkujeme", které je echt debilní jako nezáživné. A naprosto nesedící do tónu nastoleném úvodními dvěma třetinami. Což tento sestřih paradoxně ještě umocňuje. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Na to, že dávám 3 hvězdy, se mi to vlastně moc nelíbilo. Sice začátek dost vnadil, ta úvodní akce byla asi ta nejlepší akční sekvence celýho filmu a největší překvapení - líbil se mi Affleck! - film ale trpí několika zásadními neduhy. Předně roztříštěnej děj, očividně pro fandy komiksu, kterýma nejsem, tak jsem spoustu věcí nechápala. Pak stopáž je těžce přepísklá. Konečnej monster mash spíš k smíchu a celej konečnej souboj byl jen přehlídkou hromady digitální kaše, blesků a laserových pohledů. Jo, a Jesse Eisenberg byl naprosto otřesnej! Očividně se snažil vystřihnout postavu "psycho mladý záporák milionář," a inspiroval se zřejmě u mnoha vzorů (lepších), vznikl z toho nejotravnější hereckej výkon filmu, hanba, fuj! A Amy Adams velká nuda, ale to je asi postava Lois Lane tak nějak obecně. A pak ten pětinásobnej konec, eee. No, a teď konečně klady. V některejch chvílích je to rozhodně výborná hudba a sem tam dost povedená akční scéna. Jeremy Irons v zanedbatelný roli potěší a Costner HA HA! Ten se tam zjeví tak náhle, že jsem fakt čekala, jak spustí, jak výbornej je salát Riomare a že když tuňáka, tak Riomare. Nejlepší na filmu jsou tak dva hlavní herci - Affleck a jeho Batman v depresi byl super, a to jsem byla přesvědčená, že bude hroznej. A Cavill měl dost charizma, aby mě jeho Superman trochu zajímal, jinak je totiž Superman (aspoň pro mě) totálně nezajímavá komiksová postava - trpí holt tím, že je moc klaďák. Jo, a ještě Gal Gadot, ta byla extrémně sexy, ačkoliv mi přišlo, že její postava je tam naroubovaná jen do počtu. No, to je asi tak všechno. Celkem mě mrzí, že jsme nešli do kina na něco jinýho, v televizi by to ale asi byla ještě větší nuda. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Dostala jsem asi sedm vteřin Ezry Millera, takže se nedá říct, že bych byla úplně nespokojená. Film je příšerně doslovný a přitom vlastně vůbec neukazuje věci, na kterých záleží. Mohlo mě napadnout, že boje nezničitelných věcí bývají nuda. A to značně nepřehledná. Všechno nemůže být pořád dokola jenom větší, ne a ne a ne. Stýská se mi po příběhu, klasickém, klenutém, pořádném příběhu. Kdo, proč, jak. Tenhle trailer trvající mnoho hodin ať si někdo strčí za klobouk. Jo a ještě jsem chtěla dodat, že první písnička, co mi po odchodu ze sálu začala hrát do (Batman) sluchátek, byla "Martha My Dear" od Beatles. ()

Galerie (292)

Zajímavosti (116)

  • Lyndě Carter (původní Wonder Woman) se nelíbil kostým, který na sobě měla Wonder Woman (Gal Gadot) v tomto filmu. Prý mu chyběla červená, bílá a modrá. (henrycruel)
  • Ben Affleck kvůli roli Batmana 15 měsíců soustavě trénoval šest dní po sobě, pak dva dny odpočíval. Nabral na 104 kg při úrovni tělesného tuku 7,8 %. (Patr8ick)

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama