Reklama

Reklama

Nebeské ženy lučních Marijců

(festivalový název)
  • Rusko Něbesnyje žjony lugovych mari (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden z nejsvébytnějších současných ruských režisérů nás zavádí do Povolží a ve dvaadvaceti krátkých příbězích, v nichž hravým způsobem mísí realitu s folklorem, pohádkovými motivy a erotikou, nám přibližuje ženy ugrofinského národa Marijců. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Poetická mozaika portrétů marijských žen, která mísí erotiku s magií a evokuje prastaré spojení s přírodou - spojení, které jsme již v Evropě dávno ztratili. Velmi nezvyklý žánr, jež se de facto nedá zařadit, na druhou stranu lehká a zábavná záležitost, kterou mohu jen doporučit. Slabší čtyři hvězdičky a malé varování: Mějte se na pozoru před ženami, jejichž jméno začíná písmenem O. ()

rgrohol 

všechny recenze uživatele

Asi tisíckrát jsem nevěřil svým očím. Tohle opravdu někdo natočil a myslel to vážně? Měl jsem několik záchvatů smíchu, těžko ovšem říct, zda takové vyznění autor zamýšlel. Jako komedie super! ()

Reklama

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Natocena sebrana sbirka kinematografickych vypravenek kmene Marijcu a hlavne jejich zen. Od tech dlouhych az po ty par sekundove. Ma to styl a ma to vypoved a je to v podstate vizionarske dilo, protoze to vytvari novy zanr, ktery tu do te doby nebyl. Etnograficky film is not dead. A ty zenisi taky nebyli dead. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Filmeček sympatický tím, jak zvysoka kašle na diváky. Více než dvě desítky krátkých portrétů žen, které spojuje jen příslušnost k titulnímu ugrofinskému národu, mají mnohdy jen pár desítek vteřin a aboslutně se nesnaží o nějakou pointaci či logickou zákonitost. Mnohdy bohatě postačí, když jedna z dívek vyndá z košíku pár velkých hub a k jedné z nich si přičichne a zasněně prohlásí, že touží po tom, aby takto voněl její manžel. Jindy je krátce představena bizarní národní tradice či iracionální skutek, poukazující na tajemnou moc na pohled bezelstných žen. Co je pro všechny povídky společné, je zvýšená míra erotiky a velmi pestrý sexuální slovník - netradičními způsoby se na malé ploše řeší první styky, menstruační cyklus či oživení sexuálního zájmu. I když nemůžu zastřít, že mě rostoucí řada nijak neuzavřených etud čím dál více iritovala, hodnotím průměrem ve snaze přistoupit na bezohlednou hru. Navíc dvě rozsáhlejší epizody o tragickém osudu ženy prokleté lesní nadsamicí a o obřadu Kyselo se zombíky, který velmi nevhodně naruší dvanáctiletá dívenka, by samostatně postačily na plný počet. Jen díky jejich neuvěřitelné bizarnosti, mi tento film nadlouho utkví v hlavě. ()

jamalka 

všechny recenze uživatele

Pro Rusko a jeho folklór a mystiku mám slabost, takže za mě spokojenost. Celkově mi to připomínalo povídky od Vasilenkové-Šamara. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama