Reklama

Reklama

O králi

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Převyprávění klasického biblického příběhu o ukřižování Ježíše Krista na hoře Golgota se kromě syrového vykreslení vyznačuje i esteticky působivou stránkou a podnětným posunem řady významů. V Rotterdamu uvedený snímek je vyzývavým dílem, do jisté míry narušujícím zavedenou biblickou ikonografii. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Ukazka toho, jak staci prolomit klise o ilustraci evangelia a dostaneme se najednou do originalniho a hlubsiho vykladu. Nesmirne inspirativni pasijovy film, jehoz postava Krista pripomina uryvek z knihy proroka Izajase: "Byl trapen a pokoril se, usta neotevrel; jako beranek vedeny na porazku, jako ovce pred strihaci zustal nemy, usta neotevrel." Ne nahodou se film jmenuje "O krali", protoze zobrazuje Krista jako krale, jehoz kralovstvi bez nasili neni z tohoto sveta. Dva nejsilnejsi momenty pro me ale byly prikazani lasky pri posledni veceri a pak Mariin zaverecny flashback. Velmi silna vec. ()

kusper 

všechny recenze uživatele

48. MFF KV Vezměte Gibsonovo Umučení, snižte rozpočet na 1 000 USD, udělejte casting v Praze na nádraží, vynechte všechny zábavné scény, rozostřete kameru, používejte záběry min 10 minut dlouhé a dostanete tuto vkusnou artovku = hovadinu. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Ono hodnotit tento film je trochu problém. Z uměleckého hlediska je záměr filmu excelentně vyppointovaný a to co režisér dle jeho slov zamýšlel, brilantně přenesl na plátno v podobě temných naturalistických výjevů z evangelií. Jeho pojetí ukřižování Krista je ojedinělé a překvapivé a ikonograficky specifické. Kristus namísto krásného, takřka dokonalého muže s odvahou a vzdorem v srdci, se zde změnil na ošklivého, sípajícícho slabocha, který je i v očích ukřižovaných zločinců odpadem. I obsazení je trochu zvláštní, spíše než historické osobnosti působbí herci jako, že zrovna odskočili z pláže z Bibione od prodeje dek či hot dogů. Z filmařského hlediska se, ale nedá moc o filmu říct pozitivního vůbec nic. Je znát, že pan Columbu je malíř - umělec, který přenesl své představy do obrazů, ale ne do příběhu a filmu jako takového. Můžete proto v Su Re sledovat originální výjevy z ukřížování Židovského krále, ale musíte to brát jako exkurz do představ umělce, ale slovo zábava, spád, dynamika, herectví, kontinuita či filmovost prostě zapomeňte, tato klíčová slova se Su Re nemají co dělat. ()

Ihuj odpad!

všechny recenze uživatele

Ne kazdy napad jde pretavit ve film. Tady to byl dokonale nehodici se format. Nulova pridana hodnota oproti serii fotek. Silena, desiva nuda. Ve Varech se nestava casto, ze by po filmu vubec nikdo netleskal. Zde ano. Neumim si predstavit, pro koho se tento film tocil. Nedostatek soudnosti. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama