Reklama

Reklama

Black Mass Rising

(festivalový název)
  • Francie Black Mass Rising
Trailer
Experimentální
Francie, 2011, 120 min

Režie:

Shazzula

Obsahy(1)

Síla imaginace se nesmí zastavit ani před rozpočtem pro natočení filmu. Podmanivý psychedelický trip a zároveň tíživý sen pro fanoušky Kennetha Angera i temné hudby byl celý natočen na mobilní telefon a doprovází ho jedinečná hudba kapel jako Master Musicians of Bukkake či Aluk Todolo. Oddejte se rituálu! (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

venca163 odpad!

všechny recenze uživatele

Dost možná nejhorší počin, který sám sebe vydává za film, co jsem doposud viděl. Režisérka s čarotajemným sebeoznačením Shazzula se nezastavila před rozpočtem filmu, vzala svůj iPhone z ebaye a natočila toto egomasturbační videjko (mimochodem za rozpočet označila zmiňovaná kráska 66 eur, které jí stálo zapůjčení okultní kápě pro potřeby natáčení - za ty prachy si mohla pořídit 3 nový, ale proti gustu...). Potom položila mobil na stůl nějakému zhulenému maníkovi, který stáhnul do kompu složku "videos" a v nejmenovaném grafickém programu použil pár filtrů na barvy a semtam přidal efekt "kaleidoskop". Chápu, že lidem na tripu a pár dalším se to možná může spíše kratčeji než déle více či méně líbit, ale kdyby měla autorka jen trochu soudnosti, udělá z toho max 20 minutový videoklip k nějaké muzice (na to by nešlo říct ani prdel, jako videoklip k Pink Floydům bych to i bral). Na počátku bylo v nejmenším kinosále B s kapacitou 70 lidí téměř úplně plno, ale první úprky na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve chvíli, kdy mi napsal kámoš, jestli neurazíme jednoho kouska, jsem neváhal ani 5 vteřin. Po našem útěku zbylo v sále úctyhodných 17 lidí (ano, byla to taková nuda, že jsem po každém odchodnuvším všechny lidi v sále znova přepočítal) a to zbývalo ještě asi 35 minut do konce. Pokud si někdo chce udělat představu o filmu, doporučuji si pustit 40x za sebou trailer. Psychedelické autorky je mi jako už tradičně líto, ale právě proto jí uděluji toto kruté hodnocení, aby se měla před další tvorbou na pozoru a pochopila, že něco je třeba změnit. (jestli teda čte čsfd :D) (10%) ()

pmftsc 

všechny recenze uživatele

hudba tam byla dobrá a poměrně rozmanitá, snadno dostupné prostředky (vizuální efekty, ...) mě až tak nepohoršují. Těmito 2 věcmi nepoznamenaný obraz by byl často podobný vcelku běžným klišoidním evil videím, takhle to ale i někdy fungovalo, pocty Kennethu Angerovi proč ne. Rozhodně jsem ale nepovažoval za nutné se na to dívat celou dobu. KV13 ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama