Reklama

Reklama

Kapsle

(festivalový název)
  • angličtina The Capsule
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm mladých žen a bezpočet sugestivních výjevů, které se dotýkají otázek výchovy, fobií i módy. Podmanivé gotické mysterium začíná zrodem nahé ženy z hromady židlí a může skončit jakkoliv. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Psychotická řecká Kapsle (2012) autorky Athiny Rachel Tsangariové je minimalistickým scénickým rozhovorem s prostorem a podivností vlastního těla skupiny žen, která je doplněná pomalým atmosférickým ambientem. Napínavý vývoj výuky základních lidských pocitů zdržovaný slowmotionem mi připomněl jakousi kameramanskou hlášku „slowmotion je sprosté slovo.” Kaple se sprostoty nebojí. Otáčí hlavy ženám a dívá se jim doslova do útrob s použitím jednoduché palety nevýrazných barev, ve kterých jsou tóny těla často jedinými teplými barvami. Zdánlivě pomalé dávkování informací svědčí k dokreslení surrealistického prostředí komunity žen bílých límečků, kterým šibe, ale šibe jim esteticky. Oblékala je fúze Jacobse a Vuittona. (Filmové listy 2018) ()

Reklama

Caym 

všechny recenze uživatele

Zrodit se a být zničena. A zanechat po sobě další tápající generaci, která překlopýtá přes hříchy, zrození, smrt a neschopnost poznat a vědět. Symbolika, symbolika, symbolika - a k tomu postel a židle. Jeden z mála filmů ve Varech, u kterého by komentář "vizuálně podmanivé" nebyl jen vatou. ()

Simbo 

všechny recenze uživatele

Podbízivá obrazová stránka a pohledné dámy ve mně vyloženě probouzely touhu všemu porozumět. Jen možná, kdyby jmenované pocity dostaly čas na to, abych je vstřebal, jelikož šlo o důležité vodítko k cestě za odhalením smyslu díla. Nebo ne? Toť otázka... jen jedna z mnoha... (MFFKV 2013) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Kapsli natočila Athina Rachel Tsangariová ve spolupráci s vizuální umělkyní Aleksandrou Waliszewskou pro DesteFashionCollection 2012 na zakázku sběratele umění Dakise Joannoua. Společně s filmem vznikla i galerijní instalace. Režisérka vybrala návrhy mladých módních designérů, kteří narušují hranice mezi módou a uměleckým objektem, a do hlavních rolí pak obsadila nejen obě herečky ze svého předešlého filmu Attenberg (2010), ale i Clémence Poésyovou (známou z filmů o Harry Potterovi) nebo Deniz Gamze Ergüvenovou, pozdější režisérku snímku Mustang (2015). (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama