Reklama

Reklama

Zip & Zap a kuličkový gang

  • Česko Zip & Zap a kuličkový klub (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zip a Zap si za své vylomeniny vysloužili už tolik zákazů a trestů, že rodičům zbývá poslední možnost: žádné letní prázdniny. Místo koupání, ježdění na kole a slastného nicnedělání tak kluky čeká letní vyučování v přísném nápravném zařízení. Hned po příjezdu dvojčatům dochází, do jaké šlamastiky vlastně spadli. Škola totiž připomíná spíš dětské vězení, včetně obřího hlídacího psa, osobních čísel na uniformách a ďábelského ředitele. Navíc tu platí zákaz her, ale Zip, Zap a pár jejich kamarádů se s tím odmítá jen tak nesmířit. Společně založí odbojový kuličkový klub a během prozkoumávání školy narazí na zatím své největší dobrodružství. Celá budova totiž skrývá tajnou cestu za pokladem plnou vzrušujících nástrah a hlavolamů... Předlohou pro dětský film je španělská komiksová série, která o patáliích dvou neposedných dvojčat vypráví už od roku 1947. Přestože komiksoví hrdinové drží krok s dobou a ovládají všechny moderní vymoženosti, filmová adaptace se naopak vrací ke kořenům. Namísto elektroniky tak kuličkový klub bojuje proti školní tyranii prakem, kanadskými žertíky nebo pralinkami s rumem! (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

JFL 

všechny recenze uživatele

Co podle plakátu vypadá na španělskou vykrádačku Harryho Pottera, se ukázalo jako vynikající film pro děti, který strhne svým fantaskním světem, který mísí hyperstylizovanou výpravu a kostýmy s dobrodružstvím ve stylu osmdesátkových klasik od Amblinu. Snímek velmi volně vychází z komiksů José Escobara, ale namísto jejich anarchistického humoru a fantasmagorických zápletek (vágně řečeno něco jako dětské verze komiksů s Cleverem a Smartem) tvůrci přišli s překvapivě ukázněným vyprávěním, které figury podobné postavám z originálního komiksu situuje do klasického dobrodružného příběhu plného velkých tajemství, skrytých pokladů, tajných chodeb a všemožných fantaskních mechanických aparátů. Ústředním motivem snímku se stává oslava hraní si proti teroru výchovy k poslušnosti a trudného studia, který je rozveden prostřednictvím totalitně vedeného internátu, kde mají být děti oproštěny od své fantazie, ale jenž se ukáže jako bludiště protkané tajnými chodbami skýtající velkolepé dobrodružství. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Nakoniec sa z toho vykľulo príjemné chlapčenské dobrodružstvo, ktoré trochu staršie deti poteší, no a dospelí pri tom aspoň netrpia. Inak tá skrýš na diamanty bola veľmi dobre vymyslená. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem příjemnou , byť pro děti zaměřenou oddechovku. A bohužel jsem byl nepříjemně překvapen, jak je v touze po zdání dětské imaginace a humoru divák vláčen podivným , těžko uvěřitelným dějem. Největší problém pro mě byl, že ač hlavním hrdinům je cca 13 let, chovají se jako osmiletí. Zápletka jim vkládá do úst infantilní věty, chovají se vysloveně nesmyslně a motivace takřka všech postav, hlavně záporných, je stěží uvěřitelná. Když bych měl srovnávat, tak taková Řada nešťastných příhod je mnohem zajímavější a má hlavu patu. Abych se přiznal, cílová skupina snímku se mi odhaduje dost těžko. Tipl bych ale, že děti ve věku hlavních postav si jen znuděně odfrknou. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Snaha o originalitu je evidentná, napriek tomu ústi do klišé a na konci som sa neubránil pocitu, že je to len o málo lepšie ako priemer. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo kvalitný detský dobrodružný film atmosférou pripomínajúci Jumanji. Nápad s drsnou letnou školou, kde je najhorším trestom pobyt v meditačnej miestnosti je síce dosť naivný, ale samotný príbeh je detskou optikou dosť napínavý a dobrodružný. Produkcia sa so strašidelnou atmosférou a vzhľadom bludiska vyhrala a aj herecké výkony sú celkom dobré. 75% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Filmový príbeh je založený na komiksovej sérii, ktorú vytvoril José Escobar Saliente. (Šuplík)

Reklama

Reklama