Reklama

Reklama

Namibijský pes ušatý

(TV film)
  • Německo Die Löffelhunde (více)
Německo, 2006, 50 min

Obsahy(1)

Pes ušatý patří sice mezi menší predátory, zaslouží si však stejnou ochranu jako větší zvířata. Německá veterinářka Margit du Toitová studuje v Namíbii společenský život těchto tvorů a snaží se pro ně získat podporu veřejnosti. Poznávacím znamením psa ušatého jsou logicky obrovské uši. Protože jsou ohromně citlivé, může díky nim najít kořist pod zemí. Před šelmičkou z africké Namibie se třesou brouci, larvy i další hmyz. Pes ušatý slyší, jak lezou v hlíně, a dokáže je rychle vyhrabat. Margit Du Toit je vášnivá veterinářka narozená v Dortmundu, která se aktivně podílí na ochraně těchto fascinujících zvířat. Místní farmáři si psa ušatého pletou se šakalem, což má pro tento druh neblahé následky. Dokument popisuje Margitinu snahu naučit farmáře rozeznávat ohrožený druh, a psu ušatému tak zajistit budoucnost. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Tohle málo známé, zato dosti roztomilé zvíře určitě stojí za bližší seznámení. Malá psovitá šelma, jejíž potrava sestává především z hmyzu, ale nebojí se ani hadů, se nechala překvapivě dobře ochočit, svou zachránkyni doslova přijala do své rodiny a byla ochotna snést věci, se kterými by měl problém leckterý domácí mazlíček. I záměr dokumentu byl dobrý, představit nám toto zvíře, aby i ono bylo zahrnuto do snah o ochranu přírody dříve, než by se to mohlo stát těžším. Přínos v poznávání tohoto hezkého zvířecího druhu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Namibijská poušť je jednou z nejstarších pouští na Zemi a právě zde žijí psi ušatí, které se snaží veterinářka Margit du Toitová představit široké veřejnosti. Příběh "Fanty" - samice psa ušatého, doplněný o záběry dalších obyvatel této nepříliš hostinné krajiny. 80% ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama