Reklama

Reklama

Sněhulák a sněžný pes

(TV film)
  • Velká Británie The Snowman and the Snowdog (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / Irsko, 2012, 24 min

Obsahy(1)

Do domu, kde před lety obživl sněhulák, se nastěhoval nový kluk. Pomůže mu zimní kouzlo znovu potkat nerozlučného kamaráda? (Česká televize)

Recenze (6)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mezi Vánočními filmy pro děti je to určitě jeden, který vyčnívá. Jednak má hloubku, jednak dává možnost dětem snít. A když se sní, možné je zcela všechno. Škoda jen, že dospělí sní hrozně málo či spíše vůbec. Hlavní devizou filmu je rozhodně hudba, která je vynikající. Původní film jsem neviděl, tož nevím, zda je to velká absence či nikoli. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokus oživit po třiceti letech legendu jménem Snowman. Pokus ne špatný, ale s originálem ne úplně srovnatelný, protože daleko víc hraje (lacině) na city, a moc si neláme hlavu s logikou (všichni sněhuláci mohou létat, ale na světový sraz z nějakého důvodu někteří z nich potřebují motorku, jiní letadlo nebo čínský balón. Takže i když se Ilan Eshkeri snaží srovnat krok s Howardem Blakem, zachránit to nemůže. I tak ale Sněhulák A Sněžný Pes ční poměrně výrazně nad většinou "vánoční" programové náplně, takže zasluhuje hodnocení na hranici sedmdesátky. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Vánoční "film" letoška č. 16 vám asi toho tolik nedá, pokud neznáte originál. Pokud ho totiž znáte, tak pravděpodobně prožijete úžasnou nostalgickou jízdu. Já, jakožto neznalec originálu, jsem si akorát říkal, kdy už to skončí a potichu přidupával do rytmu skvělé hudby od Eshkeriho. Animace je sice slušná, ale dnešního diváka nemá čím zaujmout. Netuším, jestli je česká písnička i v originále, ale ta je slušná a možná někoho i dojme. Dětem to ale nemůže uškodit ;-) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama