Reklama

Reklama

Když vrah objeví postup, který funguje, bude vraždit dál. Slečna Marplová tráví dovolenou na karibském ostrově Saint Honoré v hotelu Golden Palms, spravovaném manželským párem Molly a Timem Kendallovými. Pobyt jí zaplatil synovec Raymond v přesvědčení, že horké klima prospěje jejímu revmatismu. U večeře se Jane setkává s hovorným, leč poněkud nudným majorem Palgravem, jehož historky ji příliš nezaujmou. Zpozorní až v okamžiku, kdy se major pochlubí, že vlastní fotografii domnělého dvojnásobného vraha, který za své zločiny nebyl nikdy potrestán. Dříve, než ji však stačí zvídavé dámě pořádně ukázat, něco nebo někoho zahlédne a změní téma hovoru. Druhého dne je major nalezen mrtev a žádnou takovou fotografii u sebe nemá. Při rozplétání příčin podezřelého úmrtí se mimo jiné dozvíme, kde Ian Fleming našel jméno pro svého proslulého agenta 007. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím no. Na nové díly Slečny Marplové jsem se dost těšil i když mi Julia McKenzie moc k srdci nepřirostla, ale když už hold nejsou nové kousky s H. Poirotem, tak alespoň tohle. No upřímně ze začátku jsem byl jako ve snu, hrůza a děs. V polovině se to dramaticky zlepšuje a konec je vyložená chuťovka. Co mě ovšem zarazilo nejvíc, byla celkem solidní podobnost právě s Poirotem. Nevím jestli za to mohla i ta exotická destinace, ale skoro celé pátrání slečny Marplové mi až nápadně připomínalo styl slavného detektiva. Buď jak buď film to rozhodně není špatný a zvlášť konec se povedl, ale mě prostě Slečna Marplová a Karibik dohromady moc nejdou. 65 % ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S06E01. Po delsi prestavce konecne nove dily - soubezne s finalni 13. radou H. Poirota (budiz mu zeme lehka). Na Agathe vzdycky hodnotim hlavne poslednich 15-20 min, cili logicnost, prekvapivost pointy a pak samozrejme i zbytek pribehu. A i kdyz se mi vic libila predchozi predstavitelka Marplove (Geraldine McEwan), primhourim oko nad nevyraznou babcou McKenziovou (ktera serii tahne tusim od druhe pulky), protoze rozuzleni zafungovalo jak ma. Vraha jsem neodhadl, mrtvol bylo jak v Shakespearovi a prostredi se jim povedlo. Sice jsem mel u dvou scen pocit, ze je pozadi malovane, ale tezko rict. Naprosto me ale dostala scenaristicka hricka s jednim nejmenovanym spisovatelem, ktery hleda jmeno pro sveho noveho hrdinu. A ejhle, on to byl mozna ornitolog :-D ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý máme nějaký ten zlozvyk. Někdo zabíjí mouchy, a to nejen doma, ale třeba i v hotelu. A kdyby jen to, najdou se i tací, kteří, když jim kolem hlavy začne bzučet moucha, nejdou po ní, ale po plácačce. Třeba ochránci přírody nebo slečna Marplová. A takhle divný je i tenhle příběh. Kniha je lepší a úplně nejlepší je, když nejsou mouchy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nekonečněsakra dlouhé přestávce je slečna Marplová v plné síle zpátky s novými epizodami a hned z Karibiku. Sice poněkud nechápu, proč tenhle případ, jeden z mých nejoblíbenějších se slečnou Marplovou, nenatočili už před Nemesis, které předchází a nechali si ho až na poslední sérii, ale to je jen detail. Změny byly fajn, ta záležitost s Bondem, Jamesem Bondem a neznýmým spisovatelem hledajícím inspiraci byla vážně perfektní, rozuzlení taktéž. Pokles kvality jsem neshledal, vše se perfektně drží v zajetých kolejích, změna prostředí prospěla, opět skvěle obsazeno, natočeno, napsáno a vyřešeno a slabší než Poirot, takže já jsem spokojen. Jule McKenzie je v roli slečny Marplové uvěřitelná už od minulé série takže nemám co vytknout a těším se, co přijde příště. Přecijenom ale jsou v této sérii i lepší epizody, takže to nechám jen na čtyřech, ale na hodně silných. 85%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie napísala množstvo kvalitných kriminálnych a detektívnych príbehov. Stvorila dve svetoznáme literárne postavy. Jedným je belgický gentleman Hercule Poirot a druhou je stará slečna Jane Marpleová. Práve ona musí v tejto filmovej adaptácii vyriešiť "Karibské tajomstvo". Kniha "The Caribbean Mystery" bola napísaná v 1964. O štyridsať deväť rokov neskôr natočil režisér Charlie Palmer jej televíznu verziu. Titulnú postavu stvárnila herečka Julia McKenzie. *** ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama