Reklama

Reklama

Příběh dětí a filmu

  • Velká Británie A Story of Children and Film (více)
Trailer
Velká Británie, 2013, 101 min

Režie:

Mark Cousins

Scénář:

Mark Cousins

Kamera:

Marc Bénoliel

Obsahy(1)

První celosvětový film o dětech z pohledu globální kinematografie. Velký nadšenec a neuvěřitelný znalec filmu, Mark Cousins, přináší divákům vášnivý a poetický portrét dětského světa – jeho surrealismus, osamělost, humor, destruktivnost i vznětlivost – sestavený z 53 filmů z 25 zemí světa. Cousins zahrnul do svého výběru jak filmové klasiky jako E.T. – Mimozemšťan či Červený balónek, tak i desítky téměř neznámých mistrovských kousků (většinu z nich režírovaly ženy). Stejně jako ve svém monumentálním dokumentu Příběh filmu: Odysea, Cousins přináší různé myšlenky, se kterými si s lehkou elegancí pohrává, přechází z jednoho filmu do druhého a zkoumá tak různé cesty a podoby dětství tak, jak je různí režiséři vnímali a ve své tvorbě zobrazovali. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (3)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Keby sa ma niekto opýtal, o čom je tento dokument, tak mu naozaj neviem odpovedať. Na jednej strane zaujímavá prehliadka veľkou plejádou filmov s detským obsadením, prostredníctvom ktorých sa autor snaží priblížiť význam ich úloh. Avšak na strane druhej je to natočené trošku chaoticky, strašne nezaujímavo a celkovo monotónne rozprávanie rozprávača bolo naozaj ukrutné na zvládnutie celého filmu. Nemôže to ničím podstatným zaujať, a preto si myslím, že dosť zbytočný dokument. 40 % ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi jako když vezmete bakalářskou práci studenta FAMO a k ní dohodíte pár filmových ukázek. Pár myšlenek je zajímavých, ale celé je to kostrbaté, často dosti vykonstruovaně argumentované a ve výsledku stereotypní a na ploše 100 mluvit i nudné. 5/10 ()

Reklama

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mark Cousins vytvořil tento dokument z 53 filmů z 25 zemí světa. (Terva)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Reklama

Reklama