Reklama

Reklama

Mladá policistka Ha Yoon-joo se připojí k zvláštní policejní jednotce, která se zabývá sledováním a dozorem zločinců. Tento tým vede zkušený detektiv Hwang, jemuž zrovna spadl do klína nový případ. Gang kriminálníků právě vykradl banku a bez problémů se jim povedlo utéci. Jejich vůdcem je chladnokrevný James, který netoleruje žádné chyby a vždy se drží pečlivě naplánované akce. Střetnutí mezi těmito dvěma skupinami je nevyhnutelné a metropolitní Soul se stává hrou mezi kočkou a myší. Film je remakem hongkongského snímku Pod dohledem (2007), jehož režisérem je Nai-Hoi Yau, dlouholetý spolupracovník Johnnieho Toa. (Jigvell)

(více)

Recenze (72)

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Další krásný večer strávený s kvalitním filmem od hodných Korejců. 감시자들 má výborné tempo díky kterému zajímavý příběh utíká jako splašený jelen, hlavní záporák je slušný řezník který je postrachem ať už prasat nebo lidí , klaďaský tým je sympatický, akce je výborná (jak pak by ne....dělaj to přece šikmooký...to mi připomíná...to by bylo aby ve filmu od hodných žluťásků nebyla aspoň jedna kulervoucí akční sekvence bez výpomoci střihače...já ty Asiaty prostě žeru, a Asiatky ještě víc) a hlavní hrdinka je Asiatka a je sexy. Já jsem naprosto spokojen a opět děkuji za výbornou úroveň východní (nebo spíš jižní) kinematografie. 85% PS: Už vím čím chci být až vyrostu....přece pozorovatel! ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, který mě chytnul od samotného začátku a nepustil. Souboj inteligentního, bezcitného a charismatického záporáka v podání pro mě jednoznačně nejlepšího korejského herce Woo Sung Junga se speciální sledovací jednotkou policie byl úžasný. Navyšované napětí, titěrná práce policejních "slídilů" která vedla krůček po krůčku k cíli, hudba skvěle gradující už tak napínavé scény.... vše tu sedlo do sebe tak jak má a já zjistil, že i taková obyčejná propiska může být dokonalou smrtící zbraní :-) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupina organizovaných zločincov vykráda v meste Yoeksam najväčšie banky. "Hlavou" všetkých akcii je "neznámy" muž - odborník na komplikované lúpeže. Čím viac je úloha náročnejšia, tým viac ho to baví. Vďaka nemu sú pri každej akcii, vždy o krok vpred pred políciou. Nezanechávajú takmer žiadne stopy. Prípadu sa ujímajú skúsený policajný detektív Hwang, so svojim novým "vyšetrovateľským" objavom Ha Yun Ju. Podarí sa im spoločne lupičov zastaviť? Alebo prídu opäť neskoro? V prvom rade musím povedať, že neobľubujem tento druh zápletky vo filmoch. Veľmi veľa snímkov sa snaží tváriť seriózne, no len máloktorý pôsobí vierohodne. Ani tento sa nevyhol "neuveriteľným" náhodám a prešľapom ako "Brno", ktoré si všimne len málokto. Každopádne, "Cold Eyes" je dobré krimi, ktoré stojí za pozornosť. Miestami síce vďaka dlhočiznej stopáži pôsobí monotónne, no verte, že všetko čo sa vo filme odohráva, má svoje opodstatnenie. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Takže mládeži, že nemám rád remaky je všeobecně známo. Nicméně, i přesto, že originál Eye In The Sky z roku 2007 zůstává nepřekonán, byl tento film celkem napínavým akčním thriller i přes různé wtf momenty (nesmrtelný komisař, kterého nějaké zranění tepen přece nezastaví, natož nakládačka). Užil jsem si hlavně díky tomu, že v něm hraje pan Charismatický (Jung Woo Sung), který je v roli padoucha vynikající. Škoda, že ostatní postavy jsou už dosti bezvýrazné, nebo zpotvořené proti originálu (policejní šéfka je hysterická krává a nikoliv chladný profesionál jako v předloze a tak by se dalo na téma pokračovat dále). Nicméně oceňuji snahu napumpovat do filmu akci v HK stylu, precizní kamera, potěší cameo Simona Yama. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Bravůrní techno-thriller, který v duchu všech slídilů, nepřátel státu a stakeoutů kombinuje pokročilou sledovací techniku (vyspělé Asie) s lidským faktorem pěšáka, jehož úkolem je sledovat, být nenápadný a být připraven na konfrontaci s pachatelem. Jižní Korea s oblibou přebírá a vybrušuje k dokonalosti hongkongské akční hity a podává je možná více pro "bělochy". Cold Eyes mě doslova nadchly svým zpracováním - číší z nich až takový evropský styl, nebýt toho, že ony oči jsou šikmé. Obrazový pohyb, který je zde geniálně využit pro napětí, dějovou kumulaci a kamery umocňující až zadýchání diváka při sledování (děje) sledovaného (zločince). Za režii, uvěřitelné postavy, spád a jistou slabost pro tento žánr vysolím čistou pětici hvězd. P.S.: Že je v jihokorejském filmu vidět největší koncentrace mobilních telefonů v historii filmů mě nepřekvapilo, ale podivné je, že domácím značkám asi moc nevěří... ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama