Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 020)

lamps 

všechny recenze uživatele

Překvápko. Před projekcí bych řekl, že tematická truhlice kolem pavoučího hrdiny byla vyprázdněna zkompletováním Raimiho trilogie, ale Kevin Feige v Marvelu zas a znovu dokazuje, že dobře ví, co a jak chce a má udělat. Homecoming má sice slabiny právěv tom, že do obecných Spideyho motivů kolem vysněné dívky nebo jeho looserství nepřináší nic moc originálního a trochu kostrbatě se snaží o propojení přesahující avengerovské roviny s vlastním příběhem, ale je to bezesporu vysoce zábavný a lehce odvyprávěný střípek, který Marvelu v jeho mozaice chyběl - ten o klukovi uvnitř superhrdiny, o klukovi, který se kromě zloduchů musí vyrovnávat především sám se sebou a se svými pubertálními problémy. Jedna z těch sice ne tak vizuálně nápaditých, ale rozhodně nejvíce přemýšlivých komiksáren, které hodně prospívá i charakterní a netradičně lidský záporák Michael Keaton. Ani zdaleka tak uspěchané a nucené směrem k blížící se monstrózní týmovce, jak jsem se obával... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem mírně v šoku. Režisér, co zatím natočil jenom pár hororových béček, najednou pozvedl svojí kariéru filmem, který je asi nejzábavnějším příběhem Spider-Mana. Je teda pravda, že si se Spider-Manovou postavou trošku pohráli a tak by bylo fajn, kdybyste okamžitě zapomněli na úvodní Raimiho trilogii. Udělali tu z něj totiž takovýho chudýho super hrdinu, kterej nic neumí, stojí za starou belu a ještě je doslova osinou v prdeli slovutné organizaci Stark Industries. Také Michael Keaton není žádnej nepřítel, ale kupodivu spíš reálnej člověk, kterej mě svojí rolí vysloveně překvapil. Jasně cílenej humor, kterej ze Spider-Mana dělá chudáčka, je ale kupodivu moc fajn a to středoškolské prostředí tomu jen a jen prospívá. Překvapivě hodně vydařená Marvelovina. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Truly Amazing Spider-Man... už dlouho jsem neměl pocit, že by film dokázal tak perfektně odrazit nějaký komiks, od feelingu přes vizuál až po ústřední postavu, která může aspirovat na Buellera dnešních teenagerů (na to film ostatně rovnou odkáže). Keaton fantastický a thrillerová sekvence z auta je jeden z nejsilnějších momentů v celým MCU. Potěší záporák s lidskou motivací, komorní vyústění a po hrozně dlouhé době i sidekick, který je opravdu roztomile vtipný po celou stopáž. Odpůrce rebootů navíc mile překvapí, že i tenhle Spidey je svůj a rozhodně si ho nelze splést s Maguirem či EMO-Manem, ani zbytkem Marvelovek. To kličkování napříč žánry je u Marvelu vlastně čim dál víc obdivuhodné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Spiderman mlátí Avengers v bance na jedenadvacátý." Na dalšího z rodu Spidermanů jsem se docela těšil, protože dopředu signalizoval pavučinami, že mě bude chtít bavit. A snažil se docela hodně, ale bohužel mu to moc nešlo. Přesto bych chtěl tu snahu ocenit. Jinak mě daleko víc bavil padouch z donucení pan Toomes a manýry divné studentky Michelle. Na druhou stranu mě hodně štval tlustý sekretář Ned. Ten byl tak trapný, že jsem na to nedokázal zapomenout, ani když Ramones rozdupali svůj Blitzkrieg Bop. Asi jsem měl zapnutý protokol pokročilého diváka a nedokázal jsem ho vypnout. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Je to jen můj dojem nebo ze Spíďi dělaj tvůrci čím dál většího kokota? Pítr Párek je ukázkovej kuřbuřt hned od prvního pohledu, k tomu ho celej film držej za koule, což respekt, že nějaký našli, a jako bonus je kolosálně trapnej. Díky tomu zcela chápu, že si nemůže vrznout a jeho jedinej kámoš je MEGA tlustej asiat, což je taky celkem nevšední jev, jelikož většina z mojich soukmenovů bývá štíhlá, pokud nenosej pleny a nehážou kolem sebe rejži v japonském národním sportu. Toto hvězdný duo se snaží postarat o spoustu "vtipných" scén, u kterých se nezasmějete, max vás budou srát, a nejdýl do půl hodiny fandíte přestárlýmu Batmanovi, aby oba dva zmasakroval na sračku. K tomu tam lítá Iron Man, kterej, Buddho div se, v tom mladým Párkovi vidí potenciál a ve škole jako motivátor z TV mluví Kapitán Amerika. Poslední tečkou je prachbídný balení spolužačky meltoidní pleti kterou, dle očí, pro změnu kousnul chameleon, takže Párka by mohl lákat její potenciálně dlouhej jazyk na super kuřbu, jenže si nedaj za celej film ani pusu na tvář. No ty píííčo kdo to tohle napsal? Aháááá ono scénář dělal ne jeden, ale hned šest borců, kde jeden bral kokain, druhej LSD, třetí houbičky, čtvrtej trávu, pátej pervitin a šestej byl alkoholik. Tak to už plně chápu proč je nejnovější Spíďa taková bomba (čti píčovina) . ()

Galerie (102)

Zajímavosti (73)

  • Ve filmu je několik odkazů na původní spider-manovskou trilogii s Tobeym Maguierem. Např. líbací scéna ve Washingtonově monumentu odkazuje na film Spider-Man (2002), zatímco roztrhnutí trajektu na film Spider-Man 2 (2004). (Will_X)
  • Spider-Man (Tom Holland) ve filmu vyslýchá Aarona Davise (Donald Glover). Davis je strýcem Milese Moralese (jednoho z dalších Spider-Manů) a komiksoví fanoušci ho znají také jako Prowlera. Prowler je v komiksu technologický génius, který umí procházet zdí, střílí stlačený vzduch a využívá hypnotické nástroje. (3T)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama