Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 018)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Výsledný produkt je navlas stejný jako ukázky. Na jednu stranu tak sice nekoupíte zajíce v pytli, na druhou ale nový Spidey ničím nepřekvapí. Sleduje vcelku klasický origin (a v tomhle případě i reboot) pavoučího muže, navazující na jeho představení v loňském Kapitánovi Americe. Humor vcelku ujde, přestože vám bránici neroztrhá, a Hollandův Peter Parker jde tak trochu ve stopách hláškujícího a raubířského Deadpoola. Na rozdíl od něj se ale do žádných brutalit či sprosťáren nepouští a hladce tak zapadá do slušňáckého marvelovského univerza. Což není špatné, ale zároveň ani nebudete hýkat nadšením nad originalitou v jakémkoli slova smyslu. Snad jen Keatonův záporák je o poznání hlubší postavou než jeho zlovolní předchůdci, ale to je na skoro dvě a půl hodiny trochu málo. Co čekáte, to prostě dostanete. Ale víc radši nečekejte. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po prvním a druhém Raimiho filmu asi nejlepší Spidey. Peter Parker dostává už třetího představitele (a Holland je typově i herecky skvělý), ale naštěstí nejsme nuceni sledovat potřetí během pár let i jeho origin. Stejně jako ve webbovkách se jde cestou (hughesovské) teenagerovské komedie, tentokrát - díky návratu pod křídla Marvelu - ale silně propojené s Marvel Universe. A ten koncept Spider-mana jako superhrdiny pro chudé, který vzhlíží k jiným, již etablovaným superhrdinům s dětským nadšením i narůstající frustrací z vlastní nevyužitosti, se mi dost líbil. Obzvlášť v kombinaci s padouchem, který ve finále láká hrdinu na temnou stranu argumentujíc právě tím, jak jsou oba přehlíženi od těch nahoře (tenhle dialog se mi líbil víc než ten v autě). Další skvělý nápad byl Spideyho high-tech kostým nadesignovaný Starkem a Peterovo objevování jeho možností, přičemž je mu průvodkyní umělá inteligence s ženským hlasem, završené tím, že do závěrečné akce musí jít jen ve své staré mikině. Akční scény nejsou špatné, ať už jde o záchranu výtahu uvnitř Monumentu, rozpůlený trajekt nebo souboj na neviditelném obřím letadle, jsou dostatečně výrazné (trajekt až bizarní) i dlouhé, ale nějak nemám potřebu si je pouštět znova. Marvelovsky prvoplánový humor šel většinu času šel mimo mě. Celkově je to fajn, ale na leccos by to chtělo přitlačit, jít víc do hloubky - na teenagerovskou komedii, akci, padoucha i vedlejší postavy (zbytečná tetička May, samoúčelně cool M.J.). Nemluvě o tom, že jedny z nejsilnějších scén z komiksů - Spidey se vyhrabává z pod trosek a tetička May zjišťuje, že je Peter Spider-man, potěšily, ale zdaleka nemají svou původní sílu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem mírně v šoku. Režisér, co zatím natočil jenom pár hororových béček, najednou pozvedl svojí kariéru filmem, který je asi nejzábavnějším příběhem Spider-Mana. Je teda pravda, že si se Spider-Manovou postavou trošku pohráli a tak by bylo fajn, kdybyste okamžitě zapomněli na úvodní Raimiho trilogii. Udělali tu z něj totiž takovýho chudýho super hrdinu, kterej nic neumí, stojí za starou belu a ještě je doslova osinou v prdeli slovutné organizaci Stark Industries. Také Michael Keaton není žádnej nepřítel, ale kupodivu spíš reálnej člověk, kterej mě svojí rolí vysloveně překvapil. Jasně cílenej humor, kterej ze Spider-Mana dělá chudáčka, je ale kupodivu moc fajn a to středoškolské prostředí tomu jen a jen prospívá. Překvapivě hodně vydařená Marvelovina. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z tých najmenej záživných Spidermanov. V prvom rade záporák bol všedný a málo výrazný. A kladné postavy zase síce dokázali miestami pobaviť, pričom aj humoru by sa tu trocha našlo (hlavne keď išlo o toho obézneho Spidermanovho spolužiaka), avšak na nejakú super zábavu to aj tak nestačilo. Navyše aj akcia bola iba taká priemerná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Překvápko. Před projekcí bych řekl, že tematická truhlice kolem pavoučího hrdiny byla vyprázdněna zkompletováním Raimiho trilogie, ale Kevin Feige v Marvelu zas a znovu dokazuje, že dobře ví, co a jak chce a má udělat. Homecoming má sice slabiny právěv tom, že do obecných Spideyho motivů kolem vysněné dívky nebo jeho looserství nepřináší nic moc originálního a trochu kostrbatě se snaží o propojení přesahující avengerovské roviny s vlastním příběhem, ale je to bezesporu vysoce zábavný a lehce odvyprávěný střípek, který Marvelu v jeho mozaice chyběl - ten o klukovi uvnitř superhrdiny, o klukovi, který se kromě zloduchů musí vyrovnávat především sám se sebou a se svými pubertálními problémy. Jedna z těch sice ne tak vizuálně nápaditých, ale rozhodně nejvíce přemýšlivých komiksáren, které hodně prospívá i charakterní a netradičně lidský záporák Michael Keaton. Ani zdaleka tak uspěchané a nucené směrem k blížící se monstrózní týmovce, jak jsem se obával... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (73)

  • Scéna, kdy zloději v maskách Avengers vykrádají banku, pochází z komiksu „Ultimate Spider-Man #42“, vydaného v roce 2003. (Charpy)
  • Záverečné titulky ponúkajú ešte dve scény. Prvú hneď po úvodných titulkoch s Vultureom (Michael Keaton). Druhá scéna sa nachádza na úplnom konci s príhovorom Kapitána Ameriky (Chris Evans). (Johnny.ARN)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama