Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 020)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem mírně v šoku. Režisér, co zatím natočil jenom pár hororových béček, najednou pozvedl svojí kariéru filmem, který je asi nejzábavnějším příběhem Spider-Mana. Je teda pravda, že si se Spider-Manovou postavou trošku pohráli a tak by bylo fajn, kdybyste okamžitě zapomněli na úvodní Raimiho trilogii. Udělali tu z něj totiž takovýho chudýho super hrdinu, kterej nic neumí, stojí za starou belu a ještě je doslova osinou v prdeli slovutné organizaci Stark Industries. Také Michael Keaton není žádnej nepřítel, ale kupodivu spíš reálnej člověk, kterej mě svojí rolí vysloveně překvapil. Jasně cílenej humor, kterej ze Spider-Mana dělá chudáčka, je ale kupodivu moc fajn a to středoškolské prostředí tomu jen a jen prospívá. Překvapivě hodně vydařená Marvelovina. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtečná, odlehčená středoškolská komedie s Petrem Parkerem, která je vtipná a svižná a konečně středoškoláky nehraje banda třicátníků, ale o poznání méně funkční jsou tu scény, kdy má o něco jít, dokud Spaidy jen nezávazně blbne (v obleku, nebo bez něj), je všechno super, ale drama brutálně nefunguje a ať si kdo chce říká cokoliv, emocionální finále druhého Spidermana s Garfieldem jen tak někdo nepřekoná a absence Osbornů sice dává možnost filmu jít jiným směrem, než předchozí inkarnace, ale i tak zamrzí. Je to dobrej film, zábavnej, ovšem finální půlhodina je prostě slabá. I Přes Stark-humor. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle comicsový filmový vesmír (smlouvy, rivalita, Marvel, Sony ad.) jde krapet mimo mě, zajímá mě výsledný produkt a musím říct, že s tímhle kouskem jsem spokojený. Tvůrci mají k dispozici mnohem zajímavější pole působnosti než třeba v případě „prvotiny“ s Tobeym Maguirem. Nepotřebujeme znovu vidět pavoučí kousnutí, nepotřebujeme bulet nad smrtí strýčka. Prostě nastupujeme do rozjetého vlaku. Náš hrdina balí největší kočku na škole, tvůrci umně využívají marvelovského filmového světa a baví třeba trháním trajektu. Ač tedy akce má kolísavou kvalitu, to si zase musíme přiznat. A Spidey tak trochu nezodpovědně ničí cizí majetek. Nicméně tak trochu platí to, co jsem vnímal u předchozího Amazing. Že mě snad i víc bavilo tokání mezi Peterem Parkerem a šprtkou Gwen než samotná comicsová linie, tady to místy bylo podobné. Tom Holland každopádně moc fajn, pojetí legendárního kamaráda ze sousedství mu sedí dokonale. A z jeho setkání s padouchem (v obou případech bez kostýmů) lehce mrazí. Nepotřebuju to vidět znovu, ale čtyři hvězdy dám. PS: 15 minut bych šoupnul pryč. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Překvápko. Před projekcí bych řekl, že tematická truhlice kolem pavoučího hrdiny byla vyprázdněna zkompletováním Raimiho trilogie, ale Kevin Feige v Marvelu zas a znovu dokazuje, že dobře ví, co a jak chce a má udělat. Homecoming má sice slabiny právěv tom, že do obecných Spideyho motivů kolem vysněné dívky nebo jeho looserství nepřináší nic moc originálního a trochu kostrbatě se snaží o propojení přesahující avengerovské roviny s vlastním příběhem, ale je to bezesporu vysoce zábavný a lehce odvyprávěný střípek, který Marvelu v jeho mozaice chyběl - ten o klukovi uvnitř superhrdiny, o klukovi, který se kromě zloduchů musí vyrovnávat především sám se sebou a se svými pubertálními problémy. Jedna z těch sice ne tak vizuálně nápaditých, ale rozhodně nejvíce přemýšlivých komiksáren, které hodně prospívá i charakterní a netradičně lidský záporák Michael Keaton. Ani zdaleka tak uspěchané a nucené směrem k blížící se monstrózní týmovce, jak jsem se obával... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 175 miliónov $ | Tržby: 880.2 miliónov $ | Pojatie materiálu je veľmi trafené, a obsadenie je skvelé. Michael Keaton pozdvihol klesajúcu kvalitu záporákov v Marvelovkách opäť na výslnie, respektíve na úplne inú, vyššiu úroveň. Čo ten človek dokáže vyjadriť detailamy svojej mimiky, je neuveriteľné. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Scéna, kdy zloději v maskách Avengers vykrádají banku, pochází z komiksu „Ultimate Spider-Man #42“, vydaného v roce 2003. (Charpy)
  • V medzinárodnom traileri zaznela pieseň s názvom "Confident", ktorú naspievala americká speváčka, skladateľka, herečka a modelka Demi Lovato. (LuiCJ)
  • Jacob Batalon hraje kamaráda Petera Parkera (Tom Holland), Neda Leedse. Ten byl původně v roce 1964 v komiksu „The Amazing Spider-Man #18“ (jeho debut) blonďák a s Peterem se poznal při práci v Daily Bugle. Byl také jednou z postav, které vystupovaly pod kostýmem Hobgoblina poté, co mu vymyli mozek. Postava Neda z filmu je po vizuální stránce inspirována také postavou Ganka Leeho, což byl pro změnu kamarád jiného Spider-Mana – Milese Moralese. O něm jsme se mohli poprvé dočíst v komiksu „Ultimate Comics Spider-Man Vol 2 #2“ z roku 2011. (3T)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama