Reklama

Reklama

Útěk na svobodu

  • Kanada Breakout (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Damson, otec sedmnáctileté Jen a o pár let mladšího Mikeyho, bojuje v Kanadě s přáteli proti kácení lesů v chráněné oblasti. Při potyčce během rvačky v lese nešťastnou náhodou zraní jednoho muže a skončí ve vězení. Nechce však nečinně sedět a koukat, co se děje. Když začne těžařská firma jednat s vládou o získání další půdy, potřebuje k tomu Jacka jako poradce, aby si vylepšila svůj obraz mezi lidmi, a tak se ho rozhodnou z vězení dostat. Jack souhlasí, protože v tom vidí příležitost, jak něco dokázat. Mezitím se podaří zločinci Tommymu Baxterovi dostat z ústavu svého duševně nemocného bratra Kennyho a jedou začít nový život do Kanady. Když se cestou zastaví v obchodě a prodavač urazí Kennyho, Tommy prodavače brutálně ubije. Tajně přejedou hranice a dorazí do odlehlé chatky, kde se usadí. Dojde však k nedorozumění s majitelem chatky a Tommy majitele zastřelí. Vraždu viděli Jen a Mikey, kteří poblíž táboří s rodinným přítelem. Tommy se přes nesouhlas Kennyho rozhodne, že to musí vyřešit a nepohodlných svědků se zbavit. Rodinného přítele Chucka Tommy mučí a děti ve strachu utíkají lesem... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Přátelé tak v tomto filmu je tolik nemožných a nelogických pitomostí, že by na to měli udělat novou kategorii pro oscary. Pak by totiž tahle parodie na akční film získala jednoznačně první místo. Šíleně jsem se u toho nasmál, bohužel to ale nebylo úmyslem tvůrců, i tak ale za to tu jednu hvězdu udělím. Jinak je to ale samozřejmě na odpad, nehledě na obsazení, či záběry přírody. Tady totiž nefunguje naprosto nic. 20% ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Několik zásad pro přežití v lese, když vás pronásleduje nějaký lump: Tak za prvé, pokud utíkáte, tak neustále něco křičte na celé kolo, je pravděpodobné, že vás pak nenajde. Za druhé, když utíkáte, snažte se neustále o něco zakopávat, někam padat, nebo šlapat do pastí na medvědy, což ho určitě zmate a možná si řekne, co bych je honil, když si takto ubližují sami. Za třetí, když je někdo na vaší straně, tak se ho zbavte, nebo mu něco udělejte, protože jinak hrozí, že ho zastřelí odstřelovačkou ten lump, který sice celou dobu má stejně přesnou trefu, jako ožrala po 16-ti pivech při čůrání do pisoáru, ale tentokrát zaručeně nemine. Za čtvrté, pokud se dostanete k nějaké střelné zbrani, tak jí hned zahoďte a vezměte si raději účinnější zbraň, jako třeba kamen nebo klacek. A pátá a nejdůležitější zásada: pokud se vám podaří nějakým způsobem zneškodnit lumpa, třeba ho omráčit nebo bodnout, tak ho v žádném případě nedorážejte, ale raději utíkejte, aby vás mohl po tom, co se probere, zase pronásledovat. A když mu tam přitom ještě necháte svou zbraň, tak je to úplně nejlepší, protože při útěku by to byla pro vás hrozná zátěž. Tak doufám, že vám moje rady pomohou k přežití, ale jestli o nich bezdůvodně pochybujete, tak se podívejte na tento film a dáte mi za pravdu. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dva zločinci se snaží chytit dvě děti, kteří se náhodně stali svědky vraždy. A vše se odehrává někde v přírodní rezervaci. Spíše televizní akční thriller, ale dá se říci, že ne vcelku zase až tak hrozný. Děj se veze v jednoduchosti a byť zpočátku vypadá spíše jako ekothriller, vše se nakonec rázem změní. Chvílemi to dokonce připomene snímek z roku 1994 ¨Divoká řeka´. A máme tu dvě hvězdy. Brendana Frasera v roli ochránce přírody a otce rodiny, který se dostane do vězení a jako trest dostane dřevorubeckou práci v lese. Pro ekologického aktivistu vskutku tvrdý trest. A na druhé straně barikády Dominica Purcella, pro kterého je záporná role doslova hereckým koncertem. Viditelně si to vychutnal. Příběh má i přes tu svou jednoduchost a v mnohém hlavně nelogičnost své napětí a ať se to někomu líbí nebo ne, zaujmout umí. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Ja len dúfam, že sa Brendan nevydá touto cestou, pretože by ho bola škoda. Produkovať vlastný film a náležite si v ňom zahrať je síce pekné ,ale pekné nie je to keď ide o taký amatérsky brak. V prvej tretine je to nehorázne zle zostrihané, doslova chaotické a nesúrodé. Nad pointou celého filmu som krútil hlavou a nechápal som či to scenárista myslel vážne. Postavu Kennyho a jeho vyvolávanie "matke" pochopím, ale nepochopím TO, keď na týchto scénach stojí celý film. To hodnotenie som trochu prehnal, ale je to len kvôli Fraserovi, ktorého mám docela rád a držím mu palce, aby nešiel dole vodou ako napr. Sizemore alebo Madsen.... ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Kanadský thriller na stokrát omílané téma dopadl hůře než jsem čekal, a to jsem ani přílišná očekávání neměl. Popravdě mě k tomuto filmu přivedlo poměrně zvučné herecké obsazení, včele s Brendanem Fraserem. Nicméně je to právě on, kdo tento film sráží ještě více směrem k filmovému dnu, jelikož jeho výkon je opravdu otřesný. Druhým stimulem je otřesný scénář a dokonale nezvládnutá režie. Nejde ani tak o to, že tento rádoby thriller postrádá jakoukoliv špetku originality, bohužel on má ještě tak hloupý a nedomyšlený příběh, že nechápu, jak na to po přečtení scénáře mohli herci kývnout. Děj přeskakuje od jedné nelogické scény k druhé, a když už si myslíte, že horší to být nemůže, dokoná to nejhloupější konec, co jsem v poslední době viděl. Film tak bohužel selhává téměř po všech stránkách a jediné, co ho drží v mezích snesitelnosti jsou poměrně zdařilé výkony Dominica Purcella a Ethana Supleeho. Toto se Kanaďanům opravdu nepovedlo. Moje hodnocení 25%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Tommy (Dominic Purcell) zjevně od majitele chaty získal pušku s nevyčerpatelným počtem munice, protože je do očí bijící, jak zběsile střílí po Jackově (Brendan Fraser) rodině, aniž by mu došly náboje. (Nick321)
  • V 68. minutě se Jack (Brendan Fraser) snaží dohonit syna, který stojí na kopci a ohlíží se za Jackem. Při záběru na Jacka, který se snaží dostat na kopec, je poté možné všimnout si další osoby, patrně člena štábu, který měl herci pomoci do svahu. (J.A.K.)
  • Menší paradox je, že při prvním osobním setkání Tommy (Dominic Purcell dětem řekne: „Bacha na medvědy.“ O něco později poté, co Tommy zastřelí policistu, se malý Mikey (Christian Martyn) při útěku chytí právě do medvědí pasti. (Nick321)

Reklama

Reklama