Reklama

Reklama

Nečekaná hrozba

  • USA Suddenly (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři teroristé maskovaní jako agenti tajné služby přepadnou a obsadí dům vdovy Ellen (Erin Karpluková), která ztratila manžela ve válce. Její dům se nachází ve výhodné pozici pro snajpera, který se pokusí zavraždit prezidenta Spojených států (Chris Shields) během jeho návštěvy malého města Suddenly. Skupině vedené teroristou Baronem (Dominic Purcell) se podaří oklamat policejní složky v oblasti, až na policistu Toda Shawa (Ray Liotta), bývalého válečného hrdinu, který se však stal opilcem. Tod sloužil s Elleniným zesnulým manželem a v průběhu let se do vdovy zamiloval. Když ji navštíví, okamžitě začne podezřívat Barona z nekalých úmyslů a je mu jasné, že tento muž v obleku vládního agenta je velmi nebezpečný. Nikdo mu ale nevěří, vždyť kdo by poslouchal výmysly opilce. Todovi se podaří jednoho Baronova komplice zabít, ale chytí ho a zavřou do vězení. Ellen pochopí, že už nemůže čekat na pomoc zvenčí. Zůstala sama a musí zmobilizovat všechny své síly v boji s Baronovou skupinou. Podaří se jí vymyslet způsob, jak zachránit svou rodinu a zabránit teroristům zavraždit hlavu státu? (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na prakticky všemi nenáviděného a odsuzovaného Uwe Bolla zatím asi nejnormálnější filmový počin, ovšem tím nastává zásadní otázka, je to dobře, či nikoliv? Na Uweho teatrální a ujetou filmařinu sice všichni nadávají a odsuzují ho za ní, ale to je prostě ON, je ale někdo vůbec zvědavý na film, který má prostě běžnou zápletku, s normálními postavami? Nevím, nevím, ale já za sebe tedy budu radši dál preferovat ty jeho špatně zahraný a ještě hůř natočený bijáky, než tohle, co mě nemá šanci jakkoliv zaujmout, na rozdíl od těch jeho ostatních nesoudných a přepálených šíleností, které mě na jednu stranu strašně vytáčejí, na druhou ale i zároveň svým zvráceným způsobem baví a lákají. Každopádně, tato podívaná má spíš televizní parametry, je to taková hodně primitivní jednohubka o atentátu na prezidenta v jednom malém městečku, co k tomu dodat, no, zápletka je fakt naivní a vážně nezáživná, bez tempa, bez napětí, s minimem akce, ovšem i to stačí na to, aby divák byl vlastně rád, že jí není zas až tolik, postavy, respektive jejich představitelé, pak docela ujdou, jen bych jim tedy proházel role, Liottovi ty „klaďáci“ fakt nejdou, a jako perličky musím zmínit závěr, který přišel opravdu z ničeho nic, prostě najednou začali jít závěrečné titulky, zatímco já čekal ještě nějaký další dějový vývoj, ale Uwe si zřejmě prostě usmyslel stačí, a lup, konec, a pak ještě mě fakt „pobavila“ doprovodná hudba, která se k jednotlivým scénám absolutně, ale jako vážně absolutně nehodila, a to fakt ten film pak také hodně sráželo. Tohle zkrátka není Uwe co ho známe, na druhou stranu se to dá přežít, i když to je prostě jen nevýrazná nuda. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ťažko byť zdvorilý voči Uwemu. On totiž netočí filmy, lež nejaké fantáziou opantané nezmysly, veci čo nedávajú zmysel. Nielen ten divácky, ale aj akademický, študijný. Ja by som neváhal a na VŠMÚ ukazoval príklad nevhodného subžárnu : Uweho sled pohyblivých obrázkov bez vnútornej, či vonkajšej príčinnosti.“ Ten predmet by si študenti osvojili a bavili sa, lebo podstatou seminára by bol len smiech, zábava, vtipy. Uwe pridal dalšiu lekciu, ako to s napätím, terorizmom, vlajkou, pripútaním o radiátor, výpravou, pílkou na železo nemá byť. O tom, že sa vo filme nič, ale ozaj nič nedeje, je možné empiricky vedieť už pred projekciou. Hnoj Uweho v plnej paráde. (videné 05.02.2020, JOJcinema archív) ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Jedno se Uwemu musí nechat, má koule jako málokdo. Natočit remake původního filmu se Sinatrou by se báli i ostřílenější borci s lepší reputací, ale Boll na všechny sere a dělá si co chce. Suddenly není nějaký zázrak a zpracováním i výpravou je to průměrný kanadský televizní film, jakých dává TV Barrandov tuny. Co ho tahá o něco výš je sympatické herecké obsazení. Dát prostě fimu, ve kterým hrajou dohromady borci jako Liotta, Purcell nebo Paré, míň než tři hvězdičky, hanba by mě fackovala. Mně prostě tenhle film sednul a přiznám Uwemu i to, že to občas bylo i napínavý. Celkově nic světobornýho, ale solidní zábava s dobrými herci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll natáčí vážně míněný thriller, Dominic Purcell jako záporák, což je oproti "Assault on Wall Street" trochu změna, ale ne zase tolik, no ale hlavně Ray Liotta, který konečně zase jednou hraje celkem snesitelnou a hlavně kladnou postavu. Uwe Boll se pustil do remaku filmu se Sinatrou a překvapivě to zvládá docela dobře. Je to celkem standardní provedení, nic navíc, prostě jen čekáte, až to uteče, na druhou stranu není možné říct, že tohle je úplný odpad, to už by byly jen předsudky. Boll nenatočil skvělý film, ani dobrý, ale ucházející ano. Má to ale strašně divný soundtrack. Na to, co má člověk s Bollem většinou spojené, je tohle však mistrovské dílo, jen místy trochu bez náboje. Nemůžu si ale pomoct, jako celek to není až tak zlé. Na ten průměr si to sáhne. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slabota. Když už jsem si říkal, že se Uwe Boll zlepšil a občas pobaví s nějakým tím sračkovně zábavným filmem, tak udělá tu chybu, že natočí vážně míněný a seriozně podaný film. No a výsledek stojí za to. Šeď, nuda, debilní dialogy, mdlý herci darmo mluvit... Ani to není zábavný zetko, jenom prostě ukázka špatnýho řemesla. Z obsazení mě tu fakt nebavil vůbec nikdo a jak to celý trapně dopadlo, se mi tu taky nechce psát. Jenom se na to podívejte a užijte si to taky, ale zábavnýho Uwe Bolla v tomto případě opravdu nečekejte. 10% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama