Reklama

Reklama

Pravdivý příběh muže, který dal mladým Afroameričanům z Washingtonu D.C. to, co díky násilí a městským gangům nikdy neměli - budoucnost.
Po dvaceti letech vězení vybudoval Eugene Brown v roce 1991 Big Chair Chess Club, šachový klub, ve snaze stáhnout mladistvé z ulic a dopomoci jim k něčemu, o čem se jim ani nesnilo - dostat se na vysokou školu. (MartinezZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělý a hlavně opravdu zajímavý námět podle skutečné události, který je však značně pokřivený a zkažený režisérovou neschopností. Zaprvé se nevyvaroval schématičnosti a klišé, které doprovází skoro každý podobný příběh, zadruhé nedokázal filmu vtisknout žádnou zapamatovatelnou formu a zatřetí neumí vůbec budovat napětí a emoce. Takže bohužel film je předurčený k tomu, že člověkem jen rychle proletí a za 2 dny už nebudete vědět ani kdo hrál hlavní roli, natož o čem to bylo. Jsem zklamaný, protože námět se mi moc líbil a mám rád motivační filmy, ale režisér se svým týmem to zabili. 55% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Nenápadný sportovní film (a teď se nechci přít o to, jestli jsou šachy sport nebo stolní hra, myslím tím žánr, do kterého Life of King nesporně spadá), který doplácí jako naprostá většina těchto snímků na závěr plný klišé. Ono už se jich pár objevilo i v průběhu filmu, ale na konci to už Jake Goldberger fakt přehnal. Jinak je to po většinu času takový docela chytrý fajn příběh s výborným Cubou Goodingem Jr. v hlavní roli, který by celkem oprávněně mohl aspirovat na čtyři hvězdy, nebýt již zmíněné přemíry klišé. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přemýšlej, než uděláš tah. No já tentokrát jela ovladačem po harddisku úplně bez přemýšlení a stálo to zato. Život Krále jasně ukazuje, že šachy jsou právoplatně uznané za sport a filmy o nich mohou být stejně napínavé jako kousky z kteréhokoliv jiného sportovního odvětví. Záplava endorfinů ze mě vytáhla čtyřku. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby si odpustili tu spoustu "nutných klišé", mohlo to být i lepší. Jinak ale filmově nejde o nic převratného, jako o další film z tuctu dalších o tom, jak póvl z ulic naučit být v něčem lepší a vždycky se tam kupodivu objeví i někdo s extra talentem. Jinak ale co čekat od filmu na základě skutečného příběhu o záchraně mladistvých od kriminálu nebo nabrání pár gramů olova. ~ 2,5* ()

erased 

všechny recenze uživatele

NERDS!!! To jsem si po závěrečné fotce opravdového šachového klubu, který tomuto filmu stál inspirací, nemohl odpustit. :) Samotná autorská práce Jake Goldbergera je sice naprosto schematickou sladkobolnou směskou snad všech klišé, která se ve školských/youth dramatech založených na reálných událostech kdy objevila, ale scénárista a režisér v jedné osobě je dohromady skládá tak že žádná z nich nevadí, ba ani neruší. Cuba Gooding Jr. a míhání se šachových figurek díky tomu diváka protáhne, když ne strhujícím, tak alespoň zajímavým a fungujícím, stokrát viděným příběhem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V závěru filmu se v cameo roli objeví skutečný Eugene Brown, a to jako rozhodčí v kostkované čepici, který zaregistruje Tahima (Malcolm M. Mays) do turnaje a popřeje mu hodně štěstí. Jeho jméno lze nalézt i v závěrečných titulcích. (Ashnobe)
  • Celý film byl natočen během tří týdnů. (Ashnobe)
  • Přestože je film založen na skutečném příběhu, odehrávajícím se ve Washingtonu, D.C., natáčení probíhalo v Los Angeles. (Ashnobe)

Reklama

Reklama