Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (1 158)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pedagogicko-psychologická poradna od Pixaru. :-) Zřejmě nejchytřejší a nejkomplexnější animovaný film všech dob...tak hluboké poznání převyprávět do řeči dětského diváka se mi jeví coby extrémně složitý proces, že jeho realizace je téměř nemožná a předem odsouzena k nezdaru...a přece se to tvůrcům povedlo a svou vysoko položenou laťku nějakým zázrakem přeskočili. Škoda určité infantilnosti animace (to ovšem pouze z mého subjektivního pohledu dospělého diváka). Mystérium konce dětství a jeho transformace do pubertálního věku dospívání je jednou provždy animovaně odhaleno... :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocená hyper-ultra sra*ka, kterou jsem měl chuť po půl hodině vypnout. Pro mě jeden z nejhorších animovaných filmů, co jsem zatím viděl. Absolutně ošklivá a odpudivá animace, absence humoru je téměř neodpustitelná, zábavné to není ani omylem naopak se jedná o velmi depresivní záležitost, která potěší leda tak EMO a hlavně je to vyloženě pro děcka do 5 let. Strašné! Od odpadu mě dělí pouze ústřední nápad, kterému se věnovalo dohromady tak 10 minut. 10 procentní infantilní hovno, o kterém už nikdy v životě nechci slyšet. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No to bych si vyprošoval, aby když jdu do kina na 3D film pro malý smrady, tak aby byl sakra dobrej! Kdybych měl paměť jak čtyřjádrovej počítač, možná bych si vzpomněl, kdy naposled mě Pixar takhle potěšil. Protože mám ale rozhodně blíž k děravýmu hrnci nezbejvá mi než doufat, že tentokrát mě znova potěší dřív, než stihnu zapomenout tohle. Jo a taky si nepamatuju, že by mě někdy předtím rajcovala animovaná holka. Měl jsem z ní sice Radost, ale asi bych spíš potřeboval, aby už byl zase víkend... PéeS: Konečně chápu, proč mám tolikrát za den pocit, že mi v palici jezdí nákladní vlak a naráží do bowlingovejch koulí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z animáčikov čo dýcha originalitou a veľkou nápaditosťou. Ide tu o celý vymyslený vnútorný svet, kde si spokojne žijú postavičky jednotlivých emócií - radosť, smútok, strach, hnev a nechuť, ktoré vo svojom veliteľskom centre v hlave riadia správanie malej Riley. Ich rekcie na vonkajší svet ako aj medzi sebou mi neraz privodili úsmev na tvári. Pritom všetky situácie a dialógy pekne zapadajú do celkovej skladačky tohto úžasného sveta, kde je vysvetlené detsky zrozumiteľným spôsobom hádam všetko od snívania a pamäti začínajúc a podvedomím končiac. Tiež o tom, čo sa môže stať v detskej hlavičke, keď sa rodičia rozhodnú presťahovať a zatriasť tak celým doterajším detským svetom svojej dcéry. Hneď na prvý krát sa mi to veľmi páčilo a s každým ďalším pozretím sa mi to páči viac a viac. Aj moje dievčatá boli nadšené, takže tu naozaj nie je čo riešiť, ďalšia výborná Pixarovka a jasný plný zásah. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

U Pixarů už to taky asi nefunguje jako dřív. Skvělý nápad zabít touhle infantilní "roadmovie" ve střední části filmu - to by zasloužilo možná ještě horší hodnocení. Ale můj "Hněv" asi zrovna usnul, a tak mě můj "Smutek" přesvědčil ať zůstanu u slabých 50%. ... Škoda, že celý film nebyl v duchu závěrečných titulků. Možná bychom se tak dočkali návratu lesku pro kdysi tak úžasnou značku PIXAR. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (46)

  • Když chce jeden strážný pronásledovat Radost (Amy Poehler) a Smutek (Phyllis Smith), druhý ho zadrží a řekne: "Zapomeň na to, Jakeu, tohle je Mračná čtvrť" ("Forget it Jake, it's Cloudtown."), což je narážka na závěr slavného filmu Čínská čtvrť (1974), konkrétně na větu: "Zapomeň na to, Jakeu, tohle je Čínská čtvrť." (buzzwoody)
  • Na ovládací konzoli jsou uprostřed horní části tři tlačítka, která vytvářejí obrys hlavy Mickey Mouse. (Draconic)
  • Riley (Kaitlyn Dias) odmítá jíst brokolici, protože to tak např. v USA dělá mnoho dětí. V japonské verzi filmu byla ze stejného důvodu nahrazena zelenou paprikou. (Draconic)

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama