Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (386)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný se mi líbil. Ze začátku pecka, pak to začíná být takové až moc rodinné. Těžko se věří, že miliardář, co pro kšefty neměl čas ani na vlastní dceru a její výchovu najednou projeví tak mocný zájem o nějakou hispánskou maminku s hispánskou holčičkou ! (byť byly obě roztomilé) :-). Ale třeba mu na starý kolena lecos došlo, což se ke stáru kdy je ale většinou na lecos pozdě stává... Prachy nejsou vše a do hrobu si je nevezmete... No i když... Tenhle film to vlastně vylučuje. Škoda, že nebyly gule jít více po žánrové ose sci-fi a méně po té akční až rodinné. Drsnější zápletka by asi filmu neuškodila, ale to  si Tarsem nelajznul. I tak to nebylo hloupé a nenašel jsem tam hluchá a nedomyšlená místa. Reynolds je pro tyhle role zrozen a tady mu to padlo jako ulité. Líbilo se mi to a možná to dám někdy znovu. Dávám za 4 červené pilue. * * * * ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Navzdory očakávaniam solídna žanrovka, ktorej jediný problém je, že pôsobí akoby vypadla z deväťdesiatych rokov. Vtedy by určite pôsobila originálnejším a sviežejším dojmom, dnes už vyložene neprekvapí ani jedným zvratom. Je to škoda, pretože z námetu sa dalo vyťažiť viac a je jedno, či by sa scenáristi vydali cestou oddychovej, alebo filozofickejšej zábavy. Alebo to chcelo aspoň viac klasického Singha. V tejto podobe ostal Nesmrteľný doslova na polceste. Sklamanie sa nedostavilo, ale chcel som komplexnejší zážitok. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno to byl zase jednou hlubokosmyslnej zážitek... Měl jsem to po pravdě stažený už dlouho, ale furt se mi do toho nechtělo. Teď už vím proč. První totálně nudná a nesnesitelná polovina projede na vlně rádoby inteligentních, existenčních a filozofických kydů až na to, že se v tom filmu, ale lautr nic neděje. V polovině druhý to dojde do fáze jakých si přechytralých zvratů občas proložených nějakou tou akcí na efekt, ale pořád mi do pytle uniká o čem to vlastně celý mělo bejt. Hrozně podivnej film do kterýho jsem se po celou dobu sledování nebyl schopnej dostat a co tak projíždím ty komentáře tady, tak usilovně přemejšlím co, že mě vlastně na tom konci jako mělo dojmout?! Že už to mám konečně za sebou a přežil jsem to bez újmy, nebo co vlastně? No nebudu se v tom pitvat, uspokojivou odpověď asi stejně nedostanu, ale zabít téměř dvě hodiny života touhle kravinou fakt nedoporučuju. Leda, že bych byl fakt nesmrtelnej a bylo by mi ukradený, že další nepatrná část mýho života je nenávratně v hajzlu, ale to už se nacházíme opravdu v žánru sci-fi a ne v žánru pseudo dramatický, humánní oduševnělý zvratek. Pardon chtěl jsem říct výtvor... Nezájem.20% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský bůh kompozic Tarsem Singh po dosavadních úletech, které mu jakž takž prošly dostal za úkol dokázat, že dokáže natočit i standardní podfinancovaný scif-fi thriller, díky kterýmu ukáže velkým studiím svou subtilnost a dostane prachy na velkej projekt, případně scénář na nějakou komiksárnu či tak něco. Jeho rukopis v tomhle naprosto nerozluštíte, leč právě režie je jediná věc, která drží tuhle srandu nad vodou. V první polovině je to vidět hodně na dialogových scénách, které jsou po Singhovsku scénické a rvou co nejvíce informací do jedněch záběrů, později však jeho oko proklouzne jen do pár sekvencí (btw vysvětlí mi někdo, proč zapalovali to auto?). Kde však celý film naprosto ztrácí dech je scénář, který se po odhalení první pointy unaveně rozplizne na sérii strašně nudných monotematických dialogů a smutných pohledů, které se nedaří moc ukončit a jsou jediným, co posouvá příběh dál. A to je špatně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemné nenáročné, ale celkom inteligentné sci-fi s nevyužitým potenciálom. Film pôsobí ako adaptácia nejakej staršej, filozoficky ladenej poviedky nejakého velikána sci-fi literatúry. Je škoda, že tento nápad nebol využitý v rámci jednej hodiny v Black mirror a na poli mainstreamového celovečeráku musíme sledovať v podstate úplne zbytočnú akčnú vatu. Film načrtával mnohé otázky a dilemy, ale poriadne ich nerozpracoval. Práve preto ma napadlo, že jednu z viacerých podnetných myšlienok by som poriadne rozpracoval a použil v práve spomenutom seriáli. Nesmrteľný obsahuje fajn prekvapivé a nie úpne blbé zvraty, cítiť ale nižší rozpočet a vôbec sa nečudujem, že film prepadol. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je jeho jméno na všech plakátech, na některých dokonce i s jeho vyobrazením, Ben Kingsley (Damian) se objevuje jen v prvních 15 minutách filmu. (tom.nosek)
  • Damian v těle Marka (Ryan Reynolds) zjistí, že zná bojové umění, které se Mark naučil jako voják. Tyto dovednosti jsou uchovávány v míše a ne v mozku, protože jsou naučené tak, aby se daly provést rychle, bez přemýšlení. (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama