Reklama

Reklama

Muž, který sází stromy

  • Slovensko Muž, ktorý sadí stromy (festivalový název)
Česko, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Mnoho lidí si myslí, že povídka o muži, který sázel stromy, je fiktivní. Ve skutečnosti tento muž existuje, jmenuje se Ernest Vunan a žije v mlhou zahalených horách v srdci Afriky. Film Michala Gálika vám představí inspirativní příběh člověka, kterému osud jeho země není lhostejný a svým snažením chce obnovit vzácné horské pralesy v oblasti svého kmene Kedjom-Keku na severozápadě Kamerunu. Vydejte se s námi na cestu po této rozmanité africké zemi, přesvědčte se o tom, že i jednotlivec dokáže změnit to, jak bude Země vypadat, a poznejte partu mladých lidí z Česka a Slovenska, kteří se rozhodli Ernestovi pomoci v jeho aktivitách a přispět tak k ochraně místní přírody. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

kacaabba 

všechny recenze uživatele

V daném společenství může být počínání jednotlivců velmi revoluční. A to nejen v Kamerunu sázení stromů... ()

silak_xup

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument nechci hodnotit hvězdičkama, je to nádherá podívaná na asi poslední normální a rozumné lidi na téhle planetě. My jsme si vytvořili společnost která tuhle planetu drancuje do posledního kousku země, aby jsme pořád mohli vyrábět auta, elektroniku atd po čemž všichni následně toužíme, zadlužujeme se kvůli tomu, děláme zbytečné a nesmyslné práce protože jsme uplně otupení umělým světem, který jsme si sami vytvořili. Oni si farmaří pro svojí potřebu, sem tam něco smění na tržiti (ovoce za oblečení atd) a sází stromy, které jsou potřeba pro život. Čím jsem starší, tak si víc a víc uvědomuju, že jsme všichni strašný ubožáci a chci z toho ven. Ještě pár takovejhle dokumentů a zmizim. ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Na snahu hlavního hrdiny dokumentu Ernesta Vunana v jeho odhodlání zachovat původní přírodní bohatství ve své zemi navazuje činnosti neziskové organizace Kedjom-Keku z.s., jejíž motem je záchrana horského mlžného lesa na severozápadě Kamerunu. Projekt lze podpořit na webu kedjom-keku.com. (mgalik)

Reklama

Reklama