Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

castor 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson začal mluvit s pandou, to nevěstí nic dobrého. Začíná to v pohodě, všichni víme, co se stane. Je obviněný z vraždy, kterou nespáchal, nějaká vata okolo a jedeme. Poloha drsňáka s chladnou hlavou navíc Neesonovi dál neskutečně sedí. Jenže vztahové dialogy tahají za uši, leccos přestává velmi brzy dávat smysl, akce je sestříhaná do nemožných sledů, vadí i agresivní zoom a vlastně i to, že Mirek Dušín při své obhajobě zabije několik nic netušících lidí (třeba scéna z dálnice, kterou si kvůli neurologické poruše režiséra divák vůbec nevychutná). A Forest Whitaker se podivně usmívá do telefonu a pak jen vychytrale procedí, že mu to všechno bylo vlastně jasné od začátku. Taková Colombiana nebyla vůbec špatná akční pohádka, jak by se mohlo z kritických hlasů zdát. Olivier Megaton hodně opisoval, ale tempo a řemeslo měl zvládnuté velmi solidně. Pak přišel s druhými 96 hodinami a naštval už hodně diváků, třetím dostaveníčkem s bývalým členem elitních jednotek si u leckoho zavřel definitivně dveře. Luc Besson vykutal nekompromisní a žánrově čistý akční biják, který zase dokázal solidně shodit do propasti. Pro něho typické. Jdu si pustit nestárnoucího Uprchlíka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celý film je složený ze dvouvteřinových záběrů, veškeré akční scény z půlvteřinových. Má nám snad tato vlastnost dalšího celovečeráku z rukou talentovaného režiséra (dle presskitu) evokovat uspěchanou atmosféru Millsova honu za spravedlností? Možná - mně ale bylo zase většinou špatně. Megaton je vážně trapák a já se hrozně stydim za to, že mi těch 108 minut vlastně docela uteklo a zas tak úplně neurazilo. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi a do třetice velmi špatný akční film, kterému chybí to nejdůležitější - akce. Tedy, ona v něm vlastně je, jenže režisér je břídil, neuměl ji natočit a zjevně si - stejně jako v roce 2012 - myslel, že nedostatek nápadů zakryje jakousi falešnou dravostí a zběsilostí, kterou obstará naprosto šílený střih a nepřehlednost. Jenomže tentokrát to dopadlo ještě hůře. Tentokrát je už i příběh prachsprostá pitomost, jde o obyčejnou béčkovou variaci na Uprchlíka, která si herce formátu Liama Neesona opravdu nezasloužila, a nad jednáním hlavního hrdiny dost často nezbývá než kroutit hlavou. Fuj. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře vzpomínám, říkal jsem u pokladny "jednou 96 hodin," ne "jednou na řetízkáč." Ani disko koule nedělá tolik odrazů, kolik jich dokáže za vteřinu vymyslet Megaton. Já bych vám rád řekl, jaké to bylo, ale nemůžu, protože když už se kamera výjimečně na pět vteřin zastavila, musel jsem rozkapat oči a najít prášek na bolest hlavy. A to než jsem vyřídil, už jsme byli zas na kolotočích... Debile jeden! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp, Canal+, Ciné+, M6 Films | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 325,8 milióna $ | Ocenenia: - || Dojná krava Bessona a spol v podobe nového dielu série Taken priniesla na svet nevýrazný, beznápaditý film, ktorý sa ani náznakom nepribližuje prvým dvom dielom, hlavne teda tomu prvému. O to viac zarážajúce to je, že Megaton režíroval i už spomenutú dvojku, no tá mi prišla ešte plná fantázie a akčnej invencie, pričom tretí diel je len samé klišé a predvídateľné konanie totálne plochých postáv bez štipku vybudovanej psychiky. Je to strašná škoda a rozčarovanie, pretože Taken patril k tomu najlepšiemu, čo tento žáner priniesol na plátna za posledné roky. Takto to vyzerá, keď umelci nevedia, že je lepšie skončiť v tom lepšiom... 20% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Policejní auto, kterým Bryan Mills (Liam Neeson) ujede poté, co byl zatčen, vypadá naprosto nepoškozené, i když v předchozí scéně do něj nabouralo několik jiných vozů. (moznazitra)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 2014 v Berlíně. (Varan)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 89,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb byl 326,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama