Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Ryan má panickou hrůzu ze tmy. Jeho rodiče se snaží všelijak s jeho fobií bojovat. Všude v domě jsou proto nainstalovaná pohotovostní světla, aby nikde nebyla nikdy úplná tma. Strach ze tmy však u Ryana nepolevuje ani s přibývajícím věkem, čemuž nerozumí především jeho starší bratr Dale. Jednoho dne zůstanou Ryan s Dalem doma přes noc sami. Bouřka vypne elektřinu a v domě zůstanou svítit pouze pohotovostní světla, která však nejsou dostatečná. Jak noc postupuje, v domě se začnou dít prazvláštní věci, takže teď už i Dale začíná pomalu věřit, že se ve tmě ukrývá něco, z čeho jde opravdu hrůza. (Šakalík)

(více)

Recenze (12)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Viacero ľudí dalo tomuto filmu priemerné hodnotenie, ale vyjadrili sa len tí, ktorí ho zavrhujú, takže pôjdem proti prúdu. Ja som sa nenudil. Nemôžem povedať, že by bol film nejako extra akčný alebo že by nás čakala jedna ľakačka za druhou, ale mal atmosféru. A to najmä vďaka výbornej kamere a vďaka tomu, že sa odohrával v noci a ešte aj v búrke, pričom nebolo jasné, čo z tej tmy nakoniec vylezie. A napokon vyliezli celkom pekné príšerky - raz boli pod posteľou, raz v skrini, raz v stene. Mne sa páčil aj ten námet, a v takýchto hororoch nehľadám nejakú hlbšiu myšlienku. Po vizuálnej stránke miestami celkom podarené (trochu mi to pripomínalo Darkness Falls - či už kvalitami, alebo príšerkou, ktorá sa bojí svetla). A Darkess Falls je môj obľúbený film, takže ma nesklamalo ani toto. 70% ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Na to že vo filme hraje len pár postáv, celý sa odohráva v 1. dome, má to slabý scénar a televíznu kameru, je to prekvapivo dobré. Pochválim masky duchov a napínavú atmosféru. Za mňa milé prekvapenie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nic jsem nečekal a nakonec to bylo překvapení, jo je to průměr ale čekal jsem daleko méně. Nakonec je to šlušný průměrný horor. Co mě ale trošku vadilo byly samotný postavy, ten prcek byl větší posera než jsem byl kdy já. Bylo to prostě přehnaný. A ten starší bratr taky nic moc furt se tam jen kecalo o tom že se musí přestat bát. Na posledních 10 minut se to sice rozjede ale to bylo asi nejhorší protože ty efekty byly katastrofální. Nebylo to špatné ani nic extra ale čekal jsem mnohem méně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Teen horor, ktorý mohol pre tento žáner niečo spraviť. No ale nespravil, nemá to ani odľahčenosť rokov 80. a ani bizár rokov 90. takže v novom miléniu neuchyteľné a pre divákov mne podobných nedostatočné. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Horor to moc není, ale na druhou stranu mám dost těch věčnejch znetvořenejch co nejhnusnějších ksichtů, dětí od hlíny v roztrhanejch šatičkách s kruhama pod očima, lekaček a ohlušujících skřeků. Jenže tady na mě dopadla jakási prapodivná nostalgie, protože ač je tenhle flák s televizním vzezřením točenej začátkem novýho milénia, na mě z něj dýchaj devadesátky a večery, kdy rodiče jednou za uherák vypadli někam na zábavu a já s bratrem jsme zůstali sami v prázdným baráku, ponocovali, čučeli na Velkou noční hudbu, u toho se ládovali, nahrávali na VHS klipy Mansona a Kurta a užívali si volnost bez přítomnosti zploditelů. A tenhle film ve mně ten milej pocit bůhvíproč vyvolal a za to poděkovat musím. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Ježkovy voči, no to je přece blbost. Celým filmem mě provázel pocit, který se dá jedním slovem vyjádřit jako NUDA. Ti dva kluci tam běhají po baráku sem a tam vyplašení z toho, že jim při bouřce zhaslo světlo, přičemž divák se musí spokojit s tím, že po stěnách proběhne pár černých stínů. Ke konci se přece jen konečně objeví i nějaké ty potvory, ale většinou zůstane jen u vizuálního kontaktu. A když už se zdá, že by mohlo dojít i na nějakou tu akci, tak – pozor SPOILER - mladšímu bráchovi, který je celý film posranej až za ušima, mávnutím kouzelného proutku narostou koule a zapnutím záložního generátoru zase nahodí světla a bubáky zažene. No to je opravdu scénář jak noha. Ten jeden bubák má sice docela povedený kukuč (něco na způsob Freddyho Kruegera), ale jinak je tenhle film absolutní ztráta času. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Film mal napatie a patricnu atmosferu, to sa musi uznat. Ale pre mna sa tam toho nedialo prilis vela, ale tym zas nechcem film zaradit medzi slabe filmy, to ani nahodou. Vsade cihajuca tma v dome za doprovodu silnej burky vonku, len filmu dodali spravny smrnc zo sledovanosti tohoto hororu. Pri objasneni, kto za tym nocnym prizrakom stoji, ma to troska sklamalo. Vzhlad kovboja sa mi mepozdaval, ale jeho drzka bola sympaticka medzi prizrakmi :) ()

ric 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná nuda. U tohohle "situačního" rádoby hororu/thrilleru by se snad nebál nikdo ani před 20 lety. Jediné co za něco stálo byly záběry z klasického hororu Evil Dead, které se tam mihnuly v TV. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Ač jsem poslední dobou celkem hororový fanda, sám jsem býval trochu strašpytel a musím uznat, že tma v dětském pokoji patří mezi děsivé věci. Nicméně Ryan je přeci jenom extrém, jeho strach ze tmy nabývá obrovských rozměrů a dům jeho rodiny tak musí být důkladně osvětlen a vybaven řadou nouzových světelných řešení. Přesto jeho rodiče jednoho večera vyrazili na večírek a Ryana svěřili do rukou jeho staršího bratra. Venku řádí bouřka, elektřina v domě začíná vypadávat a Ryan pomalu začíná panikařit. Starší bratr se ho snaží utěšit, ale začíná si uvědomovat, že Ryan má možná dobrý důvod se tak bát... Jedno z mých nejpříjemnějších hororových překvapení. Podle zdejšího hodnocení jsem čekal nejlépe průměrnou záležitost, ale ono to nejenže nebylo vůbec špatné, ale naopak se mi to velmi líbilo. Ano, začátek to mělo trochu slabší, občasné rychlé "škubavé" pohyby kamerou působily rušivě, ale celkový dojem z filmu byl naprosto super. Až na zmíněné výjimky musím pochválit práci se světlem a stíny a s kamerou, čímž se tvůrcům povedlo navodit dobrou atmosféru. K tomu připočtěte sympatické postavy, dobré herectví a i slušný námět. Možná trochu nadhodnocuji, protože nedostatky tam byly, ale dávám pět hvězdiček. ()

Skye_Isis 

všechny recenze uživatele

Popravdě, já jsem se bála. Mám ráda tenhle typ hororů, kdy nevíte, co je na druhé straně, ale víte, že tam "něco" je a vůbec to není dobré. A jen velmi, velmi pomalu divák odhaluje, co to je. Ze začátku to sice bylo takové nemastné neslané, ale příjemně se to rozjelo v tu nejméně očekávanou chvíli a určitě to stálo za to. A Kevin Zegers byl úžasný :D ()

Reklama

Reklama