Reklama

Reklama

VOD (1)

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů, který si doopravdy zamiluje spíše americký fanoušek, který se ve všech těch týmech amerického fotbalu vyzná, zná jejich historii, rivalitu, atd. Poprvé tady nejde o am.fotbal jako o sport, ale řeší se stránka managementu a vše okolo draftů. Líbí se mi konec, ale víc jak na tři to nevytáhnu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle je jinej svět, než byl před třiceti vteřinama." Tak aby bylo jasno - miluju sportovní filmy a americký fotbal nepovažuju za sport. Nicméně systém draftování pro mne byl vždy velmi zajímavý. Dal bych sice přednost hokeji, ale princip je stejný, tak o co jde? Jde o to, že mi deset minut na výběr hráče připadalo jako nekonečně dlouhá doba, protože karty byly rozdány jasně a nebylo co řešit. Jenže Sonny si při prvním kole nevybral předpokládanou jedničku draftu a tím zamíchal karty tak, že těch deset minut najednou bylo hrozně málo. Pořád se něco dělo, sháněly se informace, pilovala se strategie, vnucovali se hráči, probíhaly telefonáty soupeřům, řešily se rodinné problémy a já jsem si užil jeden neskutečně zajímavý den. Jen mi pořád nedochází, proč se při nejzákeřnější hře na světě tolik hledí na morální kredit hráče, jehož hlavním úkolem stejně bude zranit hráče soupeře. To se totiž při americkém fotbalu slaví minimálně stejně radostně jako touchdown. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Nepochybně mokrý sen fanouška amerického fotbalu, ale co je na Draft Day nejlepší je to, že dokáže nadšení ze startu sezóny Superbowlu i napětí v pozadí zprostředkovat i člověku nepolíbenému tímto ryze americkým fenoménem. Nasnadě je srovnání s Moneyball, jenže zatímco ten ukazuje přerod jednoho sportu v druhý, a tak dokáže mnohem víc vysvětlit o tom, jak funguje staromilným fanouškům i úplným nováčkům (a mimo jiné je sám o sobě mnohem lepším dramatem), Draft Day automaticky předpokládá, že ho sleduje sportovní nadšenec. Bez okolků tak v prvních minutách začne s manažerskou hrou připomínající nějakou velkolepou karetní hru, a celou ji zarámuje rychle se měnícími paralelními záběry a neméně velkolepými záběry krásně vyretušovaných měst klubů, kteří se onoho přetahování se o fotbalové eso účastní. Pro mě rozhodně slušný hokej. ale neznalost ve mě dost nečekaně dokázala projevit nějaký ten zájem o tematiku, a to se jen tak nějakému filmu nepodaří. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je imponujúce, že tvorcovia dospeli do fázy, že treba inovovať a aj športové filmy treba predostrieť do iných etáp a cieľov, kľudne i zákulisných. Draft je z tohoto hľadiska veľmi solídnym prvkovým námetom. Platí to i o menej zaujímavom športe, akým pre nás v Európe, americký futbal rozhodne je. Rovnako aj diferenciálna prítomnosť uvažovania a konfrontácie poteší, čím snímok získava renomé. Čo ma nenadchne, je taká tá časová tieseň, moralizujúce pravítko a zvratové (t.j. dokonalé) ťahy na poslednú chvíľu. Vzhľadom k faktu, koľko športových snímok ma zaujalo viac, zostanem (zatiaľ) na tej neobľúbenej hranici sedemdesiatich percent. Sorry. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je pre teba víťazstvo dôležité?" Som veľmi rád, že sa K. Costner pomaly, ale isto vrátil medzi hereckú elitu. Veľký draft je veľmi podareným filmom aj keď zo športu, ktorému v Európe veľmi nefandíme. O šport ako taký tu však nejde. Ako názov prezrádza ide o draft nádejných mladíkov a je zaujímavé sledovať, čo všetko je dôležité pre majiteľa či manažéra klubu, až sa mi niekedy veriť nechce, že dnes niekoho zaujíma, kto je aký človek. Všetko spolu súvisí a mnoho to napovie o prípadnej nálade v kabíne a súdržnosti týmu, takže z tohto pohľadu sú i na prvý pohľad zanedbateľné maličkosti veľmi dôležité a tento film je presne o tom. Kúpime si namyslenú a šikovnú mediálnu hviezdu - Callahana alebo dáme šancu iba jemne nadpriemernému športovcovi , ktorý je však rozhodnutý urobiť pre tým a víťazstvo všetko. Prevažne konverzačný, ale výborný film. 80%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)
  • Keď Vontae Mack (Chadwick Boseman) telefonuje Sonnymu (Kevin Costner), tvrdí, že je vo Virginii, avšak pri zábere na jeho auto je vidieť, že prechádza okolo hotela The Bertram Inn & Conference Center v Aurore, štát Ohio. (Real Tom Hardy)
  • Příběh se měl původně odehrávat v zákulisí týmu Buffalo Bills, ale Cleveland se pro potřeby filmu nakonec hodil lépe. (007.)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama