Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (137)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Originál je lepší, ale tohle není vůbec špatný a to hlavně díky tomu, že to není přesná kopie. Je z toho cítit jednak thajský originál, jednak také tato kniha. I když je hlavní myšlenka stejná, tak je stále chytlavá a člověka dokáže zaujmout. Tvůrci si sem navíc přidali nějaké svoje vlastní, vcelku povedené, nápady, za což chválím. Napětí slušné, dějové obstojné - pěkné tři hvězdy. 65% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě si originál už moc nepamatuji, ale vím že se mi líbil. Remake byl pro mě překvapivě taky slušný. Líbilo se mi jak všechno začlo nevině a ke konci se film změnil pomalu v syrové drama. Hlavně je tu skvělá proměna člověka v monstrum, scény s hlavním "hrdinou" byly skvěle napsané, ze začátku jsem tu jeho ubrečenost nesnášel ale pak když se otrkal jsme pro něj držel palce. Líbilo se mi že pořadatel soutěže je tu neznám až do samotného konce. Co se mi ale nelíbilo byl samotný konec, který pro mě udělal to že film pro mě díky tomu vyšuměl do prázdna Spoiler: takže díky tomu že Elliot zabije jednoho "čističe" přijde o všechno? Byla to jeho blbost a bylo to pro jedno velké Fuck you! SPOILER. Každopádně film se mi líbil, ale konec to až moc ničí. ()

Reklama

Honzulik 

všechny recenze uživatele

13 Sins - tak u tohoto filmu musím doporučit podívat se až do konce. Pokud to nevdržíte přijdete o to nejlepší... Nicméně není to tak snadné, neboť nízký finanční rozpočet, průměrné herecké výkony a další, to vše při sledování 13 hříchů ovlivňuje pocity diváků. 13 Sins přesto udržuje pozornost určitým napětím a inteligentními zvraty při řešení jednotlivých úkolů. 13 Sins je film na hranici mezi thrillerem a hororem. Hororové momenty sice trochu amatérské a určitě mohly být efektivnější, krvavé scény jsou zase tupé, zbytečné a chybí větší rafinovanost. Režisér Daniel Stamm je zřejmě ovlivněn stylem nezávislých hororů dřívějších let, kdy se ještě tolik nehledělo na hodnotu napětí. Je pravděpodobné, že film je finačně omezen tak, že nezbyly peníze na kvalitnější speciální efekty a to samozřejmě ovlivnilo samotnou kvalitu filmu. Je to určitě škoda, neboť námět filmu je velmi zajímavý. Můžeme jen doufat, že celý rok 2014 nebude pro tvůrce filmů finančně tak hrozný, jak se zatím rýsuje a dočkáme se více kvalitnějších filmů... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Elliot sa nachádza v ťažkej životnej situácii. Potom ako nečakane prichádza o svoju prácu, uvedomuje si, že sa jeho život rozpadá ako domček z karát. Svojej tehotnej nastávajúcej nebude môcť splniť, čo si predsavzal, ťažko, mentálne chorého brata bude musieť uložiť do ústavu, a čo je najhoršie, do vlastného domu sa mu prisťahuje rasisticky senilný, neprispôsobivý otec. Keď už sa zdá, že zo zdanlivo neriešiteľnej situácie neexistuje východisko, zazvoní telefón. Hlas na druhej strane hovoru mu oznamuje radostnú správu. Elliot bol vybraný z pomedzi všetkých ľudí v núdzi a jeho život sa môže behom 36 hodín radikálne zmeniť k lepšiemu. Stačí splniť zdanlivo jednoduchých 13 úloh. Títo naši "bratia" z poza oceánu si ozaj nedajú pokoj. Remakovať tak úspešný snímok, ako bol "13 Beloved" chce poriadnu odvahu a drzosť zároveň. Nech je to už akokoľvek, Daniel Stamm dosiahol to, čo fanúšik hororu očakával. Teda dopredu odsúdenie na "neúspech". Chápem, že niektorým divákom sa film vďaka pomerne rýchlemu spádu deja bude páčiť ( nakoniec, zásluhou pár originálnych prvkov a slušnému gore to nebolo až také špatné ), no kvalitu originálu proste nedosahuje. Vytratil sa totiž emocionálny prvok, ktorý bol pre predošlý snímok, "vrcholom" úspechu. Každopádne, "13 Sins" uspokojí - 60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Originál neznám, takže nemůžu porovnoávat, ale filmů na téma "odměna za splněné úkoly" už tu pár bylo, takže záleží především na charakteristice požadovaných úkonů. A to tady vyšlo tak 50 na 50. Některé byly morbidní, některé o ničem a některé i vtipné. A to poslední bylo tim kámenem úrazu. Ona by to byla celkem solidní černá komedie, pokud by režie scén vybízejících k úsměvu využila. To se bohužel nestalo. Hlavní devízou 13 Sins je tudíž tempo, protože pořád se něco děje a hlavní hrdina jde z mise do mise. To se mi líbilo a dávalo to i místy zapomenout na očividné nedostatky. Uvidím, jak na mne zapůsobí původní verze. Tuhle vidím na 60%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)
  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama