Reklama

Reklama

Phar Lap: Národní hrdina

  • Austrálie Phar Lap (více)

Obsahy(1)

Phar Lap byl závodní kůň, kterému nikdo nevěřil. Naději a víru v něj měli jen zkušený trenér Telfort a malý chlapec Tommy, který se o něj staral. Snili o tom, že se kůň stane šampionem bez ohledu na jeho pět prvních porážek na začátku jeho závodní kariéry. Byla to právě dětská láska a emotivní sepětí mezi chlapcem a zvířetem, která udělala z Phar Lapa neporazitelného závodního koně. Jeho výsledky však byly mnoha lidem trnem v oku... (Mercury Praha)

(více)

Recenze (114)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak před tímto filmem jsem o dostizích věděl velmi málo. Moje znalosti by se daly shrnout na jediné jméno - žokej Váňa. Vůbec jsem se na dostihy nedival a nechápal jsem, co na nich všichni vidí. Po zhlédnutí tohoto filmu už je mi to jasné. Nečekaně povedený australský film, který divákovi ukáže, jak dostihy kdysi fungovaly. Tento film je natočen s opravdu opravdovým citem. Krásně ho doplňuje hudba. Dokonce i zcela neznámí herci jsou zde skvělí. Trošku mě překvapuje, že film zde zatím hodnotilo tak málo lidí. Asi spousta z nich trpí předsudky vůči australské kinematografii. Film neustále graduje, graduje a graduje. Přibližně poslední půlhodinka je totální psycho. Přiznám se, že mě docela obměkčila. K slzám samozřejmě ne. Ale i tak jsem to nečekal. 4* ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Do prostředí dostih jsem byl zabrán jen ve filmu Rychlí Stripes a ve Simpsonech. Phar Lapův pravdivý příběh je drásající story, která mě tak trochu dostala na kolena. Sportovní film s nádechem korupce a slávy, která pronásledovala Phar Lapa až do samého konce. Myslím, že ale film mohl být třeba i dvouhodinový a věnovat se také více Phar Lapovi jako takovému. Nicméně, spokojenost nadevše. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil, protože mám koně upřímně moc rád. Sledoval jsem závody s napětím, jako bych přímo byl na dostihové dráze. Myslím, že samotný děj filmu je hodně dobrý, nicméně se nemůžu ubránit dojmu, že maličko chyběly takové ty vizuální scény s krásným koněm, které by vyloženě polapily za srdíčko. Přesto vše se domnívám, že jde o jeden z nejhezčích filmů z prostředí závodních koní. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Život legendy! Koně, kterému až na pár vyvolených, nikdo nevěřil, dokonce ani trenér. Ale přesto Phar 'Bobby' Lap to dokázal, a stal se opravdovým šampionem dostihového sportu. Bohužel, "dobrý kůň nevadí, ale moc dobrý...". Film nám ukáže také zákulisí tohoto sportu, ve kterém se točí obrovské peníze, a kde není pro nepřemožitelného závodníka místo. Každého milovníka koní jistě chytne za srdce! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Phar Lap byl po smrti převezen do Austrálie a vypreparován, dodnes stojí v Melbournském muzeu. (Zellie)
  • Phar Lap je do současnosti považován za nejznámějšího dostihového koně. (Ajinka126)
  • Smrt Towering Inferna (kůň, který hrál Phar Lapa) je téměř mystická – 16. 4. 1999 byl totiž na pastvině zasažen bleskem při bouři a musel být okamžitě utracen. Paradoxní na tom všem je, že slovo „Phar Lap“ přeložené ze signálštiny znamená právě „Blesk“. (Zellie)

Reklama

Reklama