Reklama

Reklama

Phar Lap: Národní hrdina

  • Austrálie Phar Lap (více)

Obsahy(1)

Phar Lap byl závodní kůň, kterému nikdo nevěřil. Naději a víru v něj měli jen zkušený trenér Telfort a malý chlapec Tommy, který se o něj staral. Snili o tom, že se kůň stane šampionem bez ohledu na jeho pět prvních porážek na začátku jeho závodní kariéry. Byla to právě dětská láska a emotivní sepětí mezi chlapcem a zvířetem, která udělala z Phar Lapa neporazitelného závodního koně. Jeho výsledky však byly mnoha lidem trnem v oku... (Mercury Praha)

(více)

Recenze (114)

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Život legendy! Koně, kterému až na pár vyvolených, nikdo nevěřil, dokonce ani trenér. Ale přesto Phar 'Bobby' Lap to dokázal, a stal se opravdovým šampionem dostihového sportu. Bohužel, "dobrý kůň nevadí, ale moc dobrý...". Film nám ukáže také zákulisí tohoto sportu, ve kterém se točí obrovské peníze, a kde není pro nepřemožitelného závodníka místo. Každého milovníka koní jistě chytne za srdce! ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nudný film, který vysvitne v momentě, kdy prosvitne srdce koně Phar Lapa. Srdce, díky němuž poráží ostatní koně a stává se něčím víc. To by nikdy nezvládl bez člověka, který se stane jeho přítelem. Opravdu škoda, že se nezjistilo z jakého důvodu Phar Lap umřel. Svým způsobem krásný životopisný film. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Historický reportážny športový film, ktorý ponúka mnohé melancholické aspekty. Je to o zvieratách (závodné kone), je to rodinne štylizovaný snímok, obsahuje dramatický pátos a je o emóciách. Ak by som sa orientoval podľa obliekania, trafil by som dobu, ale už už som čakal, kedy uvidím Wall Street. Skrátka, prvých pár minút, pre náhodne sledujúceho diváka vie zmiasť podoba ulíc Melbourne a Sydney s New Yorkom. Je to však taký ten citlivý film, ktorý vie, kde môže zájsť a kde už by symbolika prílišného gýču bola za hranou. Je to austrálska klasika, ktorá má ale celosvetové posolstvo o odvahe, ctižiadosti a pokore. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nesnášim koně a dostihy jak by smet! Naštěstí jsem se na film díval z pohledu ekonomické teorie, což v konečném důsledku vedlo ke stanovisku, že pokud nemáš groše, nekupuj hříbata. Pak se leda tak dostaneš do svrabu a svého oře budeš muset poslat do Mexika, kde se chudák bude venčit mezi kaktusy. Kvalitu nelze upřít, se stravitelností je to horší. 76% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem byl filmem a jeho atmosférou koňských dostihů a podáním nadchnut a okouzlen, jenže uplynula dlouhá doba a Phar Lap mi vyšuměl z paměti. Až do doby, kdy jsem si ho všiml na CSFD, kde se mi emoce, které jsem cítal vrátily. Proto chci film zmovu vidět, abych věděl co to se mnou teď udělá. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Srdce skutečného Phar Lapa vážilo 14 liber (tj. 6,35 kg). Pro srovnání, srdce průměrného plnokrevníka váží devět liber. (Komi.xxx)
  • Phar Lap vyhral 37 závodov z celkového počtu 51. Jeho rekord zahŕňa série 9, 14 a 8 víťazstiev v rade. (Scevola)
  • Harry Telford měl ve skutečnosti i malou dcerku. Podlehla nemoci ve stejné době jako Phar Lap. (luphick)

Reklama

Reklama