Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátkometrážní satiricko-výchovný film s Milošem Kopeckým v hlavní roli: Redaktor (v podání skvělého Miloše Kopeckého) zkoumá neduhy československého pohostinství padesátých let. Představí se nám tady host-hulvát, host-zloděj, host-opilec, host-spořivec, host-Don Juan a mnoho dalších, všechny v podání Miloše Kopeckého. Asistují mu další skvěli herci jako Rudolf Deyl ml., Stella Zázvorková, Ota Motyčka a Jaroslava Adamová. Režie se ujal tehdy začínající Petr Schulhoff. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Aky 

všechny recenze uživatele

Při veškeré úctě k Miloši Kopeckému značně trapná mentorující mikrokomedie, která má své už zkrátka za sebou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V britskej verzii by si Kopeckého úlohu strihol Atkinson a možno by to bola aj väčšia sranda. A čo sa zmenilo v reštikách oproti minulosti? Nechcem kategorizovať a škatuľkovať, ale vo veľa prípadoch čašníci a čašníčky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dovedně představené různé typy nevychovaných hostů v restauracích různých druhů (včetně pointy), dobře zahrané a vtipně podané. A ostatně - mnohé ty typy vídáme i dnes, a možná i jiné, zde neuvedené. Btw, v jedné scéně hraje Kopecký velmi podobně jako Hugo Haas. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Miloš Kopecký se šarmem sobě vlastním provádí diváka různými typy restauračních zařízení a předvádí různé typy hostů. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Mimořádně vtipně napsaná a sebeironicky pointovaná kapitola z etikety, ilustrovaná bravurními hereckými etudami Miloše Kopeckého, karikaturami společenských nezdob restaurací a jídelen, mimoděk dnešního diváka přesvědčuje, že se svět českého pohostinství podnes téměř nezměnil a lze jej pokládat za jednu mála národních jistot… ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Svou mravokárností sice poplatné době vzniku, ale přesto jsem se dobře bavila. Miloš Kopecký je prostě neodolatelný. Jeho komediální talent zde měl příležitost zazářit naplno. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Celkově dost o ničem, humoruprosté. Nejvíc mě zaujal onen schraňovatel příborů, ubrousků a všeho ostatního, ten to určitě dotáhl daleko, třeba až na prezidenta, hlavní kvalifikaci na to měl. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Tak to je dobrá - krátká a úderná groteska. Miloš Kopecký v roli (mimo jiné) opilce, který se namontuje mezi milence skvělý! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Trošičku se zase rozhlédneme a řeknete jistě se mnou, že je tady příjemně a milo.“ Těžce moralistní, krátká one man show Kopeckého pod taktovkou začínajícího mistra detektivek a střeštěných komedií Schulhoffa mě pobavila. Líbil se mi jemný a slušný tón moderátora, který ze současné tvorby zcela vymizel. Jednotlivé skeče jsou tu lepší, tu horší. Povedenější byly ty, které se přenášely do grotesky. Nejvíce mě pobavila skupinka stolujících, kteří svou neohrabaností všechno vylili a namočili si rukávy do jídla. Samozřejmě, že celkové vyznění, které má vychovávat strávníky restaurací ke slušnějšímu chování, vyznívá velmi naivně a samo o sobě je dnes vtipné. Jako ukázka starých dobrých časů, kdy se lidé uměli vyjadřovat, je to ovšem výborné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jak krátká byla tato satira, tak krátké bude můj komentář. Tak předně mě chyběl trošku ten humor. Možná, že v roce ´58 se lidi popadali za břicha, ale na mě to působí spíš trochu trapně, jak tady někdo pode mnou zmínil. Není v tom za mák skutečného humoru a opravdu to má asi pouze výchovný charakter. Miloš Kopecký se sice snaží seč může, ale jeho herecký talent tentokrát moc nepomáhá. Nicméně je třeba brát v potaz, že se skutečně jedná o 50. léta. Každopádně já zase hodnotím film ve 21. století. ()

Reklama

Reklama