Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý raper (Vanilla Ice) a jeho tři kamarádi, kteří jsou na koncertním turné na svých nablýskaných motorkách, se musí kvůli poruše na jedné z nich několik dnů zdržet v ospalém americkém městečku, kde se moc zábavy nenabízí. Nevázaní muzikanti převrátí naruby život nejen městečka, ale i středoškolačky Kate. Netuší ale, že Katina rodina je součástí programu ochrany svědků, jejíž identita byla právě prozrazena a hrozí jí nebezpečí. Svého času kultovní film s hudbou Vanilly Ice v sobě spojuje prvky romance, akce i muzikálu. V menší roli zpěvačky se zde představila Naomi Campbell. (Sofia)

(více)

Recenze (91)

SkyCaptain odpad!

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct, přečtěte si obsah nahoře, ten to všechno vystihuje naprosto přesně:-) Pro 80's popkulturní estetiku mám celkem slabost, tak jsem zkusil její ranně devadesátkou verzi - výsledek: to nejhorší z osmdesátek zde je znásobeno na desátou!!! Obsah filmu definuji takto - pestrobarevné "gatě", bundy s COOL nápisy jako "Yep,Yep", pohyby a herecké výrazivo postav jsou buď jako simulující zásah elektrickým proudem či synonymem naprosté prkennosti. A navíc píseň "Ice Ice Baby" zde vůbec není! Nejhorší je, že se film bere celkem vážně a je naprosto NUDNÝ a dokoukat ho bylo utrpení. Vanillův výstup v Želvách Ninja 2 se mi moc líbil a čekal jsem od tohoto filmu celkem pohodový film z let dávno minulých (jasně, vím že celkově debilních), takže jsem se "potrestal" tímhle nudným paskvilem. Chjo... ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Celý film vypadá, jako kdyby sloužil hlavně ústřednímu herci - rapperovi Vanilla Icovi k tomu, aby všem dokázal jak je hrozně stylový a nad věcí. Prostě "Cool as Ice". Proto hlavní postava jezdí se svou partou od města k městu (na motorce !!!), každou třetí větu začíná oslovením "Yo", velkou část filmu se tváří alá "Blue Steel" ze Zoolandera, vždy klepe jen jednou a je evidentní, že svým přístupem k životu předběhl čas o několik let, protože téměř nikdo ho nechápe a on se střetává jen s maloměšťáckou průměrností, která oslavuje "starou" hudbu a která není dostatečně "cool". ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Po extremne dlouhe dobe jsem ocistil cool as ice a pustil si ho ve spatne kvalite 90 let. Sice je to chapano spis jako 100minutovy videoklip nez film ci dokonce klasika, ale nezapomenutelny Vanilla Ice ve vas neco musi probudit. Tehdejsi repperska muzika, super naladeny uces osobyta chuze ci snad postoj tohoto drogove zavisleho ale nesmirne talentovaneho mladika? Kazdopadne me to po tech letech prijemne naladilo 4* ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pecička film a stará klasika. Filmek je sice hodně jednoduchý, naivní, předvídatelný, přehraný a kdo ví co ještě pro dnešní publikum, ale za doby, kdy u nás Vanilla frčel z kazeťáků to byla celkem pecka. Co na tom, že je tam nelogičností tři prdele (třeba věčné nové kostýmy, když Vanila přijede jen na motorce), hlášek je zde ještě víc. Ono to není ani tak akční, ani romantický, ani hudební...... Je zde prostě smícháno vše, co v té době kolem Vanilly letělo......... Z nostalgie dávám 90% protože neznat to z té doby, bylo by to tak za 10% :D ()

Bow-Z 

všechny recenze uživatele

To je nostalgie. Ve svý době byl Chladný jako led totálním kultem, tedy minimálně v mém okolí. Nosili jsme kostičky na hlavě a scénu z klubu si sjížděli tolikrát, že se kvalita obrazu neúprosně snižovala. Kdo měl VHSku s tímhle klenotem, byl king. Kdo se aspoň trochu podobal Vanillovi měl úspěch u holek a kdo film neviděl, byl zapovězen a držen stranou společenského života. No nic, co na tom, že příběh je mega stupidní (proč se rodiče serou do televize, když jsou v programu na ochranu svědků? a mohl bych pokračovat). Dnešní mládež byste tímhle rohlíkem už neopili, dneska jsme zvyklý na větší extravaganty, písničky už jsou taky trochu retro, ale vzhledem k tomu, že je snímek silně spjat s jednou etapou mýho dospívání a nesmazatelným písmem se tam zapsal, nemůžu jinak 4*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Snímek si vysloužil 6 nominací na Zlatých malinách, a to v kategoriích nejhorší režie, nejhorší nová ženská hvězda (K. Minter), nejhorší píseň, nejhorší film, nejhorší scénář a nejhorší nová mužská hvězda, kterou Vanilla Ice "úspěšně" proměnil. (Coldrex)

Reklama

Reklama