Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý raper (Vanilla Ice) a jeho tři kamarádi, kteří jsou na koncertním turné na svých nablýskaných motorkách, se musí kvůli poruše na jedné z nich několik dnů zdržet v ospalém americkém městečku, kde se moc zábavy nenabízí. Nevázaní muzikanti převrátí naruby život nejen městečka, ale i středoškolačky Kate. Netuší ale, že Katina rodina je součástí programu ochrany svědků, jejíž identita byla právě prozrazena a hrozí jí nebezpečí. Svého času kultovní film s hudbou Vanilly Ice v sobě spojuje prvky romance, akce i muzikálu. V menší roli zpěvačky se zde představila Naomi Campbell. (Sofia)

(více)

Recenze (92)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Rapová nostalgie. Naomi v úvodních titulcích. Frajerský Ice s blond vlnou a koženkovym křivákem od Mc Hammera. Nesmyslný příběh a ještě nesmyslnější moto-triky! Jedinečný nápad obsadit do hlavních rolí supersporty namísto harýků. Tři zasloužené hvězdy! ...Jinak ale kýč nad kýče s naprosto zoufalým dabingem. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Celý film vypadá, jako kdyby sloužil hlavně ústřednímu herci - rapperovi Vanilla Icovi k tomu, aby všem dokázal jak je hrozně stylový a nad věcí. Prostě "Cool as Ice". Proto hlavní postava jezdí se svou partou od města k městu (na motorce !!!), každou třetí větu začíná oslovením "Yo", velkou část filmu se tváří alá "Blue Steel" ze Zoolandera, vždy klepe jen jednou a je evidentní, že svým přístupem k životu předběhl čas o několik let, protože téměř nikdo ho nechápe a on se střetává jen s maloměšťáckou průměrností, která oslavuje "starou" hudbu a která není dostatečně "cool". ()

Reklama

Artie

všechny recenze uživatele

Příběh by se dal v kostce popsat asi takto: Vanilla Ice je velký frajer(aspoň v roce 91) a se svými přáteli vede bohémský styl života.Na motocyklech projíždějí krajinou(cíl není zřejmý)a při poruše jednoho ze strojů jsou nuceni zastavit na nanějaku dobu v typickém uspořádaném maloměstě, kde vzbudí (jak jinak)značný rozruch. Vanilla se samozřejmě zamiluje do nejkrásnější a nejúžasnější dívky města, což se nelíbí hlavně jejímu spořádanému příteli Nickovi a jeho kamarádům. Navíc zde figurují 2 bývalí vězni, kteří se chtějí pomstít rodině oné dívky, která má skrytou identitu a 20 let se před nimi skrývá. Vanilla je sice frája, ale také charakter a nebojí se nebezpečí, a tak k překvapení všech situaci řeší ... film je z dnešního pohledu docela vtipný! ale dřív byl Vanilla fakt borec, ten jeho účes, namachrovaný projev, barevné podivné oblečení a divný řeči, jeho rap, tanec ... dobrej film ... ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Až žije Vanilková zmrzka :-) Jejda, tohle je vykopávka, který se mi ale mlaďasovi docela líbíla - Nanuk na mašině, neodolatelnej balič, dojede do města, kde si narazí kóču, co ji táta nechává pro lepší partie, zbouchá pár ošklivých chlapců a vše směřuje ke šťastnému konci :-) Dneska se jeden jen pousměje a nostalgicky zavzpomíná - 40 %. ()

MagyG 

všechny recenze uživatele

Takže takto: Nemám rád rap ani jeho derivácie. Neholdujem motorkám ani podobným extra-nebezpečným frajerinám. Dokonca by som tuším osobne vykopal takéhoto týpka z mojej sporiadanej dediny (ak by som v nejakej žil). Napriek tomu - jednoznačných 100 bodov za tento kultový snímok!!! Kde inde môžete vidieť pohromade toľko gýčovitosti, provokatívnej a drzej frajeriny a svojského štýlu, a pritom vedieť, že to celé je vlastne skôr dokument o danej dobe, móde, hudbe, ľudoch a ich postojoch? Či sa to niekomu páči alebo nie, je to unikát,všetky tie "odporné" veci poskladané vtipne a milo do seba a vôbec to nie je také zlé. Dokonca aj herecký výkon Vanillu je veľmi slušný. Treba sa trochu uvoľniť a nehľadať v každom filme nejaký šialene hlboký filozofický či morálny zmysel, abnormálne skvelé herecké výkony alebo hektolitre horľavín v ohňostrojoch dychberúcich explózií. Vanilla Ice postavil svoju kariéru na troche hudobnej produkcie a zvyšok tvoril provokatívny imidž. Bodka. Nič viac, nič menej. A o tom je aj film. Mimochodom, to si myslíte, že dnes tak populárna a úspešná Lady Gaga robí niečo viac?? /// Top momenty: Johnnyho štýl "klopania" na dvere (úder päsťou) ma pri prvom zhliadnutí dostal doslova do kolien (a stále dostáva) a spôsobil dlhotrvajúce brušné kŕče. Tento spôsob klopania používam (len u niektorých starých známych) dodnes!!! /// Keď Johnny vyliezol z okna Cate a spustili sa ostrekovače, všimli ste si, cez čo preskočil pri úteku? Neprezradím! Ale stojí to za pozretie! Tomu sa hovorí geniálne dokonalo-nedokonalá filmárčina! /// Pre tých, čo si myslia, že to je odpad: tento film je parodovaný aj v Horúcich strelách (scéna s motorkou a koňom). A vedzte, že nikto by sa nenamáhal parodovať nejaký odpad! Howgh! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Snímek si vysloužil 6 nominací na Zlatých malinách, a to v kategoriích nejhorší režie, nejhorší nová ženská hvězda (K. Minter), nejhorší píseň, nejhorší film, nejhorší scénář a nejhorší nová mužská hvězda, kterou Vanilla Ice "úspěšně" proměnil. (Coldrex)

Reklama

Reklama