Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 5

Recenze (116)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V predchádzajúcej časti sa nám snažili ľudkovia od Disneyho vysvetliť, že ak ste čo i len vidlák, alebo zatratenec, máte šancu stať sa najväčším šampiónom vo svojom obore. Len treba chcieť. V tomto pokračovaní idú ešte ďalej. A to v tom , že individuálny postoj a márnivosť, niesu lepšie ako ľudský ( či v tomto prípade dopravne prostriedkový ) život, pričom komercia môže ničiť. Aké krásne od Disneyho štúdia. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Stejně jalové, nudné, nezajímavé a mizerně animované, jako byla první Letadla. Skoro to vypadá, jako kdyby to bylo točené na jeden zátah stejnou partou lidí. Pokud by se oba filmy rozsekaly na deset seriálových epizod, asi by mohly konkurovat třeba: http://www.csfd.cz/film/254983-auticka/. Pro prcky dobrý, ale starší 12-ti let, tohle asi moc neocení. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Jistě, stále je to jednohubka poskládaná s pixarovských prefabrikátů, ovšem tentokrát se podařilo poskládat svižný a zábavný kousek, kterému nechybí švih, lehce hrdinský patos, občas nějaký vtípek a dokonce ani opravdové napětí a příjemně nenásilná osudovost. Hlavní poletucha působí mnohem příjemnějším, dojmem než minule, a občas dokonce i sympatičtěji než Blesk McQueen. A jako třešinka lahůdková scéna první akce podkreslená vypalovačkou Thunderstruck od AC/DC, která vyloženě potěšila, stejně jako přeletová scéna, kterou pokresluje Spencer Lee svým Still I Fly. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Očekávaně povrchní animák určený jen a pouze nejmenším dětem. Gannaway asi větší ambice ani neměl, protože od začátku se nepokouší bavit dospělé, ale cílí opravdu hlavně na děti. Veškerý humor je tak hodně primitivní a celkový příběh banální a nijak originální. Na animaci je vidět, že nejde o něco, na čem by studiu až tak záleželo, protože není úplně dokonalá a je znát, že rozpočet byl nižší než v jiných případech. Naštěstí je to celé krátké, protože dospělí se u toho budou nejspíš dost nudit, jelikož tu prostě není čeho se chytnout - všechno už jsme viděli jinde a většinou lépe. Na druhou stranu bych ocenil to, jakým způsobem tu tvůrci ukazují dětem, že hasičská práce opravdu není žádná legrace a jsou u ní důležité odvaha a sebeobětování - sice je tohle poselství opravdu viditelné zdaleka, ale vzhledem k tomu, že je to pro nejmenší, je to tak asi v pořádku. Jediné, co se snad dá vyzdvihnout, je pár nápaditých záběrů přímo z pohledu letadel, které to občas oživí a vytrhnou z nastalé nudy. Ve výsledku ale jde o levnou záležitost, která měla zůstat na videu, kam byla primárně určena. 40% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Prostě až Figusek jednou bude mít svoje Figusčátko, bude s ním čubrnět na Auta s Burákem a Letadla s Práškem. Tyhle filmy jsou k nezaplacení, když je můžete sledovat s nějakým dítkem, nebo třeba jako já s milovníkem pohádek! Navíc oproti jedničce, je zde daleko propracovanější prostředí i samotní hrdinové tohoto rodinného bijáku, tudíž to na pohled vypadá opravdu pohádkově. 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)
  • Brent Mustangburger je jedinou postavou z filmu, ktorá sa objavila aj inom pixarovskom projekte, konkrétne Autá (2010). (MikaelSVK)
  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama