Reklama

Reklama

Žraločí invaze

  • Kanada Avalanche Sharks (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svet už postihli mnohé netradičné žraločie živly: piesočné, močiarne i veterné žraloky. Nie je tak veľkým prekvapením, že sa tieto obvykle vodné živočíchy adaptovali na ďalšie, značne exotické prostredie. Obrovský žralok pochádzajúci ešte z prehistorických čias sa nečakane objaví na každoročnom lyžiarskom festivale v malej horskej dedinke, plnom krásnych mladých ľudí. Teplota je síce výrazne pod bodom mrazu, ale o horúce situácie rozhodne nebude núdza... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

V malém lyžařském středisku pravděpodobně kdesi v Kanadě se dva sedmnáctiletí snowboarďáci rozhodnou vydat se v honbě za adrenalinovým zážitkem mimo sjezdovku na zakázanou stranu kopce. Neznámý muž poté z neznámých důvodů vystřelí neznámým směrem a porazí na této zakázané straně starobylé indiánské památníky, které aktivují prastaré indiánské bohy pomsty v podobě příšerně digitálních sněžných žraloků a protože má mladá dvojice smůlu a nachází se zrovna v místě výbuchu, žraloci je okamžitě pozřou. Bratr jednoho z těchto mladíků začne být večer už poměrně neklidný, že se mu mladší sourozenec ne a ne vrátit domů a nahlásí tuto skutečnost šerifovi, který je však momentálně zaneprázdněn a tak jej přesměruje na velitele místní horské služby, který zase nerad pomáhá lidem. Posléze se vydávají lidé pohřešované hledat a postupně zjišťují, jaké nebezpečí jim v hlubokém sněhu hrozí... Po první scéně jsem si říkal, že film vypnu, ale nádherná horská krajina mě u toho udržela a já nakonec žraloky z laviny dokoukal. Dokonce jim uděluji jednu hvězdu, protože vtipné momenty se tu najdou a snímek mi vykouzlil úsměv na rtech a dobrou náladu. Na snímku je vidět, že neměl sebemenší umělecké ambice a tvůrci si od prvních minut uvědomovali, jaký brak to tvoří. Zápletka filmu byla asi nejhorší, kterou jsem měl možnost kdy vidět a poslední cca půlhodinka byla jedním z nejbizarnějších filmových zážitků vůbec. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Film odsýpa nezaujate, mimo ľudskej mysle, mimo priestor. Babráctvo a spodina týchto filmov je hodných ničenia a pálenia. Zakázané zvitky, more utópie, výsmech. Nevhodná satira, brutálne predpeklie. Vízia žralokov na zjazdovke je problém ani nie tak filmový, ako medicínsky. (videné 23.01.2020, Filmplus archív) ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Odlehčená ptákovina, která dělá ze žraloků duchy, dává jim schopnost pohybu sněhem a předhazuje jim jejich nejoblíbenější kořist - prázdninující studenty. Třeskuté, ale docela uvědomělé béčko se smyslem pro sebeironii, ale nedostatkem kreativity a těžkým docházením dechu v poslední třetině. Žraloci jsou nepěkně digitální, holky jsou pěkně rostlé a navzdory horské scenérii povětšinou spoře oděné, potěší solidní bodycount s několika vtipnými zabitími (převážně ovšem v první polovině) a občas dobře udělaným nedigitálním gore efektem. Nadhled se však postupem času ztrácí, film se začne topit v klišé a absolutně nevyužije potenciál závěrečného hromadného útoku žraloků na lyžaře po lavině, kde místo odvázané zabíjačky dojde jen na zmatené pobíhání sem a tam. A závěr, byť v rámci subžánru až překvapivě originální, je naprosto antiklimaktický. Škoda, náběh na cheesy sharksploitation kult tu částečně byl, ale nápady na plné zúročení možností chyběly. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se žraločí tématiky týče, viděl jsem už díky šíleným scénáristickým nápadům snad už opravdu ledasco. Žraloky ve vesmíru, písku, bažinách, žraločí tornáda, chodící žraloky, zombie žraloky, vícehlavé žraloky, žraloky zkřížené s jinými živočišnými druhy a samozřejmě i žraloky ve sněhu a ledu. Takže mně podobná zápletka moc nešokovala. Ujeté a bizarní nápady mě však čímsi magicky přitahují, ačkoliv pořád brblám nad stupiditou jejich tvůrců, stejně se na ně dívám pořád znovu a znovu. Já už se prostě asi nikdy nezměním. Tentokrát v tom nemělo prsty ani Asylum ani Nu Image a svým způsobem ani Syfy. Což mnohé nejspíš překvapí, ale i Kanaďané dokázali vyprodukovat už spoustu neskutečných céčkových braků. V tomto případě se mi nejvíce líbila samotná příroda (ta byla vskutku pěkná) a pak samozřejmě zástup pohledných dam. Asi nikoho nepřekvapí, že některé z nich se objevily v erotických soft filmech, ale našlo se tu i několik známějších „normálních“ hereček. Problémem však byl samotný scénář – ten byl natolik naivní a špatný, že většina dialogů vám poleze neskutečně na nervy, stejně jako většina postav. Samotní žraloci – nebo spíš pěkně naštvaní duchové se však docela činili. Mrtvých tu bylo dost, krve a laciného gore taky, ovšem některé scény vypadaly docela dobře. Což je taky důvod, proč tento film neodstřelím rovnou do céčkové žumpy. Avalanche Sharks balancoval někde na hraně, ale vyložená katastrofa se nekonala. Několik úsměvných momentů i vtipných hlášek se tu najde a navíc to netrvá ani moc dlouho. 30% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Avalanche Sharks makes Sharknado look like Citizen Kane. Sranda musí byť.. ale odtiaľ potiaľ. Celí film vznikol na základe fan posterov na sequel filmu Sharknado.. Mohla to byť sranda takisto ako u tornáda plného žralokov avšak s tohoto filmu je očividné že sa fušovalo všade kde sa dalo. Príbeh a zápletka totálne o ničom. Scenár akoby k tomu nebol a film vznikal spontánne. Herci nič moc. Herečky ako vždy vhodnejšie do porna ako do normálneho filmu. žralokov vidieť málo čo je škoda keďže s tých dvoch troch záberov na podmienky nevyzerali zle. Je to nevtipná blbosť asi najslabší shark eco horror aký som videl... 0,5* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Brooke Hogan byla kvůli častým konfliktům vyhozena z natáčení filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama