Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 2
USA, 2015, 115 min (Alternativní 126 min)

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (728)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co je kód 317? - Někdo zase zkoušel ukrást Tomovi Bradymu mrdku." Má-li něčí semeno stanovený policejní kód, tak je to super. Skvělý je rovněž vyhledávač Google s neustále vyskakujícími černými péry, modelka Glum, dva diverzanti na Comic-Conu a samozřejmě Flash Gordon - taky si asi svou poslední spermii schovám pro případ, kdyby mi na moři došly proteiny. Méďův a spol. humor mne prostě bavil, ale boj plyšáka za lidská práva mi to celé trošku kazil a brzdil zábavu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhá časť Tedyho nemá na prvý pohľad takú silnú tému ako jednotka - vulgárny macík a jeho majiteľ, čo odmieta dospieť, bol krásny protiklad v jednotke a ponúkal skvelé možnosti rozvinutia. Druhý diel sa posúva do sveta paragrafov a na vybrané momenty zvážnie, čo mnohí nebudú čakať. Prišli sem na bujarú zábavu a zrazu sa vážni právnici tvária ako u Johna Grishama a prednášajú citlivé prejavy. Osobne mi prechod nevadil, lebo už v druhej tretine empaticky s Tedom súcitíte, že čo ak by sa niečo podobné stalo vám. Seth MacFarlane má našťastie dosť nápadov na bizarné, vulgárne a nečakané epizódky, ktoré hlavnú líniu vyvážia. Frky o darovaní spermií a zháňaní vhodných darcov zaberú naplno: od sympatických požiadaviek, cez nočné misie až po návštevu kliniky. Vynikajúco fungujú aj scény manželstva Teda a Tami-Lynn. Herecký ansámbl ťahá Mark Wahlberg, ktorý tupým pohľadom opätovne získa srdce divákov. Je tu x y známych tvári v cameo a vedľajších rolách. Najviac však zaujme sexy riťka - Amanda Seyfried. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jak se patří. Ani horší, ani lepší, prostě druhý, s nekolísající kvalitou. Za velké plus lze považovat, že autoři neopakují to, co fungovalo v prvním díle. Dokonce méďa je zde krapet jiný, mírně vyzrálejší a částečně umírněnější. Tím ale lepé glosuje a mně to tak přišlo vtipnější. Ale pošuk je to stejně, to zas jo. Některé fórky dovedou opravdu vydatně rozesmát, jiné jen lehce rozveselí, ale to nevadí, protože tu je ještě příběh, který je docela zajímavý, a tempo, které nenudí. Google fórky patří dokonce k těm chytřejším. Zkrátka vůbec ne hloupá komedie o takové pitomosti, jako je oživlý plyšový medvídek, bojující za svůj status osobnosti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

S příchodem druhého dílu se zcela rozpadá nejen pomyslné vyjadřovací embargo a sprostý humor plný buranských sexuálních narážek už pozbyl jakékoli potřebné sebekontroly, ale také chvílemi přestává fungovat samotný příběh, který sice především v první polovině nápaditě a vtipně postihuje množství politických i morálních trendů dneška, ale v závěru mu evidentně dochází baterky a McFarlane se jako tradičně začíná spoléhat pouze na kupu odkazů směrem k populárním a v rámci zaoceánské kultury důležitým filmům, z nichž některé jsou pravda geniální (Jurský park), ale jen na nich se plnohodnotný filmový příběh vystavět nedá. Přesto jsem se ale náramně pobavil, ostřejší dialogy a situace za hranou únosnosti mi většinou nevadily a trojice hlavních hrdinů mi opět na dvě hodiny přirostla pevně k srdci, protože, co si budeme nalhávat, vynechat hulení a drogy, rozuměl bych si s takovým plyšákem úplně stejně jako velký Marky Mark - a fakt se za to nestydím... 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, pretože som vážne nečakal, že by to mohlo byť minimálne tak dobré ako prvá časť. Tá tiež ale nebola komédia desaťročia a tak to ani veľký problém nebol. Ale v rámci Hollywoodu, kde je už všetko extrémne korektné, ide dnes už o anomáliu. Neustále poukazovanie na húlenie už bolo cez čiaru vtipnosti, jedine, že by to tvorcovia mysleli tak, že stokrát opakovaný vtip síce nie je vtipný, ale dvestokrát už opäť áno. Potešila sebareflexia Amanda verzus Glum a teda herečkin nadhľad a odvaha si zo seba vystreliť. 70% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (32)

  • Scéna nalezení marihuanového pole je odkazem na pasáž z filmu Jurský park (1993), kdy návštěvníci prvně spatří živé dinosaury. Je použita i stejná melodie Johna Williamse. (Mirokukii)
  • O plánech na pokračování se Seth MacFarlane (Ted) poprvé zmínil na Comic-Conu 2012 se spolučleny obsazení seriálu Americký táta (od r. 2005). 13. srpna 2013 oznámil přes Twitter datum premiéry. (GreatestFan)

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama