Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj snímku Popelka sleduje osudy mladé Elky (Lily James), jejíž otec, kupec, se po smrti její matky znovu ožení. Elka má svého tatínka velice ráda, a tak se snaží ke své nové maceše (Cate Blanchett) a jejím dvěma dcerám Anastázii (Holliday Grainger) a Drizele (Sophie McShera) chovat vstřícně, a dělá všechno proto, aby se ve svém novém domově cítily dobře. Když ale Elčin otec nečekaně zemře, Elka zjistí, že je vydána na milost své nové žárlivé a kruté rodiny. Zanedlouho se z ní stane obyčejná služka, věčně umouněná od popela, které ostatní posměšně říkají Popelka. Navzdory krutostem, kterým je nucena čelit, ale Elka neztrácí naději a je rozhodnuta řídit se posledním přáním své matky, aby vždy byla „odvážná a laskavá". Nehodlá propadnout zoufalství, ani pohrdat těmi, kteří s ní jednají špatně. A pak je tu ještě jistý pohledný cizinec, se kterým se setkala v lesích. Elka, která nemá nejmenší tušení, že se ve skutečnosti jedná o prince, a nikoliv o pouhého učedníka ze zámku, má pocit, že konečně potkala spřízněnou duši. Záhy nato se zdá, že by se na ni konečně mohlo usmát štěstí. Všechny dívky z širokého okolí jsou totiž sezvány do královského paláce na bál a Elka se těší, že by se tam mohla znovu setkat s okouzlujícím Kitem (Richard Madden). Macecha jí však návštěvu bálu zakáže a zlomyslně jí roztrhá šaty. Jako ve všech správných pohádkách je však pomoc nablízku a objevuje se kouzelná víla kmotřička (Helena Bonham-Carter), která – proměnou dýně a několika myšek – Popelčin život navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (41)

Trailer 3

Recenze (645)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Omamující a přiznaně kýčovitá Popelka plná jásavých barev a jasného vizuálního zpodobnění dobra a zla. Popelka - téměř vždy v jednobarevných pastelových šatech. Nevlastní sestry v přeplácaném nevkusu. Macecha v dramatických róbách výrazné barevnosti, které působí jako vykřičník. ____ Stokrát slyšený, přesto stále půvabný, příběh o dobru, které se prosadí navzdory všemu protivenství, má několik dobrých důvodů, proč se podívat i na tuhle verzi Popelky. Jedním z nich je roztomilá scéna s kouzlením kmotřičky víly, když z nabídky "co dům a zahrada dá" vyčaruje Popelčin plesový průvod. A potom také macecha Cate Blanchett, která není zlá prostě jen tak z rozmaru, ale ze zlomeného, zklamaného srdce, kvůli nezáměrným, přesto bolestným, urážkám, kterých se jí v novém manželství dostane, když její nový muž dá několikrát najevo, že pro něj jedinou láskou byla první žena. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kenneth Branagh si konečně napravuje reputaci a servíruje nám správně moderní, ale zároveň i naprosto klasickou pohádku se vším všudy, která na rozdíl od většiny moderních pohádkových kousků uspěje i u našich rodičů. Něco tak feel-good se totiž opravdu nediví. Jestli Patrick Doyle a dechberoucí výprava nedostanou Oscara, tak život opravdu není pohádka. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Toto moderné a nápadité spracovanie Popolušky sa mi veľmi páčilo, vrátane pár nových prvkov. Chválim aj veľmi dobrý casting hlavnej postavy, veď do Lily James by sa musel zamilovať snáď každý chlap, táto postava jej zapasovala ako uliata. Potešilo aj krátke cameo s H.B. Carter a samozrejme moja obľúbená Cate Blanchett, aj keď tu hrala zlú mrchu. Jednoducho ženy to tu celé tiahli. Naproti tomu niektoré vedľajšie postavy, hlavne tie mužské, sa mi sem nehodili. Ani hudba nebola zlá, a čo je hlavné, do tohto spracovania Popolušky sa zamilovali moje deti, takže do dokonalosti naozaj chýbalo len málo. 80/100 ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad, protože vidět takhle klesnout dříve skvělého režiséra nejen filmových adaptací Shakespeara, z toho mám osypky a je mi trapně za něho, protože se evidentně vydal cestou bohatého konta, asi aby měl nějakou apanáž na stará kolena. Představte si, že vezmete tu strašně přebarvičkovanou animovanou verzi Sněhurky - té, co běhá s koloušky po lese a motýlci jí přistávají na rukou a ona jim k tomu zpívá - a natočíte hraný remake, který se přesně drží těch přehnaných barviček, patosu a hereckého neumětelství, k němuž jsem u animovaných postaviček shovívavý, ale tady? A ta spousta dalších slavných herců, která se tomuto dílu ďáblovu zaprodala! Mimochodem, Lily James s jejími kobylími zuby a odbarvenými vlasy vypadá jak cuchta z E55 nebo jaké silnice tam u Halyvúdú mají. Tvl, a co tam dělá ten černoch, kurnik? V Africe nemají svoje pohádky, aby si je natočili? A taky nechápu tu posedlost Disneyho studia, že v poslední době ve skoro všech svých filmech včetně animáků dávají hned na začátek smrt některého z rodičů. To nemohla Popelka rovnou začít jako naše Tři oříšky pro Popelku a šup, jede se, práskneme v ději do saní? Kýč na druhou, fuj, mám z toho hnusnou pachuť v puse, že jsem to viděl. Další schopný rejža, který nechal svůj talent zničit Amerikou. Já vím, za talent si člověk dvě vily u moře a Jaguára nekoupí, ale sorry, fakt se na to nedá koukat a jako filmaře by mne hanba fackovala. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naše Popelka s Libiškou Šafránkovou je jen jedna a ke všem ostatním jsem vždy přihlížel s despektem. Sice jsem v mládí znal tu animovanou americkou, ale nejraději jsem měl tu naší zmní... A mám stále i když přiznávám - velkou roli v tom hrají vzpomínky na dětství a vánoce tenkrát.... --------- Když jsem dokoukal a okomentoval Krásku a zvíře, také nedávno natočenou klasickou pohádku, sem tam jsem četl povzdechy v komentech jiných - druhá Popelka se nekonala... To mne zaujalo natolik, že jsem se rozhodl na Popelku koukat s dětmi. A dobře jsem udělal. Branghova Popelka má vše co má ta západnější verze s kmotřičkou mít. Je to kouzelné, výpravné, plné skvělých herců. Na děti pravda špatně působila smrt obou rodičů, zejména když zemřel Popelky milovaný tatínek nesly to těžce. Já nevím, jestly tyhle kruté momenty jsou v pohádkách schválně, nebo ne. Na jednu stranu si děti asi uvědomí základní hodnotu toho mít u sebe někoho blízkého a milovaného (oproti kontrastu s nastupující macechou), na stranu druhou je to pro ně psychicky náročné právě proto, že si uvědomují jaké to asi musí být když o své blízké přijdou... Také jsem si uvědomil, že stárneme.. Ještě nedávno krásná baba Kate Blanchet (ona je krásná pořád) si tu už střihla matku dvou dospělých dcer a za chvilku bude hrát možná nějakou tu babičku či kmotřičku.... Jediné co zase nechápu (fakt mne nekamenujte) proč byl člen královské družiny hrán černým hercem ! Proboha proč???? Kvůli korektnosti? Jednoho dne bude Popelku hrát Japonka? Nebo Indka? Proboha proč do toho filma vždycky švihnou něco tak nekompatibilního jako je v Popelce černoch! Nedat ho tam, to by byl rasismus? Nebo by to nemohlo do kin? Nechápu. To je jen takový povzdech..doba už je holt taková, multikulti multietnická... Tímhle to asi jen všechno začíná. Co říci závěrem? Popelka byla skvělá, krásná, velkolepá. Branagh stejně jako jindy prokázal velkou zručnost a také svým způsobem odvahu natočit příběh klasicky bez nějakých větších dějových změn a otřesů. Dávám tedy plnou sazbu. * * * * * ()

Galerie (122)

Zajímavosti (36)

  • Když si Popelka (Lily James) potřebovala v šatech při natáčení odskočit, dali jí speciální nočník. (willy1)
  • Natáčelo se od 23. září do 14. prosince 2013 v Buckinghamshire, Oxfordshire a v Londýně. (Varan)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama