Reklama

Reklama

Padělatel Ray Cutter spolupracoval s gangsterem Tommym Keeganem. Keegan si z něj udělal obětního beránka, a Ray se dostal na pět let do vězení. Když mu zbývá do konce trestu deset měsíců, dozví se, že jeho patnáctiletý syn Will má neoperovatelný maligní nádor na mozku. Will žije s Josephem, otcem Raye, který byl v minulosti známým kasařem. Ray žádá o propuštění, ale je zamítnuto. Obrátí se na Keegana, který uplatí soudce, a Ray je volný. Jako protislužbu chce Keegan, aby Ray ukradl obraz Claudea Moneta Dáma se slunečníkem, který bude v Bostonu vystavován, a nahradil ho falzifikátem. Keegan má na originál kupce, šéfa latinskoamerického kartelu Raoula Carlose, který vlastní největší sbírku umění na kontinentu. Ray má rovněž sehnat pro Carlose odhadce. Po Carlosovi a Keeganovi jde již nějakou dobu také policie. Proto agentka Kathryn Paisleyová s kolegou začnou sledovat i Raye. Rayovi chvíli trvá, než si získá Willovu důvěru. Otec Raye varuje, aby si s Keeganem nic nezačínal. Ray chce Willovi splnit tři přání. Jako první chce Will poznat svou matku, na kterou se nepamatuje. Kim je nevyléčitelná narkomanka. Ray ji však přemluví, aby se dala do pořádku a setkala se s nimi na oběd. Setkání díky Kiminu předstírání dopadne dobře, ale Will tuší, jak na tom ve skutečnosti jeho matka je. Druhým Willovým přáním je zažít sex. Ray ho vezme k doporučené dívce v nevěstinci. K ničemu však nedojde, protože musejí utíkat před policií. Willovi se vzrušující únik líbí, a jeho třetím přáním je pomoct otci při krádeži obrazu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (35)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šestkrát porušil podmínku a teď vede nezletilce do bordelu." Ray je zkrátka drzej, mazanej a má plán na loupež století. Takže tohle měla být loupež století? Možný to je. Třeba v 17. století by nevolníci v kinech napětím ani nedýchali, když Ray mazaně vyhodil pojistky. Jenže v současnosti ta loupež působí trošku trapným dojmem, rodinný utrpení taky za moc nestojí a tak to celý stojí na klucích Cutterových. Z nich se vyznamenal zejména praktickej děda, kterej tu nudu dost oživil. Jen bych to spíš než jako film viděl na 365. díl nějakýho krimi seriálu. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Fantazijný príbeh z "maliarskeho prostredia" s vrcholne nevkusným Johnom a napriek osudu neprijateľným Sheridanom v presladenej dráme, ktorej chýbalo všetko a ktorá nedávala nič. Ani ten oddych na lôžku pri pláži, ani tú fiktívnu chuť na sex a sypali sa v strašidelne pomalom tempe iné absolútne uletené myšlienky, pohnútky. Film sa zabúda už priamo počas projekcie a nedôjde ani na erekcie. Suchý film. (videné 29.04.2021, Filmplus archív) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Travolta patří k mým oblíbencům, a tak jsem si tenhle film, kde hraje dramatickou postavu - a hraje ji docela dobře - celkem užíval. Ten scénář není dokonalý, je takový prvoplánově emotivní, ale ono se v těch vyhrocených momentech docela drží ty emoce a zbytečný patos držet na uzdě. Fajn snímek, ale asi ho rychle zapomenu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nenáročná Travoltovka, která se osvědčí hlavně jako kulisa. Pomalu se rozvíjející pouto mezi otcem a synem funguje. Jakmile jde o samotnou loupež, už to skřípe a třeba podobně laděným Debbie a její parťačky (pokud zůstaneme u heistu) to nesahá ani po kotníky. Jak jsem řekl na začátku, film, na který se člověk nesmí koukat a pak je všechno v pohodě. /// (Ne)viděno na Prima MAX s českým dabingem. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Název „Loupež století“ je vzhledem k obsahu filmu blbý. Chápu ale, že název „Tři přání“ by vyvolal zmatek a směřoval k jiným filmům. „Padělatel“ je film o něčem jiném. Na pozadí nutné loupeže je odlehčeně podáno drama mužské části rodiny – děda, otec, syn. Vyhaslý Travolta zde vůbec nebyl špatný a film bych neodsuzoval kvůli tomu, že špatný otec chce dohnat pár zbývajících hodin a být tím lepším otcem. Jo, je to takové jednoduché, ale dobře se na to dívalo. 69%. ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama