Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmovou verzi slavné Verdiho opery režíroval Franco Zeffirelli. Titulní roli Otella zpívá Placido Domingo, zatímco role Desdemony se ujala Katia Riciarelli. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ o Othellovi nič neviete a chcete sa o ňom niečo dozvedieť, napríklad motivácie postáv, tak na Zeffirelliho sfilmovanú operu zabudnite. Jedná sa totiž o "film" určený čisto pre milovníkov ako hry, tak opery všeobecne. Tu sa iba spieva, titulky k dispozícii nie sú. Pokiaľ je film audiovizuálne umenie, tak pri Zeffirelliho Othellovi som si uvedomil, že je to umenie audio-audio-vizuálne, pričom tu chýba to druhé, dialógové audio. Pokiaľ viete, kedy kto čo urobí a prečo, tak si tento film užijete, pretože je natočený presne tak, ako byť natočený má. Je to ale veľmi menšinová záležitosť. Veľmi. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Výpravná podívaná, která si evidentně dává záležet na každém detailu ... až na jednu drobnost, která se týká úvodního Otellova návratu: Jak mohla dopustit nenadálou proměnu hrozivé vodní masy rozbouřeného oceánu v neškodné krotké vlnky vesnického rybníka ? Nicméně i tak se jedná o převelice dramatickou záležitost lahodící zraku i sluchu s očekávaným vyústěním ... třebaže dojemné líbeznosti a opravdovosti Zeffirelliova "Romea a Julie" (1968) nedosahuje". ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

S postupem času doceňuji operu Tady navíc velice slušný záznam divadelního představení s kvalitním zvukem a pěknou kamerou, to se vždycky nepodaří. Dneska jsem si to vychutnala!! ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Já vím, někdo to nemá rád, když se opery zfilmovávají, ale tady (zdá se) všichni představitelé skutečně zpívali, minimálně aspoň mistr Domingo, který tu (zdaleka ne poprvé) dokazuje, že je nejen jedinečným pěvcem, ale navrch i velmi talentovaným hercem, což zdaleka není samozřejmostí, stačí vzpomenout, kolik osobností, které se proslavily na poli muzikálním, herecky zcela ztroskotalo... ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama