Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (223)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hou, hou, ho..ly shit! Neil Marshall a Michael Bay se s tím v úvodu očekávaného kousku rozhodně nepářou a přicházejí s hutnou pirátskou atmosférou, v níž krev a rum potečou proudem a ještě se nám přitom ukážou nějaké ty kozy. Zápletka zatím navíc vypadá zajímavě, charaktery jsou řádně drsné a charismatický Toby Stephens si to zatím krade bez problémů pro sebe. Menší problém mám jen s ženskými postavami, jejichž rádoby drsnost působí místy až nechtěně směšně. Jinak ale hodně velká spokojenost. Update: Po čtyřech dílech jde ale kvalita rapidně dolů každým dílem a atmosféra pilotu Neila Marshalla je pryč. Čím dál debilnější postavy zde vlastně jen kují pikle tim nejnudnějším způsobem a v každé druhé scéně mnohdy popírají své předchozí jednání. Dál už pro své vlastní dobro a pro zachování dobrého pocitu z pilotu raději sledovat nebudu. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Od kabelovky Starz jsem čekal víc než seriálovou verzi Pirátů z Karibiku, protože tohle není spolek drsnejch pirátů, ale spíš parta hezounů z posilovny. Není to úplně špatný, ale během hodinový stopáže jsem se místama nudil a těšil se, až se přestane kecat a něco začne dít. Vizuálně super, ale ten zbytek je odfláknutej. 60%. ()

Reklama

Aven 

všechny recenze uživatele

Proklatě vy mořští psi!!! Teda ne, že bych u seriálu s pirátskou tématikou potřeboval pirátský klišé na každým kroku, ale takhle čistý, vybraně mluvící a dobrácký piráty snad filmové plátno ještě nezažilo. Házet Black Sails přes palubu po první sérii by byla škoda, neboť potenciál tu díky skvělému castingu mužských rolí bezesporu je, nicméně chci vidět víc ingrediencí z kuchyně "true black sail" + ideálně pěkně nechutnou smrt co nejvíce ženských hlavních postav, které jsou prostě konstatně na facku. PS: druhá série naprosto skvělá, zvedám o hvězďák. ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Zach McGowan se svým kapitánem Vanem apeluje na nejprotivněji zahranou postavu, co si ze seriálů pamatuji. Neustálé záběry na jeho rádoby nadvěcný pohled a rádoby drsnou chůzi s ohnutým hřbetem na mě udělala naprosto ukrutně béčkový dojem. To ale není nic proti nafoukané neherečce Max v utáhlém korzetu nebo Anne s hlubovými dialogy typu "fuck [doplň jméno]", "fuck [doplň věc]", případně ještě "fuck [doplň událost]" ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, ke kterému jsem přistupoval s lehkým počátečním skepticismem. A první díly skutečně jsou lehce pozvolnější, ale kvalitně budují Nassau a představuje hlavní charaktery. Brzy mě ale pohltil, charismatické postavy s vynikajícím vývojem si mě získaly. Nemůžu než nesrovnávat se seriálovými Vikingy - Black Sails jsou totiž Vikingy počátku 18. století, a to co do přibližného tématu a kvality zpracování. Černé Perly mají spoustu neskutečně zajímavých postav, jejichž životní příběh a osudy jsou postupně rozbalovány, co se ale musí nechat, tak život se s nimi nesere a nejedna to dost zle odnese. Někdo by mohl namítnout, že seriál o pirátech je plnej politiky, zvratů a intrik, jenže já věřím, že ono to tak skutečně bylo a nebylo hlavní náplní pirátů loupit a vraždit. Pokud se z prostředí politikaření přesouváme na rozbouřené moře, tak dostáváme nášup dost dobré akce (ale je pravda, že si musíme počkat, než přitekly finance s druhou sérií). Jedinou výčitku mám k vyústění Teach vs Guvernér, kde jsem postrádal logiku, jenže tam to zachránila neskutečná následující scéna, a možná k úplnému finále, ale to jsou jen drobné nedostatky, které s radostí odpustím. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Jacku Rackhamovi se skutečně připisuje autorství charakteristického motivu pirátské vlajky (lebka a zkřížené hnáty na černém pozadí), který je známý také pod označením „Jolly Roger“. (oli009)
  • Hudební nástroj, který můžeme slyšet během úvodních titulků, ale i později v průběhu jednotlivých epizod, se nazývá niněra. Jedná se strunný hudební nástroj podobný houslím a první zmínky o něm se objevují už v 10. století. (oli009)
  • Podle historických pramenů se Anne Bonny nejdříve vdala za Jacka Bonnyho a až poté za Jacka Rackhama. (kellne)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama