Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (108)

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Bylo tu všechno: Akce, napětí, monumentální epické bitvy, malý létající hrdina, drak a mořská obluda. Takovýhle kabát tomu, ale nikdo nedal, aby se v epické fantasy filmu proháněly tak prosté věci jako beruška, mravenec, mouchy, pavouci a podobně. Navíc tvůrci srší kreativními nápady(pronásledování na řece, petangová koule do katapultu, rachejtle, sprej proti mravencům a sirky, podzemní knihovna pod mraveništěm). Tak jest, jak už to napsal DaViD'82 Beruška: Cesta tam a zase zpátky je výborné skromné dobrodružství, která s přehledem kope do zadnice spoustu mluvených filmů. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a krásna animácia doprevádzaná príjemnou hudbou sú hlavnou devízou tohto milého príbehu o chrobáčikoch, ktorý napriek tomu, že osemdesiat minút príbehu neprehovoria, vám napriek tomu vyrozprávajú svoje dobrodružstvá, ktoré na zažili pri zachraňovaní mraveniska. Napriek skutočne príjemnému a pozerateľnému príbehu je jeho dĺžka naozaj zdá sa mi premrštená a tak príbeh umelo natiahnutý čo mu u mňa uberá jednu hviezdičku. ()

Reklama

tharros 

všechny recenze uživatele

Má rodná kraj spolu se sousedkou Francií, obohatila svět o další majstrštyk! Natočit přírodu a vložit do ni neagresivně zanimované zvířátka? Proč tato originalita nenapadla někoho dřív? Termití válka "Červená X Černá? Zvuky automobilových motorů, při pohybu křídel malého hmyzu? Pavouk žijící v baráku pro panenky? Unikátnost šlehá diváka do ksichtu ať už se jedná o vyhroceného filmového kritika, či malé dítě co sotva chodí.. Nedávám 5 hvězdiček na lehkou váhu, tento film si je však zaslouží. Na co hromadu akčních postav, aut, výbuchů a bůhví čeho? Stačí málo a člověk může být uspokojen pouhou kreativitou a nápaditostí, která byla vtěsnána do 88 minut. Za mě překvapení mezi animáky!! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál Mrňouskové je skvělý a postupně jsem snad viděl všechny díly a to sám i s dětmi. Proto jsem dal šanci i prvnímu celovečernímu filmu. Kupodivu se to docela povedlo a Údolí ztracených mravenců si zachovalo hravost seriálu a dokázalo mě bavit celou dobu, což většinou animáky dle úspěšných animovaných seriálů nedokáží. Dech to ztrácelo jen občas, povětšinou to bylo i napínavé a hlavně mravenci patří k mým nejoblíbenějším „hrdinům“ z mrňousků. Poctivé tři hvězdy, pokud ale neznáte seriál a bude to pro vás vše originální a nové, hvězdu si přihoďte. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strastiplná cesta malej lienky, ktorá sa chtiac nechtiac ocitá uprostred krutého boja "hračky" prírody medzi armádou čiernych a červených mravcov. Srandistický poloanimák, ktorý príjemne prekvapil a pobavil. Nakoľko je nemý, celkom by ma zaujímalo ako ho počas sledovania vnímajú najmenší. Či bez dychu, alebo bez záujmu. Prišiel mi totiž skôr pre kategóriu "násť" a viac ročných. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama