Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pre Toma to bol telefonát ako z najhoršieho sna, keď sa dozvedel, že jeho manželka Lovely v jednom z lacných texaských motelov zabila akéhosi cudzinca. A to je ešte len začiatok; pravé peklo nastáva potom, čo po príchode na miesto činu prehľadá auto zavraždeného. V kufri nájdu kameru a na nej natočenú najdesivejšiu vec, akú kedy videli. S hrôzou v očiach sledujú, ako skupina zvláštne odetých ľudí s hlavou zahalenou maskou v tvare lebky rituálne obetuje bezbranné dievča. Šokovaná dvojica nemá tušenia, čo je to za sektu, ani kto sa skrýva za maskami, uvedomujú si však, že sa ocitli vo veľmi vážnom ohrození života. Pomaly sa zmráka a vývoj udalostí začne potvrdzovať ich predpoklady. (beso74)

(více)

Recenze (39)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapíkovi sa ozve jeho odlúčená žena, ktorá má prúser, keďže sa jej v postaršom moteli podarilo odpraviť jej nový objav. Takže jej príde na pomoc, no onedlho zisťujú, že muž, ktorého zabila bol členom podivného kultu... Škoda, že prvá polhodina filmu je nevyberavá nuda a každá sekunda v nej trvá aspoň 10x dlhšie než by musela / mala a tak ma to príliš nenalákalo. Navyše to miestami pripomína parádny „Motel smrti“ viac než by bolo vhodné, ale ináč +- ok. Stačí prežiť tú prvú polhodku a potom už nastupuje obstojná hororová prechádzka s chabým záverom, takže v konečnom dôsledku ide „len“ o uchádzajúci, pozerateľný nezávislák. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toma jedného večera kontaktuje manželka s ktorou je v rozvodovom konaní. V telefóne mu oznámi, že sa jej prihodilo niečo zlé a potrebuje jeho pomoc. Nakoľko je Tomovi Lovely ľúto, nasadne uprostred noci do auta a vycestuje za ňou. Nasledovné udalosti ktoré spoločne prežijú, si nepredstavovali ani v najhoršom sne. Napriek tomu, že film nepôsobí monotónne, naplno sa rozbehne až po uplynutí hodiny. Rituál je psychologický snímok v ktorom režisér vsadil na atmosféru. Tá ale mňa nijak extra nepohltila. Ako to už v žánri horor býva zvykom, ani Rituál sa nevyhol nelogickému správaniu osôb a pomerne čitateľnému priebehu. Záver nijak výnimočný, čo len potvrdilo fakt, že snímok je tuctovým hororom, akých sú "trilióny" - 55%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný snímek jehož scénář je vystavěn na chybách hlavních postav (návrat pro zapalovač byl tou největší, což divák zajisté ví, ale jak by jinak film pokračoval, že?). A protože se snímek jmenuje Rituál, tak zcela logicky k nějakému obětování dojít musí. Byť gore se nabízelo měrou vrchovatou, zůstalo nakonec u pár šťouchů nožem, ustřelených prstů a jednoho gejzírku, který stříká možná z krku, možná ale také ne. Blbá blondýna, co řve jako kráva, si moc sympatií nezíská. V závěru se svým jekotem tak člověku zprotiví, že nelze nic jiného, než jí přát to nejhorší! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Keatingova prvotina mě bohužel zklamala a její mizérie vynikne ještě víc v porovnání s jeho následujícími filmy. U nekomerčních nízkorozpočťáků, točených mladými nadšenci, jsem ochotný nad lecčíms přihmouřit oko, ale tady jsem si chvílemi nebyl jistý, jestli za tu špatnou filmařinu nese vinu jen nízký rozpočet, nebo i neumětelství. Mluvím teď hlavně o naprosto příšerné ruční kameře ve druhé části, a o dvou scénách ve stojících/jakoby jedoucích automobilech, které byly nekonečně špatné a celovečerního filmu nedůstojné. K tomu všelijaké to obligátní blikání a pazvuky a (ne)herečtí zoufalci ve vedlejších rolích, no a poděláno jest. A to jsem moc a moc chtěl dát třetí, protože příběh je v rámci žánru dobrý, atmosféra místy hustá a pěkná holka v hlavní roli mi tolik připomínala jednu mou dávnou spolužačku. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak Ritual mě opravdu hodně vycukal.. bála jsem se totiž, že nikdy neskončí. Nemám nic proti pomalejšímu tempu a upřednostnění náznaků před přímým násilím, ale tady to prostě nefungovalo, byť jsem si snímek okořenila slovenskými titulky a jedním fíglem. S hlavními "hrdiny" jsem vůbec necítila, bylo mi úplně šumák, co se jim stane, což by asi nemělo, prostě nemastné neslané, rychle pryč od toho. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama