Reklama

Reklama

Titan, největší z měsíců planety Saturn, jehož povrch zkoumají dva astronauti. Najednou se zmocní jednoho z průzkumníků silná bolest a plastická přilba se naplní krví. Dříve, než klesne k zemi, přenese se do jeho těla neidentifikovatelná hmota... Uplynou tři měsíce. Dvě soupeřící korporace NTI a Richter Dynamics posílají na Titan posádky. Shenandoah, koráb NTI chce po přistání navázat spolupráci s konkurenty. Posádka pod vedením Mika Davisona však nachází raketu Richter Dynamics překvapivě prázdnou. Zakrátko objevují nejen mrtvá těla, ale také temného netvora, před nímž se dávají na rychlý ústup. Všichni, až na Susan Delambre, která se mění v krvavou hmotu. Kosmonautka však není zdaleka poslední obětí tajemného netvora... (Intersonic)

(více)

Recenze (71)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle horůrek rád, byl to jeden z prvních hororů, co jsem na VHS viděl. Ani po tolika letech se mi to neokoukalo a když jsem to zas viděl, tak jsem si to pěkně užil. Jasný, je to béčková podívaná se starými efekty, ale co na tom. Herecky je to dobře obsazené, svojí atmosféru to má také. Příběh je prostý, bez většího překvapení. Nelogičností je tady taky jak máku, ale to neřeším. Pro mě prostě srdcovka 100% :) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VIDELA SOM JEDEN FILM. OSÁDKA POLÁRNEJ STANICE BOLA OBKĽÚČENÁ NEZNÁMYMI TVORMI Z NEJAKEJ CUDZEJ PLANÉTY." ,,HAHAHAHA!" ,,POČKAJTE CHVÍĽU...!" __ Dám 3*. Votrelec ber to, na koho sa to podobá, alebo nepodobá, Netvor je LEN klasické ´80 béčko akých vtedy vznikali kvantá (a aj horších) a tak ho treba aj vnímať. Pre mňa bola na celom filme najlepším práve tá vizáž 80. rokoch, ktorá má tak neopakovateľnú atmosféru ako žiadna iná dekáda pred ňou a zatiaľ ani po nej (ale možno som príliš sentimentálny). Ďalej treba zdvihnúť palec za budovanie napätia, ktoré ak najmä film pozeráte večer vie vcelku príjemne mraziť. Pri jeho kulminovaní príchodom Netvora na scénu však malo na mňa práve opačný efekt a skôr som zanietene čumel na obrazovku zisťujúc, čo sa to vlastne v tej tme norí. A treba vyzdvihnúť, že tých zopár niekoľko sekundových scén, kedy sa ukáže v plnej kráse, je veľkým plusom filmu. Zlatú malinu by som dal tvorcom zvukových efektov. (201. hodnotenie, 27. komentár k filmu) ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Klaus Kinski je nejlepší na celém filmu. Svojí malou roli si vychutnal a ze všech postav hrál nejlíp. Co se Netvora týče, to monstrum je většinou utopené ve tmě. Některé dialogy sou na facku, ale zábavnost tohoto snímku je 100%. Nad scénářem nesmíte bádat, žádný tu totiž není. Náké ty zohavené mrtvoly, a jedna chodící (Klaus Kinski), šel z něj opravdu strach. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie Vetřelce, která toho nemá moc co nabídnout, sice se snaží Scottův příběh o něco oživit respektive jen o pár nových prvků. Například o kolektivní vědomí vraždící zrůdy, ale to vše je utopeno přílišnou temnotou, ve které není prakticky nic vidět, nulovou atmosférou, směšně vypadajícím monstrem, které snad nemůže nikoho vyděsit, špatným provedením a lacinými triky. To, že se jedná o bezduchou kopii, mi nevadí, ale to, že do snímku nebyla vložena žádná invence a ještě je to ke všemu špatně natočené, to už je horší. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hrozně kryploidní záležitost. Často užívané slovní spojení"levná kopie vetřelce" je myslím dost přesnou definicí(s tím, že slova levná a kopie musí člověk chápat v jejich horším smyslu).... Možná, že to nebylo levné ale tipoval bych, že většina financí šla na honorář jednoho herce(jinak nechápu, co by ho přimělo vzít takovou slátaninu) a ze zbylých drobných se nakoupily levné kulisy, špatní herci, dýmostroj a jeden trapný gumový oblek. Snad jen ona kratičká účast Klause K. z toho na moment udělala vtipný expriment porovnávající herecké dno a špičku roku 85(a to to Kinski flákal). ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama