Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska je nezapomenutelná. Připomíná jízdu na horské dráze, kdy člověka ovládají síly, proti nimž je bezmocný. Davidovi a Jade se právě tohle přihodilo. Podle slavného stejnojmenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrevná romance, která vám připomene nebo ukáže, jak mocné a magické je období první zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci, čerství absolventi střední školy, ale to je to jediné, co je spojuje. Jade vyrůstala v přepychu, opečovávaná starostlivými rodiči, kteří jí nalinkovali kariéru lékařky. David má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje s tátou v jeho autodílně a na budoucnost radši nemyslí. Když mezi nimi při náhodném setkání přeskočí mohutná jiskra, nedívají se napravo ani nalevo a s nasazenými růžovými brýlemi kráčí vstříc šťastné společné budoucnosti. Neuvědomují si přitom, že existují lidé, kteří jim jejich vztah nepřejí a udělají všechno proto, aby ho zničili. Říká se, že láska hory přenáší, ale jsou věci, se kterými si poradit nedokáže. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (162)

castor 

všechny recenze uživatele

Ani moc netuším, jak se to ocitlo v mém hledáčku, nicméně vím, že po projekci dívky ve věku 13+ zbaví nejedno papírnictví velkého počtu papírových kapesníků. Přesto občas se nechat pocukrovat tak úplně nevadí. Tuhle blonďatou květinku z dobré rodiny tajně okukoval celou střední, ale (i když je to hošan se škraloupem v trestním rejstříku) bál se jí oslovit. Když to klapne, postaví se do nově vznikající lásky nešťastná nedorozumění vycucaná z prstu a hlavně nezdravě ochranitelský a autoritativní otec (přece mladík bez budoucnosti pracující v otcově autodílně nebude strkat ruce pod kalhotky mé inteligentní dceři z vážené rodiny s lékařskou tradicí). Ještěže je tu naopak totálně chápající matka a scénáristka, která s trochou nadsázky rozpracovala dvacet let starou Harlekýnku, původně určenou pro nějaký televizní film. Romantická linka se ustálí hned z úvodu, lehce zamrzne u sentimentální idylky, která následně čelí poměrně mdlým zkouškám. Mladí hrdinové navíc moc neodpovídají (neříkám, že je to špatně) dnešní poblázněné mládeži, ale spíš dvěma holoubkům, kteří si chtějí někde na střeše něžně zavrkat. Přesto tvůrci přišli s dojákem, jenž ctí všechny atributy romantických oddychovek, v čele má navíc dvojici Alex Pettyfer a Gabriella Wilde, kterým to sakra sluší, takže cynikové si tentokrát raději pustí třeba tak trochu jinou lásku mezi spisovatelem Paulem Sheldonem a jeho velkou fanynkou Annie Wilkes. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Nerád dávam nejakému filmu takéto nízke hodnotenie, ale tento si to bohužiaľ zaslúži.. je mi jasné, že v romantickom filme bude tona klišé...je mi jasné, že to niekedy musí byť aj "sladké".. ale toto bol film, kde mi bolo trápne snáď pri každej scéne.. je neuveriteľne vidieť, že scenár a réžia boli pod taktovkou ženy.. aby chlapec tesne po maturite už na druhom rande rozprával otcovi svojej priateľky aký je on zamilovaný, ako je preňho láska nadovšetko a nič viac k životu nepotrebuje... ako poučuje otca o tom, čo je láska.. sorry, takto sa správajú chlapi len v najtajnejších snoch naivných žien.. toto sa fakt nedalo.. ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale chtěl jsem tuhle přeslazenou letní jednohubku okomentovat. A když jsem se tak podíval na komentáře, tak jsem zjistil, že naprosto dokonale mě už předběhl CASTOR a že lépe bych to nevyjádřil ani kdybych se na hlavu stavěl. Snad jen dodám, že Gabriella Wilde je naprosto rozkošná.. o to víc, že vystupuje jako inteligentní, vzdělaná a movitá dcerka, které je lhostejná společenská rovnost, která dává vale zažitému pokrytectví a které jde čistě jen o tu lásku. Boří mýty o tom, že jí podobné touží mít po svém boku pouze movitého vola, který ji nebude milovat ani z poloviny, jako romantický/odevzdaný automechanik. Což jí dělá rozkošnou ještě víc samozřejmě. No a to je pro chlapa, který má v sobě nějakou tu romantickou strunu (a má rád sexy roztomilé blondýnky), obzvlášť sympatické, že. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Americká červená knihovna. 1) Děj se odehrává po maturitě, ale následný večírek vypadá jako sraz absolventů vysoké školy po pěti létech. 2) 26letý pěkný Australan Rhys Wakefield (Jadin bratr Keith) a 24letý kapku přesvalený Angličan Alex Pettyfer (David) jsou příjemnou mužskou alternativou atraktivním děvčatům. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Já prostě takové cukrkandlové limonády potřebuju k filmovému životu a možná i k tomu, abych nad momentálním stavem společnosti nezlomil hůl (jak naivní)... Absolutně klišoidní, předvídatelný, schematický a brutálně přeslazený materiál čerpá šťávu a energii zejména z chirurgicky přesného castingu, přičemž tatínek hlavní hrdinky by si klidně mohl střihnout záporáka v Avengers 2. Režisérka Shana Feste u mě zase nadprůměrně. 6(7)/10! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v květnu 2013 v Georgii a skončilo v červenci téhož roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama