Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska je nezapomenutelná. Připomíná jízdu na horské dráze, kdy člověka ovládají síly, proti nimž je bezmocný. Davidovi a Jade se právě tohle přihodilo. Podle slavného stejnojmenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrevná romance, která vám připomene nebo ukáže, jak mocné a magické je období první zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci, čerství absolventi střední školy, ale to je to jediné, co je spojuje. Jade vyrůstala v přepychu, opečovávaná starostlivými rodiči, kteří jí nalinkovali kariéru lékařky. David má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje s tátou v jeho autodílně a na budoucnost radši nemyslí. Když mezi nimi při náhodném setkání přeskočí mohutná jiskra, nedívají se napravo ani nalevo a s nasazenými růžovými brýlemi kráčí vstříc šťastné společné budoucnosti. Neuvědomují si přitom, že existují lidé, kteří jim jejich vztah nepřejí a udělají všechno proto, aby ho zničili. Říká se, že láska hory přenáší, ale jsou věci, se kterými si poradit nedokáže. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (162)

freddy 

všechny recenze uživatele

Když se do sebe zamilují dva lidé, je to krásné, je to opojné, je to nekonečný příval pocitů, euforie, poblázněnosti. A přesně to vše zpracovává tento film o první lásce, o lásce slečny, která se celou dobu studia na střední vyhýbala všem pařbám a akcím se spolužáky a raději se soustředila na studium, a o lásce mladíka, který je společenský, v kolektivu oblíbený, a který tuhle slečnu celou střední školu tajně miloval. Film vlastně nenabízí žádné dramatické zápletky, nenabízí nic nového ani objevného, dokonce jsem měl pocit, jako bych se koukal na kopii podobně laděného snímku z konce osmdesátek Řekni cokoliv... Ale to není vůbec na škodu, film si prostě plyne svým tempem, od prvního nesmělého oťukávání obou hrdinů, přes prvotní zamilovanost a poblázněnost, kdy sledujeme především změnu chování hlavní hrdinky, přes nepřejícnost otce hlavní hrdinky tomuto vztahu, přes rozpad vztahu až po závěrečný (a nutno dodat, že zřejmě i očekávaný) šťastný konec. Samozřejmě film nabízí i dějové odbočky, jako je vztah otce hlavní hrdinky ke svému synovi a ke své manželce, ale i to je zajímavá součást filmu a nebyla tam nikterak na škodu. Po herecké stránce je film zvládnutý obstojně, Alex Pettyfer je velký sympaťák a nesetkal jsem se s ním ve filmu poprvé, ostatní herecká jména pro mě byla novinkou, ale všichni své party zvládli bez problémů. Ve výsledku jsem tedy tímto filmem příjemně překvapený, protože od jeho návštěvy v kině mě odrazovaly jak zdejší komentáře, tak i trailer, který byl upřímně řečeno docela zmatečný a bylo v něm splácáno páté přes deváté. Nakonec jsem film tedy v kině zhlédl a rozhodně tohoto zážitku nelituji, romantická dramata o první lásce a zamilovanosti mi povětšinou sedí a líbí se mi, a ani tento film není výjimkou. Uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

I hloupoučký romantický film se musí umět natočit. Třeba film Hříšný tanec je naprosto stejné téma, ale úplně jiná třída! Navíc mi vadil, stejně jako spoustě dalších diváků, vzhled hlavního hrdiny, který vypadal jako vyžilý třicátník a vůbec ne jako středoškolák. Ani šikovného studentíka paní režisérka neuměla obsadit! :) ()

Reklama

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to byl kdo ví jak špatnej film, ale prostě tyhle romantický slaďárny nejsou nic moc pro mě. Vlastně jsem na to šel jenom proto, že jsem neměl co dělat a v kině zrovna nic jinýho nedávali :D Jinak samozřejmě scénář podle nejstarších romantických filmů a klišé víc, než je normálně zdrávo. 53% ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Miera naivity je tu tak vysoká, že prevyšuje úplne všetko, ešte aj tú ich krásnu, romantickú a nekonečnú lásku. Alex Pettyfer hrá nevýrazne a bez vášne, navyše má otrasný účes, ktorý ho urobil ešte starším. Gabriella Wilde je peknučká, zdá sa mi ale, že je to skôr divadelná herečka. Herecky, ale aj režijne, je film dosť odfláknutý. Dej je nuda, naordinovaná po celú dobu. V prvej polovici filmu som mala dokonca pocit, že pozerám videoklip. Ale nezachránil by to ani dejový zvrat, lebo filmu celkovo chýba iskra, náboj, uveriteľnosť a emocionálna hĺbka. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Absolutně zbytečná a nezajímavá romantika, která je bohužel strašně naivní a klišovitá. Feste tomu nedokáže dodat tempo a spád a navíc za sebe kupí jednu předvídatelnou scénu za druhou. Postavy jsou jasně definované a opět černobílé. I proto se někdy musí chovat zcela nelogicky a prvoplánově. Není tu opravdu nic, co by nějak utkvělo, případně vytrhlo z nudy, která velmi brzy převezme vládu a do konce ji v podstatě nikomu nepředá. Alex Pettyfer se sice snaží, jenže nemá moc co hrát, ale je alespoň sympatický, oproti němu Gabriella Wilde je dost unylá a nevýrazná a příběh jí toho taky moc nedovoluje. Nejlepší tak jsou oba tátové v podání Roberta Patricka, který je tu ale málo, a Bruce Greenwooda, jenž pro změnu získal nesympatickou postavu, ale udělal s ní, co šlo. Endless Love je zřejmě určená opravdu jen těm, kteří ještě neprožili první lásku a dokážou věřit tomu, že právě ta může být navždy. Naivita toho filmu je totiž dost evidentní. 40% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v květnu 2013 v Georgii a skončilo v červenci téhož roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama