Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (164)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Animace je bezesporu krásná, té nemám co vytknout. Ano, teď přijde ale... Kniha života postrádá posloupnost, která by mě bavila a upoutala. V průběhu jsem se sice v pohodě orientoval ale chyběla mi ta pohoda, logika, jednoduchost a zábava z podobných animáků (letos například Škatuláci byli o dost zábavnější i zajímavější). Škoda, trailer sliboval zajímavější i zábavnější podívanou. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Sice si tady dost lidí stěžuje na tu vizuální stránku, no popravdě je to spíše subjektivní názor, podle mě to naopak dobře podtrhuje tu rozmanitou mexickou kulturu, která je spjatá i s jinými kulturami než jen tou španělskou. .. Ale jinak je Kniha Života celkově o ničem a dost jasná v příběhu. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Aha, takže Pixar bere nenápadné projekty (Kniha života a Brain Divided) a mění je na své bezkonkurenční geniality. No, pánové, jen tak dál. Tenhle film byl fajn animák, který je optimální na jedno podívání. I nějaké to moudro se tam našlo, ale oproti Coco je to slaboučký odvárek po všech stránkách. 70% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia sofistikovaná, s jej sympatičnosťou by sa dalo polemizovať. Neviem, či autori sa nechali inšpirovať Felliniho filmami, kde beží neoficálna súťaž "Nájdi aspoň jednu sympatickú postavu", alebo sa nechali inšpirovať niečím iným. Každopádne, kubistiký morpho-nápad pri macho postavičkách je trochu bizardný. Príbeh ale pre deti asi nebude. Oni nie sú veľmi zvedavé na klišé kecy o láske, dôkazoch o láske a myslím, že toto asi neocenia. Má sa vôbec oceňovať to, čo je v každej druhej americkej puberťáckej komédii?? Inak, animák pôsobí trochu ako galimatiáš, zbytočne veľa postáv. Bôžikov by som jednoducho odstránil a ponechal zápletku s banditmi. Hlášky a sem-tam nápady ale pobavili. Z tohoto pohľadu sa to Reel FX Creative štúdio podarilo. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Milé děti, protože jste byly dneska neskonale hodné – vyfikly jste mi v obývacím pokoji krásné graffiti, na procházce jste se ztratily jen třikrát a jasný, ten podpálenej slamník je moje chyba, anžto jsem zaheslovala trezor, kde mám schovaný sirky, příliš jednoduše, proto vám teď za odměnu povím mexickou telenovelu. Jak už to na pobřeží Tichého oceánu bývá, tak zde na jednu spanilou dívku, která je rozumu sice mdlého, ale o to bývá hodnější a nevinnější, připadnou minimálně dva nápadníci. Čím je to dané si nedokážu vysvětlit, protože tady ve střední Evropě mi bohatě stačí, když se na mě v trolejbuse usměje někdo s více jak dvěma zuby a hned pelášim domů oznámit mamince, ať chystá svatební koláčky. Prostě mexický holky maj vždycky na výběr, je tu archetypální krasavec alá José Armando, přitažlivý, duševně i tělesně na výši a ještě k tomu charakter, což je vlastně i na škodu, protože než Maríu požádá o ruku, tak musí osvobodit rodné město z područí padoucha. Volné večery tedy Maríe začne vyplňovat sošný Fernando, osobnostně velmi nevyvážený mladík z bohaté rodiny. Teď přijdou ty pravé nervy, zvítězí-li pravá láska, nebo dá ta bláhová dívka přednost pomíjivému životu v luxusu?! Hele, pohádky a mexický telenovely vždycky končí divně, takže ta chuděra dožívá někde na předměstí s dobráckým Josém, kterej dá i poslední peso na Konto Bariéry. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)
  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama