Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 5

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 5

Recenze (720)

JFL 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní, ale i velmi standardní - "Big Hero 6" je precizně vysoustružený produkt, kde nic není ponecháno náhodě. Akce, humor a emoce se střídají s mechanickou přesností, dramaturgie jede podle odškrtávacího seznamu a nápady se drží v mantinelech osvěžení, ale nikdy nepřekročí do roviny, kde už by to mohlo zavánět originalitou, nebo dokonce osobitostí. Prostě disneyácká podřízenost image značky, kterou výmluvně konstatuje interní direktiva FIFO, což u nich neznamená "first in, first out", nýbrž "fit in, or fuck off" (to není výmysl, ale očité svědectví). Na druhou stranu od výsledku spojení Marvelu a Disneyho se rozhodně kreativita očekávat nedala. Po bravurním "Frozen" je poslední produkce Walt Disney Animation Studios krokem stranou od nejistých vod ambicí do ozkoušených mantinelů komiksových adaptací. Nakonec můžeme být ještě rádi, že otravné podkuřování fandům se tentokrát omezilo především na potitulkovou sekvenci. "Big Hero 6" tak zavání předzvěstí standardizované produkce mediálního konglomerátu velkého myšáka, který si nastavil kurs na ovládnutí světa a po akvizicích Pixaru, Marvel Entertainment a Lucasarts mu už nic nestojí v cestě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi teraz napozerať japonskú komerčnú kinematografiu, čiže akčné monster filmy a anime, aby som pochopil všetky odkazy. Ešte že tu sú tie asimovovské zákony robotiky. Dostal som v podstate to, čo dostávam od hraných komiksových adaptácií, len s tým rozdielom, že v animáku je to celé akosi menej trápne, ako keď sa pozerám na nejakého 45 ročného herca v smiešnom high-tech obleku. Emócie fungujú, je to zábava, sledovať to v HD je veľká pastva pre oči, ale keďže už neočakávam telesné zmeny typu zarastania na všelijakých miestach na tele ako hlavný hrdina, tak som sa cítil už tak trochu mimo cieľovej skupiny. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák od dob Raubíře Ralfa.Nadupaný vizuál, dobrý příběh, zábavná parta a dokonalý ústřední robot Baumax, teda Baymax.Hlavně to všechno ještě umocňuje výtečný dabing a pokaždý, když jsem slyšel Kamila Halbicha, hned se mi vybavil Rimmer :D.Poslední dobou jsou sice animáky narvaný výbuchama a akcí, ale Velká šestka není vlezlá a otravná (jako např. Úžasňákovi) ale výtečně baví a jede si na vlně Avengers.Animák roku.95%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ve světě kde Japonsko vyhrálo druhou světovou válku (vážně mi to připomnělo Dickova Muže z vysokého zámku) se daří robotice, svět prosperuje a vůbec je všechno tak nějak fajn. Disneyovci děckám připravili parádní podívanou, ve stylu Úžasňákových střihlých Starkovou technologií a získali si i mě. Komiksovost je z toho cítit dost, ale tvůrci pracují spíše v mantinelech inteligentní dětské podívané. Baymax je samozřejmě boží a i když jsou ostatní postavy v podstatě zbytečné přívěsky, v průběhu si toho nestihne nikdo všimnout. Emocionální ždímák, který baví. Balalala. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Pokud animák o tvořivosti, tak raději nekoncepční LEGO příběh, než tenhle vývěr všech superhrdinských a rodinných klišé podaných v nenásilném (a o to více sterilním) disneyovském podání. Velká šestka není špatný film, je ale dokonalým naplněním škatulky „animovaný film pro celou rodinu“, že ztrácí jakoukoliv jinou hodnotu než tu užitnou. Snaha nešlápnout vedle je až tak velká, že výsledek připomene skoro doslovné variace na dva nedávné filmy včetně totožných scén - Jak vycvičit draka (sbližování malého chlapce a nelidského přítele, kterého by chtěl každý lidský, včetně scény „proleťme se poprvé na robotovi“) a Avengers (koncept týmové superhrdinské podívané, včetně generického akčního finále, v němž figuruje portál do jiné dimenze). Zatímco první rovina relativně funguje (a výborně se s ní pracuje v první třetině filmu, a to hlavně díky skvěle napsané postavě Baymaxe), ta druhá s bojem proti superpadouchovi ani náhodou nepřipomíná týmovou vyváženost Avengers a navzdory názvu se zaměřuje pouze na ústřední dvojici, přičemž zbytek týmu připomíná spíše druhořadé křoví do počtu. 6-7/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (41)

  • Titulnú pieseň "Top of the World" naspievala málo známa kapela Greek Fire, ktorá je skôr iba bočný projekt muzikantov. Jej lídrom a spevákom je Philip Sneed, gitarista americkej rockovej kapely Story of the Year. (KN1Fe)
  • Záverečnými titulkami film nekončí. Nasleduje po nich krátka scéna, v ktorej sa na rodinnom portréte vo Fredovej (T.J. Miller) vile ako jeho otec objaví Stan Lee. (Irktus)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama