Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (827)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Burton verze 2016. Hollywoodské pohrdání divákem v plné nahotě. Film není špatný, ale vykalkulovaný zcela určitě. Taková ta dnešní sázka na jistotu. Nakonec jsem tuhle taškařici pobral, ale stálo mě to více úsilí než jsem v minulosti vyvinul u podobných Burtonovek. PS: Nenechte se zmást, S.L.Jackson i Eva Green jsou ve filmu poměrně málo a veliký prostor dostávají děti. 55% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Knihu (respektive knihy) jsem nečetl, takže nemohu nijak posoudit, do jaké míry se tvůrci drželi původní předlohy nebo jak moc ji dějově "znásilnili" - na Sirotčinec jsem tedy šel s čistým neposkvrněným štítem. Na začátek musím říct, že osobně mám radši Burtonovy starší snímky, které překypovaly nezapomenutelným vizuálem a též řádnou dávkou černého humoru - Ospalá díra a Střihoruký Edward budiž příkladnými snímky. Tím ale nechci říct, že by byl Sirotčinec špatný film - na rozdíl od jiných uživatelů mi vůbec nijak nevadil smyšlený svět, který byl ve filmu prezentován (např. mě zaujaly postavy ymbryn a jejich schopnost ovládat čas). Co se hereckého obsazení týká, tak bylo vesměs sympatické, byť se většině postav dostalo jen málo prostoru a byly spíše jen skromně představeny skrze svou "podivnost". Nejvíce mě pobavil Samuel L. Jackson, který filmu dodával na slabším, ale i tak černém humoru. Vedlo toho mě ještě potěšilo obsazení Evy Green a Judi Dench (která se ve filmu tedy spíš jen mihla). Musím ocenit, že se ve filmu objevila i stop-motion-animace, která není v dnešních filmech už moc k vidění - mohla být použita i na dalších místech, aby to působilo více retro. Vzhled netvorů, kteří, jak už někdo poznamenal, vypadali jako Slender Man, byl správně děsivý a jejich bitka s kostlivci se vážně povedla. Zkrátka film, který sice není na čisté čtyři hvězdy, ale ve srovnání s Burtonovými Temnými stíny nebo Planetou opic, kterým jsem dal tři hvězdy, se mi Sirotčinec přece jenom líbil více. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Má to všetko čo má mať správna burtonovka a možno aj niečo naviac. Akurát, že Burton už od Sweeneyho Todda nedokázal vdýchnuť život jedinej postave. Neviem jak to lepšie vyjadriť; proste film, čo mal nato byť kult, keby aspoň minimálne fungoval v emocionálnej rovine. Nie je to tam, nie je tam spätná väzba, nie je tam ani ten kúsok nostalgie za vecami ktoré ste nazažili (ako v závere Alenky), a ten pocit, s ktorým ma Timove filmy sprevádzali celé detstvo, ten už asi nezažijem nikdy. Pár dní po zhliadnutí už si vlastne detailnejšie vybavujem iba Jacksonovho záporáka. No, ale furt je to film Tima Burtona... 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U domove slečny Peregrinovej pre podivné deti si potenciálny fanúšik musí dať pozor na prehnané očakávania. Ľahko môže prísť sklamanie. Dej je v prvej polovici trošku tiahly. Drvivú väčšinu však Tim Burton nesklame a zavedie nás zas raz do čarovného farebného sveta, ktorý obýva široká škála dobrých aj zlých postáv v bizarných kostýmoch, medzi ktorými si každý nájde favorita. Na mňa je ten film veľmi temný a veľmi zvláštny, ale mladšej generácií sa asi bude páčiť, hlavne s tým množstvom záhad a príšer, ktorými tu tvorcovia naozaj nešetria. Slušná výprava, v druhom pláne je vidieť vplyv Tima Burtona. Na mňa to bolo šialene pomalé. Zbytočne veľa postáv. Asa Butterfield mi bol protivný. Ukecané. Nudil som sa ako dlho nie. Ale nedá sa film úplne zahodiť. Aj keď ma to nebavilo, musím jednoznačne ohodnotiť pochvalne efekty a pár nápadov. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children ani nenadchne, ani neurazí. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Kouzelný svět, který ale uvnitř postrádá byť špetku života. Tim Burton, na pokraji tvůrčího vakua, dokončuje dekádu bezduchých projektů na zakázku filmem, který by i lehce zručnější režisér dokázal proměnit v nezapomenutelný zážitek. Doby Střihorukého Edwarda či Ospalé Díry jsou nenávratně pryč. Nahradil je digitální slepenec nepřesvědčivých herců, podivných rozhodnutí ve střižně a snad nejnudnější kamera (nejen) tohoto roku. Takhle už opravdu ne. Hodnocení s ušima odřenýma až do morku lebeční kosti. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Když se Jake (Asa Butterfield) po probuzení z noční můry rychle zvedne z postele, zvedá se oproti oknu zleva. Když však o své narozeninové oslavě vejde do pokoje, vidíme, že část postele, kde Jake lehává hlavou, směřuje doprava. (Josephine)
  • Franklin (Chris O'Dowd) sa v bare pozerá na PDC World Matchplay 2014 (profesionálne majstrovstvá v šípkach) medzi Philom Taylorom a Michaelom van Gerwenom. (belinko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama