Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování kultovního dánského snímku Zappa. Hlavní hrdina Bjorn je nyní o pár let starší a v jeho životě hrají ústřední roli Beatles a jeho láska Anna. Na jeho životní pouti jsou mu společníky jeho kamarád Erik a také jeho láska z dětství Kirsten. Křehký vztah s Annou je nalomen jejím těhotenstvím a následným potratem. Současně Bjorn řeší vztah s Kirsten, která ho chce zpět a pomáhá Erikovi vyléci se z pout despotického otce, který vězní Erikovu psychicky nemocnou matku. (dandysand)

(více)

Recenze (4)

Aky 

všechny recenze uživatele

Začíná to nenápadně, nenásilně, nezávazně skoro jako inscenace popisující s lehkým nadhledem trabale s dospíváním několika beatlsáků. Postupně však atmosféra houstne, z legrácek se stávají problémy, které těžknou, až v závěru sledujeme hlubokou sondu do rodinných vztahů. Na začátku úsměvy, na konci zatajený dech. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak zase další objevená filmová perla. Komedie to rozhodně není, ale realistický pohled na trable spojené s dospíváním dvou naprosto povahově odlišných kamarádů. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Pro Bille Augusta je buďto film pátým živlem nebo cílovou skupinou pro jeho filmy jsou důchodci. Včera jsem se sešel v Herálci (u pomezního kamenu "Morava / okres Nové Město") s jednou holkou, kterou jsem neviděl 50 let. Měl jsem pocit, že ji, ji nyní a ji tehdy, vidím jaksi v průhledu. Podobný pocit jsem měl i v některých scénách, které se odehrávaly v tomto filmu. Měl je i Bille August, když film točil? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dvojky su regulerne podradne menejcene filmy, no tuna to urcite neplati. Zappa 1983 je dodnes v state danskom povazovany za kultovy film, ja vsak nezijem v state  danskom, ze jo. A som cechoslovak, ne nejaky Dan. Opat mame temu dospievanie tinedzerov v Dansku 80. rokov, navyse sa vyvijaku prve lask a   veruze aj ich kamaratstvo. Malokedy sa stane, ze dvojka je kvalitativne na urovni jednotky  84 % ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama