Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot stíhacího letounu americké jednotky se začne považovat za samozvaného anděla pomsty. Páchá vraždy, ukradne nukleární zbraň a svůj letoun, zajme rukojmí. Podaří se jeho veliteli přivést ho k rozumu? (oficiální text distributora)

Recenze (16)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

"Pilot bojového stíhacího letounu špičkové americké letecké jednotky se rozhodne, že jeho identifikační volací znak "Black Angel" znamená, že je poslem Boha. Samozvaný anděl pomsty se vrhá do boje proti lidstvu, k čemuž mu dopomáhá ukradená nukleární zbrań i nezastavitelný letoun. Zadrží rodinu jako rukojmí a zuřivě pracuje na bezpečnostním odblokování bomby - chce ji totiž použít ve všech hříšných městech Ameriky." Americký snímek vypráví příběh o duševně narušeném pilotovi, který jako samozvaný anděl pomsty vynese rozsudek smrti nad hříšným americkým městem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní a úplně zapomenutej debut pozdějšího režiséra třetího Terminátora Jonathana Mostowa. Pilot kterej to asi nemá v hlavě úplně v pořádku to jenom kapku přežene, když napřed vystřílí svoji rodinu, pak se nechá na cvičnej let vyzbrojit ostrou municí sestřelí pár kadetů který měl cvičit a navrch ještě šlohne atomovku. Jeho velitel se pouští za ním aby se na závěr setkali ve vzdušným souboji jeden na jednoho. Nebýt té nudné prostřední pasáže v poušti z rukojmími, bylo by to ještě lepší, ale i tak je to velmi solidní žánrovka.65% ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Videl som to v roku 1992 a psychopatický výkon WILLIAMa O´ LEARYHO na mňa hlboko zapôsobil. Svoj talent na deviantov potvrdil aj o mnoho rokov neskôr, keď ho v CSI: MIAMI ako pedofila "naháňal" Horatio. No a keď som ho v roku 1994 na vtedy začínajúcej NOVE videl ako seriálového brata KUTILA TIMA v duchu som prosil Boha aby šou neskončila hromadným masakrom. :-) Ach tá mladosť. (19.1.2009) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asi maximum toho, co lze v televizním akčním filmu dosáhnout. Navíc se tu vyskytují místa, která povedeně balancují dokonce na hranici filmu psychologického. Velice dobrý příběh, i když jeho provedení zas není dotaženo až tam, kde by to odradilo průměrné diváky, filmu dokonce nechybí snesitelný realistický konec, teď pochopitelně nemluvím o těch technických detailech, kterým samozřejmě vůbec nerozumím. Veškerého účinku je podle mě dosaženo výborným výkonem hlavního "hrdiny", jehož nevyhovující fyziognomie i správná psychická ulítlost v nás nemůžou nezanechat nějaký dojem, ať už hodně nesympatický, anebo zvráceně přejícný. I když k dokonalosti trpkého vyznění stále přežilo ještě o dva lidi více. ()

chaturga 

všechny recenze uživatele

Na televizní film naprostej luxus. Co dokáže jeden vypatlanec, když na to lidi z vlastních řad nejsou připraveni..... Až neuvěřitelné, jak snadno lidi vyzbrojí letadlo, protože by je to nikdy nenapadlo a prostě jsou to jen lidé a hlavně zaměstnanci..... Bohužel to nemá k reálu daleko (myslím z hlediska toho, co se i dnes děje a jak jsou lidé dementní). Za mě super film a celkem psycho - hlavně scéna s rodinou - jako síla. Dobré herecké výkony filmu jen přidávají a konec je sice dost smutnej, ale ve finále to mohlo dopadnout 1000000x hůř. Za mě jeden z nejlepších televizních filmů vůbec. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Letecké scény a scény útoků na pozemní cíle jsou převzaty z filmu Železný orel (1986). (choze)

Reklama

Reklama