Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (134)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Spíš The Clone Wars: Aftermath. Tedy, nechápejte to špatně. Nijaký koncept (co se dělo před A New Hope/po The Clone Wars) mi vlastně ani moc nevadí. Ony i samotné klonové války stojí na jinak nic neříkajícím "bojové historky z dob mezi druhou a třetí epizodou". Rozdíl je však v nápadech a kreativitě. Rebels nepřináší nic nového ani vlastního a ničím do série nepřispívají. Všechny nové postavy nudí, nejsou vůbec zajímavé a většinou jen povrchně proplouvají epizodami. Možná mají mezi sebou občas pěkné momenty, uznávám, ale nikdy nikam nevedou a všechno vždy zůstává jen v těch momentech. Ještě horší než nové postavy jsou ale staří známí, kteří se objevují jen pro ten nejhorší druh fanservicu. Ahsoka, Rex ani Maul se za celý seriál nehnou z místa, skoro jako by se scénáristé rochnili, že tu mají postavy odjinud, přičemž dočista zapomněli s nimi něco dělat. Náměty jsou na tom úplně stejně, působí to tak, že nikoho z produkce seriál skutečně nezajímá a všichni jen povinně plní svou práci. Občas se něco zajímavějšího děje, ale moc dlouho to netrvá a zpravidla hned v další epizodě se vracíme k příběhové prázdnotě. Nejhůř na tom skončila animace. Myšákovi se zřejmě nechtělo sypat tolik co Lucasovi, a jde to poznat. Seriál je pro mě tedy ve výsledku stejně špatný a zbytečný, jak už na první dojem působí. Fakt s tím neztrácejte čas, tady nic pozoruhodného nenajdete. | Jediná dobrá postava: Agent Kallus, neboli jediná osoba s charakterovým vývojem, i když podněty pro něj jsou i tak dost vágní. | Nejhorší epizody: Ta, kde zabili Ahsoku mimo záběr, ta, kde naprosto bezúčelně zabili Maula, a ta, kde přidali do loru cestování časem jen, aby Ahsoku oživili. Proboha, to už je snad větší bordel než v posledních sériiích GoTka. | Série 1 - 40 %, Série 2 - 45 %, Série 3 - 45 %, Série 4 - 40 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je konec roku 2017 a já se rozhodl znova zkusit tenhle seriál, který mě pár prvníma epizodama dokonale znechutil, (na konci je původní komentář, nebudu ho mazat). A vlastně si o něm myslím pořád totéž, jen jsem k tomu asi trošku smířlivější, duševně jsem se připravil na to, že děj se hrozně často dopuští trapných berliček a že stormtroopeři jsou tu za ukázkové kretény a to docela pomohlo. Ovšem troufám si tvrdit, že jediné, co stojí za můj čas byla druhá řada, která měla především perfektně vygradované finále, jinak je to slabé, velmi slabé a co se týče nových psotav, tak jen dvě z nich jsou nosné (Kanan a Hera), přičemž ve čtvrté, stále nedoknončené a závěrečné, sérii je i Kanan velmi slabý. Mimochodem, Za velmi špatnou považuju práci s postavou Ezry, místo zmítání na pomezí světlé a temné strany síly je to hotový mirek dušín a ať už v seriálu skončí jakkoliv, bude to špatně. Tahle postava, nemá v tomhle období co dělat (když jediným Jedim odboje by měl být Luke Skywalker) __Původní komentář z roku 2014:Tak zaprvé, nasrat všem, co tu nadávají na to, kterak Disney ždíme prachy ze značky, neboť za a) jí koupil za nehorázně šílený prachy a pietně obcházet kolem jednoho filmu za 5 let by byla tak nějak hovadina. Za b) víc rejžovat než jak to předváděl Lucas to stejně nejde a hlavně za c) Lucasovo Clonový války jsou neménlich to samý. Teda skoro, bohužel mají rebelové na palubě hlavní postavu vyvolávající napřesdržkoidní tendence tak často, že i Dalajláma by měl nutkání prchnout k učení temných pánů ze Sithu jen aby mohl Ezru (nebo jak se jmenuje) nějakým bolestivým způsobem sprovodit z galaxie. Ovšem abych jenom nenadával, pro děti je to nejspíš docela povedené a narozdíl od seriálu s klony se tu (zatím) neopakuje syžet, kdy proběhne setkání s padouchem, boj, padouch prchá a takhle dokola tři čtvrtě série, ale od čehokoliv se značkou Star Wars se vždycky čeká víc, než nudný průměr s nehezkou animací. A teď mě prosím omluvte, jdu si hrát se svym plyšovym Žvejkalem. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Pilot. Pokud bych srovnával s pilotem Klonových válek, tak Povstalci prohrají. Zase by to bylo ale neférové srovnávání, protože Ambush měl Yodu zatímco tady se ze starých známých ukáže jen Obi-Wan Kenobi ve formě hologramu. Přesto musím uznat pokrok v animaci, která se mi líbí víc než v Klonových válkách(všechno není tak hranaté). Hlavním problémem je příběh. Přesto, že je seriál určen hlavně pro děti a i bych takový argument přijal, kdyby ovšem nešlo o SW. Proto taky za některé věc nemůžu udělit víc jak tři(hlavně teda jak naše skupinka v klidu vrátila na křižník, zatímco na velitelském můstku asi měli volno). Do budoucna doufám, že se seriál nebude bát jít víc do temnoty a že se některé díly budou věnovat Vaderovi a Císaři, což bude potřeba jako sůl. Za mě teda pro úvod 60% a uvidíme s tím, že se samozřejmě těším na další díly. Hlavně kvůli Inqisitorovi. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Důstojný animovaný nástupce Clone Wars s přirozenějšími dialogy postav. Další pěkné dobrodružství z předaleké galaxie. Kdo hledá chyby, určitě najde - nebo se také můžete nechat unášet pohádkově laděným sci-fi/fantasy dobrodružstvím a na chvíli zapomenout na to, co se dnes děje ve světě kolem nás... ()

comicsJan 

všechny recenze uživatele

Nechápu to snížené hodnocení oproti ostatním SW. Jistěže kvalita animace je průměrná, ale dá se přežít a příběh má rozhodně lepší spád a zajímavější děj než 70% Clone Wars(až na 5 a 6 sérii). Povstalci nejsou až tak moc zacílené na malé děti, mě děj sednul rozhodně mnohem lépe než CW a to také proto že v CW se většinou snažili tvořit vážné a někdy i děsivé scény. Postavy prvních sérii byly ovšem tak nepropracované, že to působilo více než komicky. Zde se o dramatický nádech nikdo nesnažil, takže konečná podívaná nedopadla vůbec špatně. Navíc je dobře konečně opustit svět už tak dost rozpitvaných CW, přestože všichni ví, jaký bude osud hlavních postav (Grievous zemře, z Palpatina bude Imperátor, z Anakina Darth Vader,....). Clone Wars měli tu nevýhodu, že se v nich pracovalo s postavami, které už měli svou budoucnost stejně určenou (vyjma Ahsoky a pár dalších POUZE seriálových postav). V povstalcích se pracuje s postavami, které původní ani nová trilogie vůbec neobsahovala, tudíž jejich osud se neřídí podle nastavených linií. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Výrobné číslo Choppera je C1-10P, váži 32 kg, meria 99 cm a model je astromechový droid série C1. (Bukysh)
  • Na základně Yavin-4 můžeme zahlédnout R2-D2, přesněji ve chvíli, kdy Hera přistane s poškozeným Y-Wingem, R2D2 ho po přistaní začne hasit. (UncleMorty)
  • Darth Vader s oblekom meral 2,02 metra a vážil 136 kg. (Bukysh)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama